reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
:-)SUKCES!!!moj Kamilek zasnal od razu po karmieniu sam i spi juz poltorej godzinki ,moze dospi jeszcze te pol godzinki do karmienia.ja jeszcze nie czyszcilam mu uszkow ale zaraz po przyjsciu ze szpitala do domu trzeba bylo mu obciac paznokietki u raczek,bo mial tak dlugie ze drapal sie po buzi.

No to sie załamałam. Gadałam z lekarzem i powiedział, ze jak chce miec dobrze zrosniete szwy to na poł roku moge zapomniec o cwieczeniach na brzuch po cc. Kolega mi mowił o swojej, żonie ze jej tak lekarz powiedział ale myslałam, ze to indywidualnie. Okazuje sie, kazda po cc powinna z poł roku poczekac na ćwiczenia brzucha.

Albi, a takie ćwiczenia na większą partię mięsni co brzuch tylko "przy okazji" się ćwiczy?? tak żeby nie za duży wysiłek był dla samego brzuszka... a masz już calkowicie szwy zagojone?

Na zewnatrz tak ale rana wiadomo bedzie sie goiła jeszcze przez kilka miesiecy. Bo ona jeszcze sie bedzie zmniejszac, zwezac i rozjasniac a to wszystko jest jeszcze procesem gojenia.

dziewczynki pochwalę się Wam:
dziś byliśmy razem z moim Stasiem zarezerwować termin naszego ślubu-odbedzie się 2.sierpnia!! zaczyna się szał wybierania sukienki... ślub odbędzie sie w maleńkim kościółku, a wesele na dworzu, pod parasolami, w wiklinowych fotelach... prawie jak w amerykańskich filmach ;-)

Gratulacje dla spoznialskich mam i ich codow.

Dziuba dla ciebie duzo szczescia.

My mamy juz termin chrztu - 9 marzec.

Albi do uszkow nic nie wlewamy ale czyscimy patyczkami dla dzieci i tez tylko malzowinke. Do srodka ucha nie wolno nic wkladac.

Witam Mamuski !
Helenka-twoja trojka jest slodziutka!!!!
Ja przy kapieli zawsze do uszek troszke wody naleje nieopatrznie i potem delikatnie mieciutkim patyczkiem tylko dotkne zeby wchlonal wode. Z pepuszkiem nie mialam od poczatku problemow bo od razu w szpitalu go odcieli i wlozyli przez niego jakies kabelki. Pazorki obcielam od razu po przyjsciu ze szpitala a teraz tylko piluje pilniczkami dla niemowlakow.
Moja mala to aniolek - tfu tfu - zeby nie zapeszyc. Usypia sama w lozeczku, plakala moze ze 3 razy. Spi po 3-4 godziny. Budzi sie jak jest glodna mlaskaniem....w sumie to czasem sie zastanawiam czy ja naprawde mam dziecko?????
Dziewczyny - mam lekkiego stresa- o 13- 14 przyjezdza ze szpitala polozna zobaczyc dziecko- na czym polega taka wizyta? wyszorowalam juz caly dom na blysk i nie wiem co dlaej ze soba zrobic? ( przy okazji zapytam jeszcze o spacerki ale pewnie zrobie z siebie idiotke bo oni nie znaja takich sposobow jak werandowanie tylko od razu dzieci na spacer biora )
Szkoda ze w USA nie ma wyborczej bo bym z checia objerzala fotki naszego forumowego przystojaniaka!
Dziuba- gratuluje - same nowosci w twoim zyciu!!!!!!!
Oto moja mala blondyna z dzis rana - ma juz 10 dni

Załączniki

• 10 dni.jpg
    10 dni.jpg
    60,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 10.jpg
    10.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 40
  • Picture 973.jpg
    Picture 973.jpg
    71,5 KB · Wyświetleń: 69
PUMI sliczna ta Twoja blondyneczka.:tak::tak::tak:
moj kamilek przez piewszy tydzien w domu te tylko spal i jadl na przemian i wcale nieplakal .problem pojawil sie dopiero po tygodniu.

reklama
co do polznejto u mnie wygladalo to w ten sposob ze polozna obejrzala moja rane po cc zmienila mi opatrunek,obejrzala i wyasowala piersi(akurat mialam nawal pokarmu) obejrzala malemupepuszek czy sie dobrze goi, powiedziala jk kapac malego i jak pielegnowac i tyle.potem byla jeszcze raz zobaczyc jak sobie radzimy.

Do góry