reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Bo w panstwowce są ogromne kolejki i sie nie wyrobimy na 6 tydzien a na 10, wiec podziekowałam i se ide do LuxMedu i musze to jeszcze zweryfikować czy na pewno płace, panny z infolini zawsze podają, ze płatne a ja mam złota karte i za wiekszośc badan nie płace. Skoro mam bezpłatną rehabilitacje wszelkiego rodzaju to co dopiero takie USG.

Paulinek z czego pediatra jest niezadowolony?? Chyba nie z wagi?? Przecież Thomasek wazy super, tyle ile powinien, przeciez on faktycznie nie ma 3 miesięcy tylko jak nasze ok 6 tyg.
Lekarze w szpitalu i na szkole rodzenia mowili, ze jak dzieciaki urodzą sie wczesniej np w 30, 25 tyg. to jak ma 6 miesiecy to nie ma tak naprawde tyle ale trzeba odjąć od tego te brakujące tygodnie.
Ostrzegano nas, ze jeżeli zdarzy sie tak, ze urodzi sie dziecko w 30 tyg a mając 5 miesiacy nie bedzie siadac, to nie można sie martwić, bo ono ma dopiero 3 miesiące. Także, nie Thomasek jest zdrowy i waży tyle ile powinien.

Albi ma rację...trzeba na takie dzieci brać korygację:tak:.Ciekawe czy nas to dotyczy?3tygodnie przed terminem..:confused:
Paulinek Thomas waży więcej od Olisia.Oli 3300 i pediatra i neonatolog są zadowoleni z jego przyrostu wagi.Takie dzieci nie będą jadły tak dużo jak urodzone o czasie.

Paulinek ja bylam wczesniakiem jak mialam rok i 2msc to chodzilam a wazylam...7kg.:szok:
my po usg, poszlam prywatnie, wszystko git, sugerowal troche pieluchowac. a poniewaz niektorych rzeczy z panewka trudno djrzec w 6tyg lekarz mowil,ze chyba lepiej przychodzic z 4 msc dzieckiem. Nam powiedzial ,ze jak chcemy to mozemy po 4 msc zycia jeszcze raz przyjsc, pojde ale to juz na NFZ:cool2:

Ja szczepie jutro 5 w 1, rotawirus, ospa w 13msc i pneumokoki przed 3rokiem zycia ( troche te pneumokoki przereklamowane pzez media)ale zaszczepie bo pojdzie do przedszkola, tak radza pediatrzy na forach i moja pani dr:tak:

Juz 4 lekarzy mi odradziło Rotawirus, bo powikłania po szczepionce są wieksze od zachorowalnosci na to. Pwiedziano nam, ze lepiej szczepić na to, po czym moga być powikłania po rota nie ma i to lepiej szczepic dzieci na to, takie ktore są zaniedbywane. Dlatego sobie chyba na to daruje.

reklama
Ale sie Olis cudnie smieje!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Moja Dominiczka jeszcze sie nie umie usmiechac-chyba ze nieswiadomie jak ma ruchy jelit.
Ja jestem katopiczka i bede chrzcic ale chyba w amerykanskim kosciele bo polski ksiadz nas nie dopusci bo mamy tylko slub cywilny.

Do góry