reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

My już po spacerku....co prawda krótkim bo nie całą godzinkę............ale jet takie wiatrzycho ze łeb urywa.......mam całą zdrętwiałą buzię:baffled: na podwórku +10.ale ten wiatr daje wrażenie 0 stopni.Postawiam wózek z małym przy oknie niech jeszcze sobie pośpi
Piwka bym się napiła..ale już nie chce mi się wytaszczać do sklepu z małym, a na spacer zapomniałam portfela:angry::angry::angry:

reklama
myśmy dziś zrezygnowali ze spacerku, bo rzeczywiście wichura że cholera!! ale mżd postawie wózek chociaż przy potwartym oknie, może wtedy mi Martyśka zaśnie bo jakoś jej ie śpieszno do spania a już czas najwyższy!!

my to tak różnie, czasem uda jej się zasnąć w pół godziny i nawet telewizor jej nie przeszkadza, a czasem bujam ją i byjam i cisza bezwzględna i dupa blada...

ty masz dobrze Esti Karol tez nauczyl sie zasypiac sam ale czasem jak mu brakuje 10 ml mleka bo czuje ze ma miejsce to jeczy steka i kopie ze az strach ajak probuje zeby wypil wszystko z butelki to nie chce a za 5 min sie zlosci bo chce jeszcze Tak wogule wypija 90 ml jeszcze nigdy nie wypil 120 jak mu przyslubuje w wieku 2 miesc i pijemy BEBILON czy ktoras z was go urzywa i herbatke HIPP na dobe 120 ml

Ja też rezygnuje dzisiaj ze spacerku, otworze tylko okno dachowe.
Kacper zasypia różnie, czasami zostawiam go w łózeczku i sam zasypia, a czasami daje mu sie wypłakać i i z tego zmęczenia też zasypia, nie chce uczyć go noszenia, bo póżniej w nocy są problemy, zazwyczaj w nocy jesteś zdana na siebie...
My mamy w pn szczepienie, zamówiłam małemu szczepionke 3 w 1 żeby go nie kłuli tyle razy no i oczywiśie kosztuje 130 zł, za granica wszystko jest za darmo, a u nas za wszystko się płaci,
Ja zaczełam małego dokarmiać NAN1 bo mam wrażenie że budzi mi sie w nocy za często i jest ciągle głodny, ale sobie też sciagam z piersi mleczko i na zmiane mu daje, bo mam małe sutki i jakoś nie może ich złapać-radzimy sobie jak możemy.
pIJECIE PIWKO??? bo ja tylko karmi wygazowane, wczoraj zjadłam kawałek czekolady-pycha, a dzisiaj mały sie juz męczy więc juz nie spruboje czekoladki.
Cherbatke pijemy, i tez wypija ok 20-30 ml Plantexu i po niej bardzo dużo pryka! ale daje tylko raz dziennie.
Czy zaczęłyscie juz ćwiczyc? bo ja jezdze na aerobik raz w tygodniu, adas kupił mi rowerek wiec jeżdze po "pokoju" i robie dużo brzuszków, po takim treningu jestem padnieta!!!!

Helenka mnie tez sie kreci czesto w głowie ale to spowodowane taką chwiejna pogodą a ja jestem migrenowcem.
Ja dokarmiam bebilonem i raz na dwa trzy dni herbatką hipp. W weekend jade do sklepu to kupie specjalną wode do picia dla niemowląt i zaczen podawac Dawidowi wode. Jezeli chodzi o ilości wypijane przez Dawida to są one bardzo różne. Czasem wypije 60 ml, przy nastepnym karmieniu 100 a w nocy na raz potrafi 250 ml. Ja pilnuje aby to było 700-800 ml na dobe i tyle.

reklama
Albi, w sumie powinno byc 700-800ml na dobę?? hmm, ja chyba też zacznę tego pilnować, chociaż jak daję Małej cyca to nie jestem w stanie przewidzieć ile zjadła... a nie za kazdym razem ściągam jej mleko (a często daje jej z butelki, bo jak ssie cyca to bardzo czesto się denerwuje i krzyczy mi strasznie...:baffled:)

Do góry