reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

U nas to najgorsza wizyta to u retinopaty..najpierw zapuszczają dzieciom kropelki.2 rodzaje po pól godzinie znowu 2 rodzaje i przed badaniem znowu!Źrenice robią się szerokie..............mały płacze bo oświetlenie jest silne i w oczka go razi.Potem zakładają taką metalowa klamrę na oko, która je rozszerza i okulista świeci po oczach i dosłownie grzebie w gałce ocznej metalowym drutem!!!!!!!!!!!!!!!A i jeszcze każą dziecku ręce i nogi trzymać, co Olisiowi sie baardzo nie podoba.Ostatni jak byliśmy to męża wysłalam, bo już patrzeć nie mogę na to.A tak się dzieci wydzierają jakby ktoś ich ze skóry obdzierał!

reklama
qrcze Albi ja to bym ich pozwała za opieszałość :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w wypłacaniu kasy przez co ty jesteś stratna finansowo
ale przecież jeśli dostaniesz wyrównanie to na pasku powinna być już uwzględniona wyższa kwota, tzn, tak myślę ale jak jest naprawdę?

Sylwia ale zadnego wyrównania nie bedzie, ja jestem teraz na macierzyńskim i dostaje wynagrodzenie zgodne ze średnią ost 12 miesiecy, wiec mam podwyżke ale jej nie odczuwam. Dopiero ja odczuje w czerwcu, ale to co "straciłam" juz nie odzyskam. Takie to juz jest to panstwo, za to, ze urodzisz dziecko mniej ci płacą.:wściekła/y:

mam pytanko: czy dajecie dzieciom smoczki , zeby je udobruchać lub uciszyć?

bo ja normalnie nie bo Kacperek głównie płacze jak jest głodny albo ma mokrą pieluchę albo jak go brzuszek boli ale ja wtedy robie masażyk i kładę go na brzuszku i jest okej:tak::tak:

ale mój mąż daje małemu smoczka i kłócimy sie na tym gruncie , ja jestem temu przeciwna a tak w ogóle to mnie boli serce , ze mały ssie sztucznego cysia a nie mojego.:-:)-(
moze już fiksuję:confused::confused:

wiem o czym mówisz:-(
ja za to , ze jestem w ciąży nie dostałam podwyżki, bo podeszłam do sprawy uczciwie i się przyznałam, a jakbym oszukała, tzn nic nie mówiła to bym podwyżkę dostałą i na macierzyńskim tez bym więcej brała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale bardziej zależało mi na zdrowiu dziecka a nie na kasie:-p, wredne kadry

czesc dziewczyny.wzielam juztrzy dawki tych tabletek na zatrzymanie krwawienia i jest lepiej:tak:tzn mniej krwawie ,niema juz takiego krwotoku .mysle ze jeszcze do jutra i wcale niebedzie.dziekuje za zaproszenia na nk ja tez kilka wyslalam. maly dzis spal w nocy budzil sie tylko na karmienie co 2 godziny. takze moglam troszke dojsc do siebie.pozdrawiam.
ato moi dwaj mezczyzni:

Anja ja też uwielbiam torebki ale chyba bardziej buty:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, mój mężulo twierdzi, ze odkąd się znamy to ja tylko buty kupuje i nic innego ale torebka za 5 stów:szok::szok::szok::szok::szok: jestem pod wrażeniem:tak::tak::tak::tak:

a co do wymiarów,
ja przed ciążą nosiłam tylko biodrówki i teraz jak mierzyłam to nic się nie zmieniło w moich rozmiarach, to dobrze :-D:-D:-D:-D, ze nie poszło w szerz ale za to po cc taki brzuszek został który nagle kończy sie jakby go ucięli, tzn naprawdę go ucięli,
dziewczyny po cc będą wiedzieć o co chodzi:tak::tak:
no i ten brzuszek jedynie mi przeszkadza w zapięciu spodni na około 2 cm ale na razie nigdzie się na galę nie wybieram to mi nie przeszkadza, zresztą nie będę się wciskac na siłę bo boję się o szew, niech mi się spokojnie goi:dry:

reklama
ja daje Kamilkowi smoczka jak wychodze z nim do lekarza,tylko wtedy go chce.jak probuje mu dac w domu to niema szans bo odrazu wypluwa i wscieka sie.
Esti super fryzurka :-D:-D:-D

Do góry