reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
no pieknie jak ja moge posiedziec to nikogo nie ma
spijcie dobrze i dlugo Kochane oby Wasze malenstwa spaly spokojnie i jak najdluzej

hehehe- dzis od niepamietnych czasow ja pierwsza:-)
nocka dziwna.. ale nie zla, tzn. dalam Julkowi nie potrzebnie o 23 jedzenie na snie,wybudzal mi sie co 3 h...;/ a jak jest normalnie to ma jedna dluzsza przerwe, ktora robi od 17 do polnocy albo 1, poznije o 4 i od 4 do 10 nie je.......
teraz meczy kupsko Biedaczek.....
dostalam dzis ku....cy rano... wiec mam b genialna kolezanke.... przeniosla sie do Krakowa wiec chcialam,zeby mi wykupila poprawke,zebym nie musiala specjalnie jechac... oczywiscie wymyslala, ze nie da sie, ale w koncu sie udalo... od piatku byla w Wadowicach i co.... dzis po 9 mi pisze,ze Ona nie jedzie na poprawke bo nic nie umie, a ja jej mowie,zeby mi podrzucial poprawke albo,ze sobie podejde,a ona na to,ze jest w drodze do Krk... i ze sie spieszyla- mieszamy b blisko siebie, zajeloby jej to 2 min, zreszta jechalaautem to maks.1minuta, ale pizden...a nie pomyslala, a ja jade ze znajomymi do Krk i bede musiala ich fatygowac,zeby szukac gdzie ta nie grzeszaca myselniem mieszka.... powiedzcie mi czy myslenie boli???!!!!
przeciez myslenie jest za darmo!!!! Julek spi......a ja szybko sie oporzadze i powtorze caly material....
Esti albo Girly mam pytanie czy firma CLarena jest dobra????
zycze Wam wszystkim slodkiego i spokojnego dzionka, cieplego, bez zmartwien....

Albi - powinno sie szczepic po ukonczeniu 6 tygodnia wiec 7, czy 8 chyba sa ok? nie wolno wczesniej ale pozniej...?
tez bym chetnie nie chrzcila malego. robie to tylko dla innych. sama jestem ateistka i strasznie glupie wydaje mi sie to, ze chrzci sie malucha, zeby dzieci w szkole si enie smialy. jednak ciagle jestesmy daleeeeeko za reszta swiata. az strach pomyslec jak by zareagowali w szkole gdyby junior powiedzial na przyklad, ze nie byl chrzczony, bo wyznaje hindu? pewnie by go wywalili a nastepnego dnia ukazalby sie artykul w fakcie:-D:-D
Szkoda że zdecydowałas sie chcrzcic dla innych. Ja z mężem postanowiliśmy jednak nei robić tego aby czuć przed samymi soba że jestesmy uczciwi i postępujemy zgodnie z WŁASNYM przekonaniem. Przynajmniej dla dziecka będe potrafiła wyjasnic dlaczego tego nie zrobilismy. Co powiesz dziecku kiedy będąc w wieku szkolnym zapyta: Mamo a dlaczego nei chodzicie do koscioła? No chyba ze planujesz zyć w tej farsie i chodzić z dzieckiem do kościola oraz wysyłac na wszelkie sakramenty... tak dla innych. Wybacz nei chce cię atakowac ale własnie dlatego że tak malo ludzi decyduje się postępować zgodnie z wlasnym przekonaniem (mówię tu o ateistach pochodzacych z katolickich rodzin) jestesmy w mniejszości i tworzy się fałszywy obraz Polski jako kraju gdzie 90% to Katolicy. Deklarujesz sie jako ateistka wiec jak mozesz iść do koscioła chrzcic dziecko i fałszywie przysięgac ze będziesz je chowała w wierze katolickiej. Bedziesz? Jestem bardzo wzburzona tylko dlatego ze teraz z męzem wyslu****emy od rodziny różnych argumentów dlaczego powinnismy ochrzcić mala. My już podjeliśmy decyzję. Ale niedobrze mi się robi gdy wyslu****ę tych chorych argumentów: że jak dziecko nam umrze to sobie niewybaczymy (po pierwsze czego? i dlaczego rodzina takie pozytywne wizje nam przedstawia??), ze dzieci będa się śmiały ( po pierwsze to tylko swiadczy jak katolicy wychowuja swoje dzieci w nietolerancji, po drugie jesli stworzy się dla dziecka odpowiednią atmosferę i wychowa tak ze będzie miało wysokie poczucie własnej wartosci "katolickie napady" nie będą w stanie wpłynąc na nie). Ja wierze w to ale ubolewam ze jest NAS tak mało. wtedy latwiej zyłoby się wszystkim a zwłaszcza dzieciom bo nie byloby jedno niechrzczone dziecko w klasie a co najmniej 10 na 30 . A tak... dużo ludzi poddaje się terrorowi Katolików. Czy to nie przygnębiające? Mam nadzieję że przemyślisz ta decyzję...

Czesc dziewczyny dawno mnie nie było ale mialam bardzo duze kłopoty rodzinne zmarł mi brat dzien po pogrzebie urodziłam slicznego synka (9 stycznia) Potem byłam z małym w szpitalu z powodu przedłuzakacej sie zółtaczki teraz wszysko ok dzisiaj ma 2 miesiace wazy 6100 urodził sie z waga 3600 to na tyle teraz bede czesciej zagladac wklejam zdjecie jak mi sie uda

Załączniki

• Obraz 039.jpg
    Obraz 039.jpg
    105,7 KB · Wyświetleń: 39
Donia bardzo Ci wspolczuje....
Malesntwo rozkoszne:-)
urodzilysmy w tym samym dniu:-)
swietujmy bo dzis sa 2 miesiace;-)
napisz jak sie maluszek chowa buziaki

donia, dobrze że u Ciebie wszystko ok, współczuję oczywiście że poród miałaś tuż po tak przykrych wydarzeniach i składam kondolencje. Zaglądaj częściej i napisz więcej jak się maleństwo chowa:tak: - milusi szkrabek:-D

donia, strasznie współczuje ale i cieszę się że z Maluszkiem wszystko w porządku, gratulacje z okazji drugiego miesiaca życia

reklama
Nanina, masz rację! my będziecmy chrzić dziecko mimo że mój mąż jest niewierzący i jego najbliższa rodzina, ale nasza rodzina jest wierząca, jednak jak mała podrośnie sama zdecyduje czy chce być wierząca i jakiej wiary, to jest jej decyzja i nikt nie ma na to wpływu, a będzie ochrzczona i przyjmie wszystkie sakramenty żeby nie miała problemów gdyby chciala zostać przy katolicyzmie

Do góry