reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja w czerwcu skończę 25 lat:tak:
Tez zanim Olisia nie było to imprezowaliśmy, wyjeżdżaliśmy............a teraz wszystko maluszkowi podporządkowane.Ale oczywiście o przyjaciołach pamiętamy...w każdy weekend się z kimś spotykamy..........najczęściej u nas.............ale tez już parę razy wychodziliśmy z małym.Oli jest zawsze atrakcją wieczoru :-D:-D:-D:-D
A za 3 tygodnie mamy imprezkę,wynajmujemy sale ze znajomymi ...Oli zostanie z babcią.O 21 przyjdziemy go wykąpać i uśpić i wrócimy na imprezę.............Oliś śpi całą noc więc nie ma problemu no i jest na butelce.
pumi ja Olisiowi muszę ścinać pazurki na rączkach 2 razy w tygdniu a na nóżkach raz na 1 -1, 5 tygodnia

reklama
jejku bylam 3 godzinki na spacerze a wy tu caly esej napisalyscie, joa a juz myslalam ze jestem najmlodsza :-D (ja jestem z kwietnia)
ja malemu tez obcinam co 2dzien paznokcie a u nozek mozecie sie smiac ale od porodu obcinalam dopiero raz tam mu wogole nie rosna.
kurcze tak rano ladnie spal i na spacerze tez to teraz po jedzeniu lezy i marudzi strasznie.

Dzisiaj wspominalam swoj porod ehhh... to byla masakra...

ja u nog tez raz tylko od porodu obcinalam bo nie ma co. My na spacerek dopiero za 3 godziny bo u nas jest dopiero po 10 rano a na spacerki chodzimy miedzy 12 a 3:cool2:

dzidzia, powodzenia:-)
My już po spacerku, odprowadzaliśmy babcie Tobiaszka na pociąg. Siadam do czytania mądrości - w weekend zajęcia na uczelni, studentów czeka wejściówka;-)
Przebijam was wszystkie z wiekiem - w styczniu skończyłam 32:cool2:

ojej no to jak juz polecial temat to sie dolaczam:-Dja skonczylam w styczniu 22 lata.

salik superowe fotki!!!:-)a powiedz mi jak robisz synkowi te inhalacje rumankiem?bo ja myslalam ze to ja z dzieckiem musze sie jakos nachylic nad parami albo zeby mu je lekko reka dawac w jego strone??bo mam problem Kuba sie ode mnie zarazil i ma katarek i nie moze czasami oddychac i tez mi sie krztusi to byla koszmarna noc chociaz duzo w miare spal ale co chwile sie budzil do 4 rano pozniej spokoj na szczescie. zakrapiam mu sola fizjologiczna(dziala jak woda morska) i tez mu babolki gruszka wyciagam. pomozcie co moge jeszcze zrobic bo poki nie goraczkuje chcialabym uniknac lekarza zeby mi go nie faszerowala lekami :no:i jak zrobilybyscie inhalacje temu maluszkowi:confused::confused::confused::baffled:
Dzidzia powodzenia na egz!!!!!!:tak:
a tak nawiasem mowiac to ja tez niezle poimprezowalam w weekend nad jeziorewm ze znajomymi z pracy a pozniej sie okazalo ze w ciazy jestem:-Dwiec Ten na gorze chyba chcial zeby odeagowala "ostatni" raz porzadnie;-)
a Kuba to efekt milosci i tesknoty bo akurat Łuki wrocil wtedy z zzagranicy a byl tam rok.....oczywiscie z przerwami no ale to nie to jak jest na miejscu:sorry2:
pazurki mu obcinam tak co 3 dni a u nog tylko raz od porodu bo nie ma potrzeby:sorry2:

B-asia ja malemu tez zkraplalam sola fizjologiczna ale on mi to zaraz wypsikiwal wiec kupila wode morska bo ona jest w aplikatorze i pod cisnieniem dochodzi dalej w nosku i odciagam mu takim "sopelkiem" zakupionym w aptece bo gruszką sie tak nie da dobrze wyciągnac. U nas jest strasznie suche powietrze dlatego to robie codziennie albo kilka razy dziennie.

reklama
masiek wielgachne gratulki:tak: i dużo zdrówka dla Leonka

dzidzia 3mam kciuki:tak:

Esti gratulki:-D
ja w ogóle nie wiem o czym wy piszecie jeżeli chodzi o lulanie dzieciaczków. jak chce to śpi jak nie che to nie śpi:baffled:
ja karmie Kacperka odbijamy sobie:-D i kładę go do łózia albo do wózeczka ,jak widzę , ze jest rozmowny i chce się pobawić to wtedy się nim zajmuję a jak się zmęczy zasypia sam, a jeśli nie jest śpiący to leży w łóżeczku i patrzy sobie na maskotki dodatkowo mu włączam pozytywkę i tyle. :tak::tak::tak:
dziewczyny może wystarczy zostawić pociechę w Łóżeczku jak się znudzi to samo zaśnie:sorry2:
nie wiem czy to za wcześnie ze ślinieniem się :-pkażde dziecko rozwija się indywidualnie:nerd:. Kacperek kończy w sobote 2 miesiące a juz wczoraj gadalismy sobie agu gu i takie tam gaworzenia( zresztą powtarza to się już od 2 tygodni), zresztą lekarz powiedziałą, ze pieknie podnosi głowe jak 3 miesięczne dziecko.:szok:

Do góry