reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

STO LAT DLA MARTYNKI I WIKTORKA!!!!!!
Jestem na sekunde,zeby sie pochwalic- zdalam oba zaliczenia na4:-)
troche jestem zniesmacona bo z p.administracyjnego ciul mogl mi podwyzszyc, ale ch... mu w d....!!! sluzbista i debil zarazem!
wazne ze mam luz psychiczny na jakis czas i moge w koncu wszystko odespac i zajac sie Juleczkiem tyle ile chce!!!!
a dzis musze sobie cos wypic- pifko to jest to!!!!!! zapraszam!!!!;-)
a teraz mykam dow yrka bo o polnocy zakonczylam nauke,a potem powtarzalam od 4 i jestem niezywa.
caluje Was goraco

reklama
Dzidzia ogromne GRATULACJE. no to teraz twój czas jest tylko dla Juleczka!!!!!!!!!!!!!Na pewno na to czekałaś.....:-)
Dziewczynki widze ze wasze maluchy też za dużo nie śpią w dzień. nasz mały to tak ok. 45 minutek sobie śpi ze 3 razy dziennie. No chyba ze jesteśmy na spacerku to i 3 godziny potrafi spać, al eto tylko na dworze!!!!:tak:A w czwartek i w piątek po południu biedny nie mógł zasnąć, strasznie był już zmęczony i marudny, więc ubraliśmy go w kombinezonik, do gondolki i dzidzuś już spał....Otworzyliśmy okienko i spał 3 godzinki....Dzięki temu okienko w sypialni umyłam a mężuś mi firaneczke założył....
A dzisiejsza noc to już druga przespana......mały idzie spać 21- 21.30 i wstał sobie przed 7 rano!!!byliśmy w szoku...tak było 2 razy..a zazwyczaj koło 4- 5 wstaje dostanie cycusia, podje i śpi do 6-7. A w nocy to wstaje go przykryć bo się strasznie wierci!!! Także noce mamy dosyć, dosyć..I w końcu wieczorki dla siebie:tak:;-)
my za 10 dni kończymy 3 miesiace...Ależ to szybko zleciało. NA początku wszyscy mówili byle pierwsze 3 miesiące a nam się zdawało ze to taki szmat czasu. A tu mówisz i masz.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:

Majopa a my za 5 dni kończymy 3 miesiące:tak:
A u nas zrobiło się na dworze czarno...a przed chwilą słonko świeciło:cool2: i pada grad!!!!!!!:szok:Mieliśmy z Olim szczęście.......akurat w jedną ani drugą stronę jak jechaliśmy to nie padało:-)

sto lat dla Martynki i Wiktorka:-)

Mili wspolczuje Ci tak beznadziejnej sytuacji pomodle sie moze im przejdzie......:confused:
Dzidzia gratulki wiedzialam ze zdasz slicznie bez problemu!!!:-Dteraz odpoczywaj zdolna mamusko:-)

szczerze Wam powiem ze nie wiem od czem\go to zalezy ile te maluszki spia w nocy bo moj Kuba czy duzo spi w dzien czy wogole to tyle samo spi w nocy...ma swoje godziny wiadomo czasem obudzi sie szybciej lub pozniej ale tak to jest oki bo spi od 22 do 2 a nawet 4 a pozniej do 6 wiec budzi mi sie 2 razy na jedzonko:-)jestem zadowolona ale w dzien ............nie wyrabiam:no:nie odpuszcza mnie musze przy nim byc jak nie spi a jak spi to cud ze wtedy cos zrobie bo czasem budzi sie bardzo szybko :no:wogole tez mamy metlik z ksiedzem co z tymi chrzcinami i jutro do niego idziemy ciekawe co zalatwimy:confused::baffled::baffled::baffled:
Majopa leci leci tak cudnie ten czas i patrzymy jak te nasze cudenka rosna :sorry2:cos pieknego!!!:-D

hej, moj Bartus tez malo spi w ciagu dnia. Zdarzaja mu sie tzw "pięciominutówki" (uśnie i po paru minutach oczka jak piec zlotych) ;) i do tego przespi moze ze dwie godzinki maxymalnie....
za to ostatnio mamy dobre nocki. wstaje do niego raz, gora dwa razy. przetrzymuje Małego do godz 21-22 i wtedy mi ladnie spi.
ale dzis jest taki kurcze marudny,ze nawet pranie do pralki musialam z nim na rekach wrzucac. jak go polozylam w lozeczku to taki placz ze szok....

reklama
ja tez czesto daje malej cos do raczki, zabawek gryzaczkow i grzechotek jeszcze nie umie sama trzymac, ale juz reaguje jak jej przed oczami macham :) Martynie najbardziej podobają się długgggie wstążeczki albo tasiemki-ciąGnie ciągnie i końca nie widać!! wiadomo-im dłuższe tym lepsze! :laugh2::rofl2::laugh2:

Do góry