reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

qrcze Esti buraczków to juz z miesiąc nie jadłam.
normalnie jadłam jedno jabłko dziennie, a teraz to nawet tych jabłek nie jem, i sama nie moge się załatwić:baffled: a mały ma rozwolnienie:dry:, normalnie idzie oszaleć:baffled:

a ja zamówiłam z katalogu super książkę z zabawami dla niemowlaków i maluchów, ciekawe co w niej jest bo ma prawie 200 stron:szok::szok::szok: . powinna przyjść w tym, tygodniu, zobaczymy bo na razie to też mam podobne metody zabawiania mojego wymagającego synka:sorry2:

reklama
salik normalnie na tym pierwszym zdjęciu to jakbym widziała mojego Kacperka , był tak samo chudziutki a teraz jest nie do poznania:tak::tak:
pyza jak sie patrzy:-D:-D:-D
z obwarzankami na nóżkach, ku uciesze całej rodziny hihihi

Esti mały dostaje do picia teraz jedynie smaktę i 5% glukozę czasami sama wodę. wcześniej dostawał wymiennie koperek i rumianek z hipa ale bez zbytniej przesady:sorry2:

wstępnie jesteśmy umówienie do lekarza na 19, ale mały juz zrobił 2 kupy o 9 i 14 takie jak przedtem żółciusieńkie i maziste:tak::tak::-D:-D:-D
do lekarz pojedziemy na pewno tylko nie wiem czym, bo właśnie przyjechał mężulo z pracy i mówi, ze chyba coś z autem się dzieje:szok:, najwyżej pojedziemy taxi:tak:

moj wiktor tez takie robi zolciutkie i sama woda ale on nie robi wiecej jak 2dziennie, czasem ma zielonkawa ale to jak sie powietrza na dworze nalyka to od tego jest zielona. moze nie masz sie co martwic na zapas.

wiem Albi :tak::tak:dlatego od czasu krosteczek czyli jakieś 3, 4 tygodnie wcale mu go nie podaję bo na początku podejrzewałam uczulenie na rumianek a stanęło na skazie białkowej, w co też sama do końca nie wierzę. :-p
na razie mały jeszcze ma trochę krostek na pleckach, a jak się wygoi to zapodam sobie szklankę zimnego mleka tak utęsknionego:tak::tak::tak:

skaza bialkowa objawia sie suchymi szorskimi i czerwonymi policzkami u dziecka oczywiscie pozniej moze sie rozprzestrzeniac, a te krostki na pleckach to moze od proszku albo plynu do plukania- zle sie wyplukalo czy cos i moze od tego ma.

Nieprawda.:no:skaza białkowa objawia się różnie u każdego dziecka..U Olisia to było przesuszenie skórki na twarzy i całym ciele.....a mojej koleżanki dziecko dostało wysypki na pleckach i brzuszku.

reklama
Salik ma raczej racje te krostki na pleckach to raczej alergia kontaktowa np. od proszku.
a tak Dawidek bawi sie grzechotka:
Dawidek (332).JPG Dawidek (333).JPG

a to nasza psia córcia Monia, co lniej, co nie miara.;-)
DSCN1893.JPG

Do góry