reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Salik Twoje dziecko jest całkowicie normalne. Każdej mojej znajomej czy znajomemu opowiadam o tym jak sie zachowuje Dawidek, jak śpi przez całą noc to powiem ci, ze sa w szoku. Mowią, ze ich dzieci tak sie nie zachowywały jedne przez całe dnie wyły przez pierwsze poł roku, bo miały kolke. Uspokajały sie dopiero wieczorem, inni mi mówili, ze pierwszą przespana noc mieli jak dzieci konczyły rok połtora.
Jezeli chodzi o zabawy to kup mu grzechotke i machaj przy nim i wsadzaj do rączki i delikatnie nia pomachaj, stymuluj smiech po przez łaskotanie policzków, daj herbate z kopru włoskiegook 100 ml na dobe, ale taką po 1 miesiącu a nie taką od 1 tygodnia (za słaba). Rozmawiaj z nim a jak za głośno krzyczy przy płaczu to stań przy nim i głośno klaszcz i mow zdecydowanym głosem Wiktor, powinie przestac płakac i wowczas go czyms zainteresuj. Nie noś na rękach za często, na ręce najlepiej brac malucha po jedzeniu na 15 min, na przytulanie, odbijanie, całowanie, mozesz nawet z nim potańczyć. Pusczaj mu czesto muzyke.
Wiemy doskonale jak jest wykanczające miec dzieci i miliard innych to wie, nie jestes w tym sama, nie przejmuj sie, bo czytasz nas i sie sugerujesz, a tak naprawde wiesz 1/3 tego co tak naprawde mamy. Wszystkiego nie jestesmy wstanie opisac.

reklama
hej styczniwki.
niesamowite jak wasze dzieciaczki urosly. wydaje sie ze 2miesiace to tak malo, ale jak dla takich malych dzieci to jednak ma znaczenie.
korzystam z netu poki maly spi. wczoraj go dostalam na odzial. zabrali mi go dzisiaj by przebadac ale juz jest przy mnie. przewinienty, nakarmion spi obok a mamusia na bb. bo dostalam laptopa. wczoraj moja mam nas odwiedzila i zrobila zdjecia i moge wam pokazac chociaz kawalek malego.

pumi fajny macie domek, my z w. marzymy o domku z bali, na razie mamy z tesciami na wspolke finke drewniana na mazurach. Co do porodu. tak szybko sie dzialo. mialam wytrzymac jeszcze 2tyg. ale widac maly chcial przed swietami a nie po. 13, w czwartek akurat tesciowie przyjechali mi pomuc ale jak tylko przyjechali wody mi odeszly i do szpitala jechalam, zrobili mi cc i o 20maly byl juz po za brzuszkiem. wazyl cae 2.5kg troche zjechal na wadze ale od wczoraj nadrabia. musze konczyc bo sie chyba przebudza i znowu karmienie.... aj jak to boli, ale karmie bo juz prawie go nie dokarmiaja.
buziaki
pozdrawiam

Masiek, nie gratylowałam ci maleństwa, wiec nadrabiam to teraz. Niech zdrowy i duży rosnie a ty mamusiu za bardzo sie przy nim nie narob. Brzdąc fajniutki.:tak:

kamalodz mam nadzieje ze bedzie tak jak u ciebie niech tylko ksiazka przyjdzie ahhh...

basia dzieki za slowa otuchy

albi staram sie go nie nosic wole polozyc do lezaczka czy na lozku i troche sie z nim pobawic, mamy mnustwo grzechotek i bawimy sie co chwile ale szybko mu sie nudzi :-( kolek nie ma mial raz tylko jedna wieczorem co darl sie w niebo glosy wtedy tylko noszenie pomagalo. a tak to nie ma bo karmie go co 2 godzinki zeby sie nie przejadal, dostaje kropelki na gazy tak na wszelki wybadek , upki robi 2 dzienie teraz. marudny jest strasznie i czesto placze moze ta ksiazka cos mi podpowie bo brak mi pomyslow. mi nie preszkadzaja nieprzespane noce bo wstaje na jedzenie 2 gora 3 razy ale od 5 czy 6 rano to juz jest to samo caly czas jak by nie lubi dni.wypilam meliske na uspokojenie bo sie nerwowa zaczelam prze to robic, maly o 13 zjadl flache polozylam go i jak narazie to spi.

salik, O bogowie :eek: Ale Twój maluch ma grzechotek :-) Taki fajny maluch, a tak nie daje spokoju mamie... Miejmy nadzieję, że książka Ci pomoże :-D

reklama
Kamalodz Maksik jest śliczny,ma takie piękne oczy:tak:
Masiek Leonek fajniutki.tylko szkoda,że tak słabo go widać..a jakie ma pucki;-)
Salik będzie dobrze............nam książka sie bardzo przydała.A jakim dzieckiem byłaś Ty i Twój mąż?Ja byłam bardzo spokojna...........a mój mąż to łobuz.....całe szczęście,że po mnie Oli odziedziczył:-D.
Chociaż my nigdy nie mieliśmy z nim problemu...........tylko wtedy jak mieliśmy problemy z jedzeniem to płakał.....ale to znaliśmy przyczynę.wstyd się przyznać ale ja nie wiem co to znaczy nie przespana noc:sorry:.Anioł nie dziecko:-D

Do góry