reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no tak - swieta sie skonczyly to wszystkie sie melduja po koleji. Trzeba sprawdzic liste obecnosci.
Mam pytanie- czy to koniecznosc wprowadzac od 6 miesiaca dodatkowe pokarmy ? bo ja to bym z checia do roku tylko na cycku jechala

reklama
pumi chyba mozna ale zawsze w innym pokarmie jest jeszcze wiecej witamin i innych skladnikow, dziecko wtedy nabiera innych kolorkow np. od marchewki :-) ale musialabys zapytac lekarza, ale jak bedziesz miec nadal dobry pokarm i Dominika bedzie przybierac to czemu masz jej wprowadzac cos nowego zreszta od 6 miesiaca to dopiero mozna zaczac a nie powiedziane jest ze musisz.

fajnie sie masz, moj maly spal juz o 19.20 wstal na jedzonko o 2.20 i potem o 6.45 teraz znowu go bujam zeby przysnol bo moj J przyszedl z nocnej zmiany i chce zeby chociaz chwilke pospal a ze spaceru chyba dzisiaj znowu nici bo snieg lezy i jest -0,7 narazie (ja mam taki dokladny termometr) ehhh...

czesc dziewczyny
niebylo mnie dlugo bo ponad tydzien lezalam z kamilkiem w szpitalu.cale swieta tam sedzilismy,wczoraj wyszlismy.Kamilek w szpitalu spal nocami -budzilsie tylko na krmienie i odrazu sam zasypial w dzien niespal ale byl wesoly ,gaworzyl sobie.za to w domu wrocilismy do dawnych zwyczajow kamil niespi wcale i duzo marudzi;-).
do tego w szpitalukazali mi karmic go wylacznie butelka a swoj pokarm odciagac co dwie godzinytak tez robilam a teraz jak juz moge go karmic spowrotem piersia to kamil owszem lapie piers porzadnie mocno ssie ale szybko sie nudzi i zaczyna plakac .niewiem co robic niechce go karmic sztucznie.jak znajde chwilke to wkleje zdjecia ze szpitala .

Katarzynka, Twój Kami;lek pewnie przyzwyczaił się do butelki, bo z butlli łatwiej jest dzeicku pić, łatwiej leci, więc nie musi się tyle namęczyć, bo ssanie piersi to większe wyzwanie dla malucha...moja mała tez miała taki okres że ssała pierś pół minuty, a potem wrzeszczała, krzyczała, mimo że miala cycka w buzi ale buzia otwarta i strasznie kręciła główką, wiercila sie i machała łapkami (bo często zostawiałam małą pod opieką i była karmiona butelką, ale moim mleczkiem)... wtedy brałam ja na chwilkę na ręce, pochodziłam po mieszkaniu i gadałam do niej, znowu przystawiałam do piersi i tak kilka razy próbowałam ją zabawiać i na zmianę z cyckiem, aż sama wyplula, wtedy wiedziałam ze już najedzona :) nie zniechęcaj się tylko próbuj przekonać małego do piersi, on na nowo się przyzwyczai i oswoi ze ssaniem piersi :laugh2:

Gdzieś czytałam, że w takich sytuacjach dobrze jest położyć się z dzieckiem cały dzień do łóżka i przystawiać ile wlezie.

reklama
dziewczyny oglądajcie Pytanie na śniadanie na 2, mówią "czy można zajść w ciążę karmiąc piersią i jak się wytrzec ciąży!", zmykam przed telewizor posłuchać :)

Do góry