reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
hey , Nadusia dziekuje za zyczenia, garocy weekend, mala spedzila na dworze od 8-20:-Dw samym krotkim bodziaku, bez czapki, prawie caly czas spala, dopiero gdzies o 18 zalozylam jej dresik, wyrodna matka:-pja jestem juz czarna od slonca, mala musze bardzo chronic bo ma cere po lukaszu, ja mam bardzo sniada, wiec slonce mi nie szkodzi a i tak sie smaruje 16tka.
ide dzisiaj do ortodaty,bo ja od 3lat nosze aparat:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, szak mnie trafia juz. spiepszyli mi zabieg w AMG i musze we wrzesniu jechac do Damiana w Warszawie, bo moje sruby w szczece sie przesunely, gdyby nie Nadia t bym poszla do sadu, tak spier mi zabieg, ze oszpecili mi twarz i malo co sie nie przekrecilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:barany,oglam pojechac prywatnie od azu a tak straila 1.5 na rehabilitacje i znowu beda mnie ciachac:crazy::crazy::crazy:co za syf!

milego dnia lasencje!

Weekend w pracy - nadrabiam czytanie, a to fotoreportaż
Tobi nie cierpi wózka ostatnio - spacery kończą się niesieniem go do domu i pchaniem wózka - bo na leżąco on niewiele widzi i sie nudzi, więc eksperymentujemy z chustą
tata gra synkowi na swoich "trabach"
No i kończymy dzis 4 m-ce znajomości:-D

Załączniki

• 100_2652.JPG
    100_2652.JPG
    242,6 KB · Wyświetleń: 35
  • 100_2653.JPG
    100_2653.JPG
    236,8 KB · Wyświetleń: 33
  • 100_2647.JPG
    100_2647.JPG
    217 KB · Wyświetleń: 34
  • 100_2649.JPG
    100_2649.JPG
    195,5 KB · Wyświetleń: 23
  • 100_2644.JPG
    100_2644.JPG
    195,3 KB · Wyświetleń: 30
a jeszcze się muszę Was zapytać - Tobi ma czerwone kropki na brodzie - domyślam się że to od dzikiego ślinotoku i brania do buzi wszystkiego co się da. Ale pojawiły się też pojedyncze kropki na przedramionach i nóżkach od kolan w dół - dosłownie po kilka na każdej - i nie wiem co to.:no:Ma któraś pomysł? Na spacerach smarowany kremem z filtrem 30. Jak będzie tak dalej to chyba pójdę do pediatry żeby to skonsultować:dry:

Pandi ależ Tobi jest .....gruby. Przepraszam nie gniewaj sie na mnie ja wiem, ze to tylko na Twoim mleczku "wypasiony" ale kawał chłopa jest z niego.
Te krostki to zwykłe potówki i nie znikną szybko warto go poprostu lżej ubierac i kąpac codziennie i przecierac nawilzoną pieluszką tetrową kilka razy dziennie ale to nie jest tak konieczne.
My mamy krem Mustela 50 UV - zresztą my tylko Musteli uzywamy, bo to go nie uczula i dobrze nawilza.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TOBIASZKA NASZEGO :-)
Nie wiem czy mu morza mleczka zyczyć czy tylko jeziorka ;-)

Tobi i Nicola suuuper :-) :-)
Wiktor tez tak pluje ślina i sie cieszy nadodatek :-D :-D :-D od wczoraj zero temp. i calkiem inne dziecko, cieszy sie smieje, gaworzy no suuuuper. dzisiaj dostal pierwszy swoj obiadek - delikatna marchewke baaardzo mu smakowalo.
My byliśmy na szybkim spacerku , bo musialm isc do pracy odebrac dokumenty i ubralam małego w body z długim i bluzeczke z długim, rajstopki i cienskie spodenki. I w pracy go przebierałam, zostawiłam go tylko w tych bodach, cienkich spodenkach i skarpetkach a i tak jeszcze mu cieplo bylo no i oczywiscie czpeczka u nas w cieniu 25 stopni- masakra. A teraz śpi sobie po obiadku :rofl2:

Albi, kałuży mleczka najwyżej:-D dzięki za życzenia, pewnie że jest grubasek:tak:, ale dowiedziałam się ostatnio że u Mążusia w rodzinie i u nas zresztą też większość dzieci taka była a potem się powyciągali i nikt teraz nie jest gruby a wręcz przeciwnie.
Potówki powiadasz, on ostatnio w samym bodziaku w domu lub ewentualnie bodziak+cienkie spodenki i skarpetki z czapeczką na dwór:sorry2:

reklama
Do góry