reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No pewnie dobrze waży,ale wszyscy gadają ale on drobniutki...
I moja "miła " koleżanka..no patrz mój się mniejszy urodził a już go przegonił wagą. Kur**....:crazy::crazy:
A Kuba chce co chwilę cycka. Mówię Wam dosłownie co godzinę on je. Martwię się o jego żołądeczek, że nie ma odpoczynku. Ale z drugiej strony Kuba dużo kupek też robi czyli chyba ma taką przemianę materii i potrzebuje często. Albo dlatego że ciepło i chce piciu ?

reklama
Oliwier je co2 , 2,5 godzinki mleko.caly sloik obiadku 125 m obiadku i 125 ml owoców i pije ok 50-70 ml soku dziennie.
Jakoś po nim nie widać zeby tylke jadł..
A życzliwe koleżanki niech idą w cholerę...:wściekła/y:każde dziecko ma własne tempo przyrostu

Za to nikt nie przebije mojego Oliśjka w rozwoju psychoruchowym..tak chudzinka a taka silna:-):-):-) i tyle potrafi

O kurczaki!Wlasnie dostalam @ i mnie brzuch nie bolal "przepowiadajaco"!Szok!!!! :rofl2: Mam nadzieje,ze juz nie bedzie bolec w takim razie.I u mnie urodzenie dziecka zadziala(u mojej szacownej rodzicielki zadzialalo).

Nadusia juz podnosi glowke lezac na brzuszku:tak:a na pleckach rwie sie do przodu, wiec jestem spokojna, troche pozno ale jest progres:tak:

Zimno dzis w gdansku, mam sporo pracy z firma, hmmmm musze cos wymyslec - tj sprezedac Nadi babci, na spacer trzeba isc bo slonce

Wszystkiego najlepszego dla nowych 4miesieczniakow, by sie roslo zdrowo a mamuska przespanych nocy;-)

Hmmmm????Anja????Ja przepraszam ale nie rozumiem usytuowania cytatu...

Wszystkim 4-miesieczniakom duzo zdrowka i mamusiom sily i cierpliwosci :laugh2:

Tak czytam ile podajecie swoim maluchom...Szpinak mozna tak wczesnie podawac?Jakos mnie sie wierzyc nie chce bo bardzo duzo kwasu szczawiowego zawiera i nawet w ciazy nie jest polecany...Ale moge sie mylic.Wszystko przede mna dopiero.Wiem,ze na poczatku to mafefka,jablko i dynia.Najbardziej bezpieczne...

dziękujemy za życzenia:-)
Tobi dziś w nocy oszalał, jadł w nocy co 2-2,5 godz!:szok: i za każdym razem tylko trochę. SPrawdzałam, nie było mu za gorąco, co mogłoby spowodować wzmożone pragnienie.
Ubierać dziecko należy tak, zeby nie było mu zimno ani gorąco - i w ogóle się nie przejmujcie uwagami "mądrych" pań.
Jak Tobiemu oczko spuchło, bo mu mucha wleciała, to przemywałam wodą przegotowaną i solą fizjologiczną ale pomógł dopiero rumianek.
Tobi też juz się spina na leżąco i stara się podnosić główkę, zwłaszcza jak jest w pozycji półsiedzącej, chociaż nie tak jak Oliś - spryciarz;-)

Ja jak małego trzymam za rączki to nogi podnosi do góry i główkę mocno spina żeby mógł usiąść-taki trening, więc przy mojej pomocy sobie siedzi ładnie:) ale za to on nie wie do czego służa rączki hihih, jak narazie to do wyrywania moich włosów!
Już wiem dlaczego kobietom po 3 miesiącu wypadają włosy! bo gdy dziecko ma 3 miesiace doskonale je wyrywa!

Dziewczyny napiszcie co z tym szpinakiem?Konsultowalyscie go moze z pediatra?Niedlugo rozszerzamy tez diete wiec chcialabym sie dowiedziec... :dry: Tak mi to teraz przez was nie daje spokoju...:crazy:

Bo w ciazy mozna jesc od czasu do czasu szpinak ale ze smietana.Bo zobojetnia dzialanie kwasu.Ale przeciez smietany nie mozna dodac..Wiec dlatego pytam was na poczatek co z tym szpinakiem... :-D

reklama
hej dziewczynki. ojej ojej ale dzis nicoluska ma dzien... i noc... w nocy to zasnela jakims cudem o osmej a nie o dziesiatej jak zwykle i pozniej budzila sie praktycznie co godzine poltora, troszke jadla a zasypiala ale ok trzeciej sie obudzila, zjadla a potem nie chciala spac chyba z dwie godziny no i jak juz zasnela to obudzila sie o 6:30 i juz nie spala do 11.pozniej zasnela na godzinke i znow sie obudzla.teraz na szczescie znow zasnela ale jakas niespokojna jest i sie wierci i kreci.a pogoda u nas ladna tylko, ze troche wieje- na spacerek mozna pojsc ale raczej dzis nie wyjdziemy bo raczej nie bedzie jak z jej samopoczuciem dzisiejszym.....ahhh.....
chyba miala za duzo wrazen wczoraj na spacerku i dzis nadrabia....no coz... tak bywa...:))
a nizej nas do mieszkania tez sie wprowadzili ostatnio polacy i maja synka 4 miesiecznego:))ale sie jeszcze nie zapoznalam z tamta mamusia,ale jeszcze jest czas:))nadrobie:)) pozdrawiamy wszystkie mamuski i dzieciaczki:))

Do góry