reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Estera a po tych ciasteczkach nie wyskakuje małemu alergia?Ja czytałam ze tam jest mleko w proszku i mam obawy przed daniem Filipowi.Ale jak dałam mu zwykłego herbatnika to o dziwo ani jednej korsteczki nie ma!!!:-)

reklama
A jeśli chodzi o picie to nasze maleństwo;-) pije w dzień wode a w nocy jak ząbki dokuczają i budzi sie czesto to tylko herbatka go uspokaja.

Aga, troche za duza ta przerwa, mzoe jakies owoce czy chlebek przemycaj w miedzyczasie, albo plynny rosolek
Nadia ma duuuzzzy apetyt ale raczkuje bardzo duzo i juz schudla 0.5kg wiec super:tak:bo wazyla juz 11.850 :szok:
ale teraz w nocy znowu je i nie ma na nia bata, trudno:-pi od 2ch tygodni nie lubi swojego lozeczka bo obnizylismy na ost poziom, moze za zmino moze nie wygodnie jej, spi wiec miedzy nami:baffled::sorry2::cool2:malo fajnie ale jak ja odstawiam do lozeczka to za kilka min sie budzi i placze no nic wczesniej tego problemu nie bylo a teraz cyrk, moze potrzebuje wiecej tulania, emjonalnie lepiej odpoczywa jak czuje ze jestem blisko i glaszce po pleckach:-) czort wie, juz sama glupieje:sorry2:

Anja staram sie ale on nie chce co mam mu zrobic ??? sniadanie i tak na sile mu wpycham czasem, dobrze ze pije duzo ale zeby az tak przestal jesc, chodz czasem jak my jemy obiadek to jeszcze cos tam podje ale ile to na takiego zarloka jakim on byl.

aga- narazie musisz troche poczekać może ma taki kaprys.. a może podawaj mu jedzonko które bardzo lubi..
my wiki podajemy jak nie chce jeść takie obiadki które lubi np rosołek, ziemniaczki z marchewką ..

estra- czy nie powinnas podawać chociaż troche jakiegoś płynu?
u nas wiki tez nie lubi herbatek ani wody, zostają nam soki i to ma już takie które lubi, a co najlepsze nie lubi mieć ciepłych soków a teraz trzeba chociaż troszke podgrzewać..

Hej Dziewczyny,mojego małego wczoraj znów coś opętało marudził i płakał cały dzień.Na szczęście dziś jest lepiej i jakby mu humorek dopisywał:)Fajna pogoda dziś u nas zaraz kończę makijaż i pędzę z Kubą na spacer.Ostatnio mój maluszek wspina się przy szczebelkach na kolanka,raczkować mu się nie chce woli się czołgać ewentualnie stanie na czworaka i buja się w przód i w tył.U nas z piciem nie ma większych problemów w ciągu dnia daję małemu butelkę najczęściej z wodą chyba że podejrzewam że brzuszek go boli albo jest strasznie zdenerwowany wtedy herbatkę na trawienie albo uspokajającą.Generalnie mały wypije wszystko co mu dam.
Ja też daję maemu ciasteczka od czasu do czasu tak co 2-3 dzień jedno z Bobovity albo biszkocik i nic mu nie jest z czego bardzo się cieszę.:)Ja dziś sama z małym zostałam mąż pojechał w swoje rodzinne strony i wraca dopiero jutro wieczorem,ale koleżanka wieczorkiem do mnie przyjdzie to sobie poplotkujemy.
Słuchajcie mam takie pytanie do Was.Myślicie już o prezentach na gwiazdkę dla mauszków?Ja tak się zastanawiam co by małemu kupić.Macie może jakieś pomysły?Nie chcę na pewno żadnych grzechotek czy maskotek bo to już ma.Muszę wpaść na jakieś 2 dobre pomysły,bo najpierw gwiazdka a potem 4 stycznia Kuby pierwsze urodzinki!A nie wiem za bardzo jakiego typu zabawki nadają się dla takich maluszków.Pozdarwiam

Aga jak sie bardzo tym martwisz to idź do pediatry..ale może to przez ząbki......

Niunia staram mu się przemycać cosd o pici, na łyżeczce z kubk dorosłego slomką......wypije moze z 30 ml dziennie................rozmawiałam o tym z lekarzem i mówiła że widczonie nie czuje takiej potrzeby jego organizm.A soki to już chyb wszystki jakie sa wypróbowalismy..nawet sam robiłąm z sokowiróki i nic
Sika prawidłowo wiec jest oki, nerki też prawidłow pracuja bo mial usg nerek i ukaldu moczowego

reklama
FISHER PRICE - WARSZTAT Z NARZĘDZIAMI (476963806) - Aukcje internetowe Allegro
My wczoraj to kupiliśmy małemu..............jest zachwycony............a o tyle fajne to jest że uczy liczyć do 10, całego alfabetu, kształtow i kolorów:tak::tak:

My wolimy mu kupić co jakiś czas droższą zabawke niż wydawac kase na byle co co sie zaraz połamie lub cos odpadnie.......
Aon i tka się nie bawi połową tego co ma.....wiec ja chowam i zostawiam mu tlyko kilka zabwek i co jakis cza zmieniam
Teraz jego ulubioną zbawką jets to co mu kupiliśmy,................jezdzik pchacz i drewniana lyżka i metalowe miski......niczym innym sie nie bawi

Do góry