reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Celinka też potroiła wagę urodzinową waży10 kilo, a ważyła 2850g.
Ważyłam ją wczoraj w szpitalu jak na ostrym dyżurze wylądowaliśmy.Mała dostała takiej biegunki, że szok. Okazało się że to reakcja alergiczna na augumentin ES, teraz ma antybiotyk w zastrzykach:baffled::-(. Ale ten pomaga, bo po jednej dawce mała nie ma kataru, a tamtego brała 3 dni zero poprawy.
Co do chudnięcia po porodzie, to ja za bym musiała przytyć aby warzyć tyle co przed ciążą. Tylko jakoś mi się to nie udaje:wściekła/y:

reklama
Wazyłam dzisiaj Oliviera i ma 8,8 kg cieszę się bo myślałam, ze ma mniej! za miesiac jak skończy roczek powinien mieć 12 kg na bank tyle nie przytyje ale cóż trudno!!!
Kupilismy nocnik, sadzam małego rano i wieczorem, grzecznie siedzi bawi sie jakąś zabawką i tylre narazie nie nasiusiał jeszcze!
nie chcę zapeszać ale mięlismy dobrą noc, mały spał cały czas, a o butelkę zaczął domagać się dopiero o 6 rano, po niej zasnał i obudził się o 8!!! wyspałam się!
znając zycie dzisiaj juz pewnie nie będzie tak dobrze, chociaż kto wie...:-)

a ja dzis bylam cos zalatwic i odpoczelam od swoich dzieci:)) Ale fajnie jechac gdzies samej bez dzieciakow hip hip hura!!! No, wyrodna matka ze mnie ale coz. ....Maly budzil sie z placzem co 10 minut, chyba ten kolejny idacy zabek mu wychodzi stad te pobudki no i nic kompletnie sie nie wyspalam. Skonczylo sie tym ze najpierw przynieslismy go do nas do sypialni do jego duzurnej kolyski a potem wyladowal w naszym lozku bo juz nie bylo sily wstawac....Jak rano jechalam to nosem w kierownice rylam. Taki ten nasz matczyny los jest:))

widze laski ze wszystkie dzis spicie przed wielkim ostatnim dniem roku:) dla naszych dzieciaczkow konczy sie ich pierwszy rok zycia!!! No dobra, ja tez ide odsypiac poprzednia noc i przygotowywac sie na jutro....Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Witam dziewczyny od dwóch dni niemiałam internetu.Amelka waży 11kilo i ma 74 cm ,a jak sie urodziła miała 3450 i 56 cm .Dzis mega imprezka sylwester o 15 mam fryziera a o 17 tipsy wiec odliczam godziny mam nadzieje że sie ubawimy i bede wspominać tą noc .Wszystkiego naj naj w 2009 roku a poniżej życzenia
http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka2222.swf

reklama
Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Celinka przy urodzeniu ważyła 2850g i miała 50 cm, teraz ma 75 cm i waży 10 kg. Tylko 1kg mniej od swojego kuzyna który ma 2,5 roku:szok::szok:

Do góry