SzklanaKulka
Fanka BB :)
Jak to nie miałaś możliwości wyjścia?Ja już miesiąc na zwolnienie. Jak dostałam krwawienia w pracy i nie miałam możliwości wyjścia, strwierdzilam ze to nie jest warte mojego stresu. A planowałam długo pracować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak to nie miałaś możliwości wyjścia?Ja już miesiąc na zwolnienie. Jak dostałam krwawienia w pracy i nie miałam możliwości wyjścia, strwierdzilam ze to nie jest warte mojego stresu. A planowałam długo pracować
Który tydzień ?Ja już w domu krwiak się okazało był schowany za łożyskiem ładnie się wchłania jak narazie wszystko z dziećmi dobrze ja mam leżeć całkowity zakaz noszenia do końca ciąży jutro kolejny stres rozmowa z genetykiem chodź na USG prenatalnym wszystko było dobrze w teście pappa jakieś obliczenie wskazało ryzyko u jednego z dzieci i dla spokoju mam to skonsultować z genetykiem.A to mój brzuchol
Niestety nie każdy pracodawca jest ludzki... Ja się obawiam powiedzieć w pracy akurat dla szefa bo 2 zaufane osoby wiedzą od początku - odkąd zrobiłam testJak to nie miałaś możliwości wyjścia?weź, przerażają mnie takie rzeczy.
No ale jeśli masz niesprzyjające warunki, to ma w obowiązku je dopasować do Ciebie teraz.Niestety nie każdy pracodawca jest ludzki... Ja się obawiam powiedzieć w pracy akurat dla szefa bo 2 zaufane osoby wiedzą od początku - odkąd zrobiłam test
Może nie każdy jest ludzki, ale jeśli jesteś w ciąży i krwawisz (i de facto nie wiesz czy życie Twojego dziecka jest zagrożone czy może Twoje, bo coś złego się dzieje) to mówisz że wychodzisz i tyle albo dzwonisz po pogotowie. Druga rzecz, że nawet jeśli Twój szef jest nie ludzki, to w momencie gdy mu zgłaszasz że źle się czujesz a on nie zwolni Cie do domu lub lekarza, to on doskonale wie, że potem jeśli coś Ci się stanie w pracy, to on poniesie odpowiedzialność za to.Niestety nie każdy pracodawca jest ludzki... Ja się obawiam powiedzieć w pracy akurat dla szefa bo 2 zaufane osoby wiedzą od początku - odkąd zrobiłam test
Ja jestem dopiero w 7,6 tyg ale już mam zarysy brzuszka dlatego że to 3 ciąża. Nie wiem jak długo jeszcze dam radę ukrywać ciążę. Na ten moment nie jestem gotowa na kolejne krytycznie nastawione osoby. W poniedziałek mam lekarza.Może nie każdy jest ludzki, ale jeśli jesteś w ciąży i krwawisz (i de facto nie wiesz czy życie Twojego dziecka jest zagrożone czy może Twoje, bo coś złego się dzieje) to mówisz że wychodzisz i tyle albo dzwonisz po pogotowie. Druga rzecz, że nawet jeśli Twój szef jest nie ludzki, to w momencie gdy mu zgłaszasz że źle się czujesz a on nie zwolni Cie do domu lub lekarza, to on doskonale wie, że potem jeśli coś Ci się stanie w pracy, to on poniesie odpowiedzialność za to.
Przestań się martwić przede wszystkim opinią szefa czy jego krytycznym nastawieniem. To jest Twój szef i do szczęścia nie potrzebujesz jego aprobatyJa jestem dopiero w 7,6 tyg ale już mam zarysy brzuszka dlatego że to 3 ciąża. Nie wiem jak długo jeszcze dam radę ukrywać ciążę. Na ten moment nie jestem gotowa na kolejne krytycznie nastawione osoby. W poniedziałek mam lekarza.
13 tyg 2 dKtóry tydzień ?
Umowę o pracę na rok. Do maja.Przestań się martwić przede wszystkim opinią szefa czy jego krytycznym nastawieniem. To jest Twój szef i do szczęścia nie potrzebujesz jego aprobatyto jest czas by postawić siebie na pierwszym miejscu i swoje poczucie bezpieczeństwa. Do poniedziałku wytrzymasz i albo weźmiesz zaświadczenie że jesteś w ciąży albo pójdziesz na zwolnienie (które jest płatne 100%). Zależy jaką masz umowę - jeśli na czas nieokreślony to ja bym się nie zastanawiała.
No to i tak nic Cię nie uratuje, umowa się skończy i dalej macierzyński będzie płacił ZUS.Umowę o pracę na rok. Do maja.