reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Mam pytanie: Czy wasze dzieciątka też tak nisko kopią? Mój synuś dziś bardzo nisko mnie kopie i nie wiem czemu. Może już zbliża się do wyjścia a może tylko brzuch mi się opuści. Zaczynam chyba panikować, ale nie chce jeszcze rodzić.

Wronek spokojnie :tak: mnie Amelka od 6 miesiąca ciązy kopie jak szalona własnie tam gdzies na dole tzn wali głowa i rękoma - tak czuje jakby mi prawie w pochwie ręce trzymała i tam uderzała hehe - głupie uczucie ale to znaczy tylko tyle że jest nisko i nic złego to nie znaczy :tak:

reklama
Ja zmykam na weekendzik ... i uprzejmie proszę o odrobinę litości, żebym znowu pół poniedziałku nie spędziła na nadrabianiu ;-)

Trzymajcie się ładnie w dwupakach :-)

sandrq mnie też tak dziwnie boli między nogami . Jak jeździłam na wielbłądzie to mnie tak samo bolało na drugi dzień:-) ale jak się dzisiaj rozruszałam pomyłam okna itd. to mi poszło na krzyże:-) Starość nie radość:-)
wronek ja dzidzi wogóle w dole nie czuję. Cały czas ją czuję na wyskości żeber i nieco poniżej . Myślę że nadal się nie obróciła i chyba wcale jej się nie śpieszy:tak:

morka tylko to nie bol jak bym na czyms jezdzila tylko jak by ktos chcial mnie rozerwac jak kurczaka :zawstydzona/y: boli przy siadaniu wstawaniu chodzeniu i obracaniu sie z boku na bok w lozku i to juz dlugi czas a jak na zlosc moj gin ma wylonczony tel:wściekła/y::wściekła/y:

cześć dziołszki wróciłam po maratonie i padam na pysk ciąża mnie powoli wykańcza:tak:
chyba coś wszamię:cool2:
Kaja włosy mam nadal rudawe ale za każdym razem eksperymentuję z kolorem i teraz lekka marchewka, będzie pasować do pomarańczowej koszuli na poród potem henna na rzęsy i choć będę cierpieć to jednak jakos wyglądać;)))))

Wronek spokojnie :tak: mnie Amelka od 6 miesiąca ciązy kopie jak szalona własnie tam gdzies na dole tzn wali głowa i rękoma - tak czuje jakby mi prawie w pochwie ręce trzymała i tam uderzała hehe - głupie uczucie ale to znaczy tylko tyle że jest nisko i nic złego to nie znaczy :tak:

Mój Staś tłucze mnie po bokach brzucha łapkami, a po szyjce i dole brzucha naciska główka i stopami. Bo mój kochany synek przyjął pozycje "na scyzoryka" czyli nie ma podkurczonych nóg jak to 90% dzidziusiów robi (i dlatego nie kopie mnie po żebrach) lecz całkowicie wyprostowane. Zgięty jest w pasie. A że mam mało wód płodowych tak wiec manewry ma tym bardziej utrudnione i raczej już tych nóg nie przełoży.
Generalnie najaktywniejszy jest od 5.00 do 7.00 a potem tak między 21.00-24.00. Ma też bardzo długie okresy snu i wtedy mam miekki brzusio.

agagsm - liście malin pić będę od 36 tyg a wiesiołek od 38 tyg. Szyjka przestałą się skracać więc wiesiołek pomoże ją zmiękczyć we własciwym czasie.
Hmm - zatem gdzieś odkopie materiały ze szkoły rodzenia - zobaczę co tam nabazgrane.

Dajcie linka na ten olejek migdałowy do masażu krocza ;-)

Moja mama mi nie pomoże choć bardzo bym chciała, bo jej już dawno nie mam. Strasznie mi jej brak. A teściowa daleko i dość wiekowa kobieta, zatem damy sobie radę sami jakoś.

morka tylko to nie bol jak bym na czyms jezdzila tylko jak by ktos chcial mnie rozerwac jak kurczaka :zawstydzona/y: boli przy siadaniu wstawaniu chodzeniu i obracaniu sie z boku na bok w lozku i to juz dlugi czas a jak na zlosc moj gin ma wylonczony tel:wściekła/y::wściekła/y:
A przestaje cie boleć jak leżysz? Bo jak tak, to pewnie spojenie - bynajmniej ja mam tak jak opisujesz i u mnie to na pewno spojenie. Mi taki ból towarzyszy tak często, że już przywykłam - póki nie boli jak leżę, to się nie martwie i na to rady nie ma, bo to spojenie łonowe się rozchodzi -no i na tym etapie ciązy musi coś poboleć. Dziewczyny w końcu jak nasze ciało ma się przygotować do porodu - bezboleśnie? to dopiero szokiem by były bóle porodowe:eek:

A no i moja dzidzia też mnie tłucze po żebrach - czasem to zaboli pioruńsko, ale kocham te jej wiercenie i kopanie. A wystawione z prawej strony żeber nogi to już stały widok - rączkami też rusza, ale to nie boli, a te nogi maltretujące żebra..ehh - no i ja jestem cala szczęśliwa, że tyle się rusza, bo jakbym spokojną dzidzie miała to dopiero bym schizowała, że się nie rusza heh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry