A już zaczęłam po sąsiednich biourkach patrzeć czy sie nie podszywa ktoś pod ciężąrną yol_ę;-)Tak słoneczko pisałaś, a że ja mam pamięć dobrą, choć wybiórczą to mi utkwiło......Nie, nie śledzę Cię;-)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A już zaczęłam po sąsiednich biourkach patrzeć czy sie nie podszywa ktoś pod ciężąrną yol_ę;-)Tak słoneczko pisałaś, a że ja mam pamięć dobrą, choć wybiórczą to mi utkwiło......Nie, nie śledzę Cię;-)
Ja jestem Mazowszanka - Warszawianka:-) i oczywiscie o pierniczkach na swieta nie slyszalam![]()
Mam bardzo podobne objawy i M wyczytał że przy takich objawach do porodu zostały góra 2 tygodnie,

to chyba czytałam ten sam artukuł co twój mąz i właśnie po tym ogarnęła mnie taka panika

wiesz ja bym została w domu z mężemWigilia we dwójke odpada, nie dam sobie rady ze świadomością, że moi rodzice siedzą sami. Oczywiście że mu będzie przykro, mi również będzie przykro jak nie pojedziemy do moich. W tamtym roku ja spędziłam wigilię z moimi rodzicami a on ze swoimi i na drugi dzień do nas dojechał, jednak nie można się tym sugerować bo nie bylismy jeszcze małżeństwem.![]()
potem niech sobie mnie odwiedza kto chce ;-)ja bym się z tyłkiem nie ruszyła a tym bardziej tyle km kto wie co po drodze się stanie ja bym się bała 
dokładnieMatko kochana z jakich części Polski czy świata jesteście, że o piernikach na Boże Narodzenie nie słyszałyście![]()

ja z moją w tej chwili układam cały dzień puzzle kładę sie na łóżko i układamy tak nieraz 2 godziny potem gramy w gry bawimy się lalkami rysujemy itd mała jest zajęta a ja sobie leżę koło niej też nie mam siły na inne wariacje i spacery chodzimy tylko na króciutkie
Mała od kilku dni jest bardzo nadpobudliwa. Myślę, że jest to spowodowane tym, że oglda za dużo bajek, ale jak ja mam sobie z tym poradzić![]()
a ja mam takie objawy od dawna na pewno dłuzej niż 2 tygodnie i jakoś nie urodziłamto chyba czytałam ten sam artukuł co twój mąz i właśnie po tym ogarnęła mnie taka panika
![]()

idę sobie zjeść śniadanko 
Ktoś mi powie o tej luteinie?I jakie ma działanie w tym okrsie ciąży..??
Ja wlasnie wrocilam od lekarza. Szyjka skrocona jeszcze bardziej i do niedzieli czyli do konca 37 tyg. mam lezec i brac luteine, potem jak to lekarz powiedzial: wola boskawg niego za 2 tyg. urodze
Poza tym synek wazy ok 3200kg, czy to duzo jak na ten rozpoczety 37 tydzien?

Witam styczniowe mamuśkiwłaśnie wróciłam ze szkoły rodzenia- żałuję że tak późno zaczęłam chodzić- fajnych rzeczy można się dowiedzieć...Zostało mi tylko 6 tyg do terminu- zapewne bardzo szybko to zleci...o ile nie urodzę wcześniej...gdyż szyjka mi się zaczęła skracać....moja gin kazała mi leżeć i brać asmag... za tydzien wizyta wiec okaze sie czy szyjka nadal sie skraca... juz zaczynam sie bac porodu...a wy?? myslicie juz o tym tak czesto jak ja?? buziaki cieple w te chłodne dni dla was mamuski i dla waszych skarbków.

![]()
No to chyba tyle...
a na wadze 8kg na + ...!
a co do kotów właśnie ten wielki przylazł mi tu mruczeć i tulić się i przeszkadza
w pisaniu...
i masz rację niebawqem się przekonamy jak te nasze koty i dzieci będą razem żyć.
Trzymajcie babki dzis za mnie kciuki, nie mogę
przestać myśleć o tym usg!
Ja uwielbiem przygotowywać i gościć choć powiem szczerze, ze trochę męczy, że nikt z rodziny poza teściową nie urządza - ba.. nawet imienin. Za to wszyscy przyzwyczaili sie, że u nas. To oprócz miłego spotkania też wydatek finansowy. W tym roku szwagierka powiedziała, nic sie nie martw my i tak do ciebie przyjdziemy - a ja na to, przykro mi ale ja nic nie przygotowuje w tym roku, nie wyobrażam sobie w 9 miesiacu obskakiwac gości. Ona na to, że oni sami sobie u mnie urządza. Niby to było żartem ale stanowczo powiedzialam, że niestety ale to ja bede w tym roku wizytowac i czekać aż otrzymam pod nos szklankę i talerzyk.
Kurcze - przyzywczaić do czegoś ludzi... ;-)
Najwyżej zwalą na moje ciązowe humorki ale postanowłam to zmienić ;-)
Matko kochana z jakich części Polski czy świata jesteście, że o piernikach na Boże Narodzenie nie słyszałyście![]()