reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej dziewczyny!
Wczoraj wieczorem przestraszyłam się trochę, bo juz drugi dzień z rzędu Stach o zwykłej porze aktywności nic nie kopał, nie ruszał się. Niestety nie mogłam go pobudzić słodkościami, bo nic słodkiego w domu zwykle nie mam, a jak mam to i tak zjadam:) Po przegrzebaniu szafek znalazłam miód i zjadłam dwie łyżki i po jakimś czasie dwa razy niemrawo kopnął. Nie do końca mnie to uspokoiło, więc stwierdziłam, że rano pojadę do szpitala. Jak wstałam to też była cisza, mnie już dopadły czarne scenariusze, wsiedliśmy do samochodu i dostałam po żebrach tak, że prawie odpłynęłam i do tej pory szaleje:) Może zmienił sobie pory aktywności, jesli tak to mi to pasuje, bo w nocy chyba śpi, a w dzień niech dokazuje:)
Przez te wasze opowieści o czopach śniło mi się, że odwiedził mnie mój szef w domu, poszłam do łazienki i zobaczyłam, że mam w pępku czop, wydłubałam sobie go patyczkiem do uszu u przez pępek odeszły mi wody, stałam nad umywalką, żeby niczego nie zabrudzić. Skąd człowiekowi takie bzdury do głowy przychodzą ?? :)

Mi tez moj synus ostatnio mniej sie rusza, dzisiaj to go z 20 min budzilam i dopiero niedawno zaczal sie wypinac i rozciagac, uff co za ulga :)

Od wczorajszej wizyty strasznie boli mnie spojenie łonowe kurcze az chodzić niemoge drepcze jak babuleńka :-D:-D

Ankaaa ja mieszkam w Kristiansand i zamierzam tu rodzić mieszkamy juz tu 1,5 roku. A Ty skąd jesteś ?

Mnie tez to spojenie boli, jak sobie posiedze a potem chce wstac to chodzic nie moge!
My mieszkalismy kiedys w Stavanger i zawsze przez Kristiansand (promem z Danii). Pozdrowienia dla mojego ulubionego kraju nr2 (nr 1 to Polska). :)

My dzis czujemy sie swietnie. Jakos tak leciutko, brzuszek mieciutki, gory moge przenosic! Znowu mnie korci na pieczenie ale obiecalam kochanemu, ze na jakis czas dam sobie spokoj ;)

.

reklama
witam was brzuchatki

ale mam zaleglosci;-) zraaz nadrobie tylko wam powiem ze bylam dzis na USG i młoda waży 3,1kg.wszsytkie parametry ponoc w normie, obwód główki 31,5 i juz mam paranoje jak ja ją urodzę:-D

mialam tez badanie ginekologiczne i niestety jeszcze nie rodze;-)

dobra ide czytac co tam naskrobałyście od wczoraj:tak:

witam was brzuchatki

ale mam zaleglosci;-) zraaz nadrobie tylko wam powiem ze bylam dzis na USG i młoda waży 3,1kg.wszsytkie parametry ponoc w normie, obwód główki 31,5 i juz mam paranoje jak ja ją urodzę:-D

super córcia rośnie:-)ps.no i pierwszy post czytam z więściami"...niestety jeszcze nie rodze:laugh2:heh ciekawe co ja się jutro dowiem czy rodzimy czy nie:laugh2:

Ide szykowac obiadek;-)

Cześć kobietki :)) Ja jem właśnie zupkę. Nie nadrobię Was bo nie dam rady :eek::eek::eek: Powiem tylko, że od kilku dni a właściwie nocy nie mogę zasnąć. Tzn obudzę się na siusiu, wracam i nie śpię:happy: A do tego po chwili staję się głodna:wściekła/y: Ale twarda jestem i nie gonię do kuchni:-D A może powinnam??? Może wtedy Maluń na wadze przybierze??:eek:

Wróciłam z zakupów, nawet mi nieźle poszło i moglabym chodzić dalej ale pieniązki mi się skończyły a do bankomatu stać w kolejce już sił nie miałam. Kupiłam nową firankę do pokoju Tymka, wczoraj wreszcie zmienił on swój kolor i prace mają się na ukonczeniu.

Klara nic nie daje znać, Gosia jakby co to ona ma twoj numer zapisany, patrz w komorke - moze jakieś wiesci ;-)
Beti - niezły klocek z Twojej małej - zazdroszczę, ja cały czas myślę jak utuczyć Tymka a nie siebie :-D
Pumpkin - no czekamy na wynik działań owego przystojniaka
anetrix - szkoda, że to nie jest działanie typowe, zmartwiłam się, trzeba myśleć zatem co tu zrobić
__
edit wkleiłam Joli skład szczepionki ale pomyliłam Evuax z Engerixem :-D dla mnie znaczenia nie ma bo poza rtęcią i tak tam jest tona innych świństw tylko one jeszcze nie zsykały rozgłosu.

Ostatnia edycja:
Hello dziewczynki
Melduje sie i ja. Znowu na chwile bo mam wizyte w szpitalu a jeszcze pare rzeczy do zalatwienia na miescie:tak:Mam juyz prawie malowanie skonczone, jeszcze podloga i moge ubierac choinke:-)

witam jestem styczniowa hehe mam nadzieje ze dotrzymam do stycznia termin mam na 6, Aczkolwiek moj synek juz daje mi znac ze ma malo miejsca. pozdrawiam :))

Witamy:-)

Paula - Gratulacje,
Karoli - Takie trzęsienie, że aż szklanki brzęczały czy delikatniejsze?
Generalnie wszystkie ciągle przygody jakieś macie....:szok::szok::szok::szok:

Generalnie melduję, że jeszcze w dwupaku jestem :) Wtrzącham śniadanko i śmigam 10 stron wstecz, żeby ponadrabiać.

:eek::eek::eek: Jestem sama w domciu (z gosposią tylko) nagle dzwoni dzwonek u drzwi i nie zdążyłam się nawet podnieść jak mi się jakaś obca baba (hinduska) wpakowała do mieszkania. Myślałam, że jej głowę ukręcę!!! I pytam się kto jej pozwolił drzwi otworzyć i wejść, a ona - "Ja ich nie otworzyłam tylko nacisnęłam klamkę, bo nie były na klucz zamknięte więc się same otworzyły." I z takim uśmiechem na gębie głupkowatym zaczęła mi coś o koleżance tłumaczyć. Powalająca logika. :eek::eek::eek::eek::eek:
Oczywiście powiedziałam jej, że to moje mieszkanie i nikt jej nie zapraszał do środka i trzasnęłam drzwiami przed nosem. A najgorsze to, że przy samych drzwiach leżał mój portfel z kasą i dokumentami..

Ty to masz tam akcje:-D:-D moglas poczestowac pania herbatka:-D:-D

Witajcie stycznióweczki porannie.Ja juz dziś niespie bo synuś niepozwala a po drugie mecze sie znowu z biegunką :wściekła/y: .

Od wczorajszej wizyty strasznie boli mnie spojenie łonowe kurcze az chodzić niemoge drepcze jak babuleńka :-D:-D

Dzwoniłam wczoraj do rodziców i otrzymałam wiadomość 2in1.
Pierwsza część bardzo radosna bo dowiedziałam sie ze moja siostra jest w 5 tc z drugim dzieciaczkiem. Ma juz 14 miesieczna Amelcie. Siorka 2 latka młodsza odemnie :)
Natomiast druga część wiadomości doprowadziła mnie prawie do łez niejest juz taka radosna ta nowina. Siostra jest w 5 tc ale ciąża ta jest zagrożona. Od paru dni leży w szpitalu robią badania bo co lekarz to inna diagnoza. Jeden ten co prowadził jej pierwsza ciąże twierdzi ze to tylko krwiak na macicy który zresztą sie wchłania i za 3 dni w takim tempie powinno go niebyć. No to by było dobre i dla niej i dla dzidziusia. A drugi lekarz upiera sie ze to mięśniaki macicy i to tak zaawansowane ze bedzie trzeba usuwać chirurgicznie. A jeśli do tego dojdzie bedą zmuszeniu usunąć także macice :-:)szok::-:)szok: Siostra jest załamana bo niewie co dalej z wynikami jeden ja pociesza drugi lekarz dołuje. Ale wierze ze ten pierwszy ma racje wkońcu dobry fachowiec jest z Poznania dojerzdza do swoich pacjentek po 70 km i 1 ciąże prowadził wzorowo mam nadzieję ze teraz tez tak bedzie.

Ankaaa ja mieszkam w Kristiansand i zamierzam tu rodzić mieszkamy juz tu 1,5 roku. A Ty skąd jesteś ?

Emejj witaj wśród styczniówek

Emilia011 a to Ci sie szwagier trafił. Tak sie wprosić na wigilię bo im sie niechcę przygotować bo maja 9 miesięczne dziecko??? No sorry . Niezauważył ze u Ciebie brzuch " pod nosem " bez obrazy proszę ;-) i Tobie tez ma prawo sie niechcieć szykować wigilii dla dodatkowych osób???

KlaraM trzymam kciukasy aby wszystko było ok . A skoro masz zaplanowane CC i nawet by sie okazało ze dziś to ten dzień to co odmówią Ci tego CC??? Myśle ze nie :no:

Trzymam kciuki za siostre, oby wszystko bylo dobrze:tak:

witam was brzuchatki

Urodzisz, urodzisz. Tez sie czasem nad tym zastanawiam ale jakos musze urodzic:-)

Ok uciekam mamuski, zagladne wieczorkiem:tak:

Pasibrzuch Najlepszego!!! A gdzie ty sie podziewasz??

Hello ponownie dzisiaj,

Hej dziewczyny!
Wczoraj wieczorem przestraszyłam się trochę, bo juz drugi dzień z rzędu Stach o zwykłej porze aktywności nic nie kopał, nie ruszał się. Niestety nie mogłam go pobudzić słodkościami, bo nic słodkiego w domu zwykle nie mam, a jak mam to i tak zjadam:) Po przegrzebaniu szafek znalazłam miód i zjadłam dwie łyżki i po jakimś czasie dwa razy niemrawo kopnął. Nie do końca mnie to uspokoiło, więc stwierdziłam, że rano pojadę do szpitala. Jak wstałam to też była cisza, mnie już dopadły czarne scenariusze, wsiedliśmy do samochodu i dostałam po żebrach tak, że prawie odpłynęłam i do tej pory szaleje:) Może zmienił sobie pory aktywności, jesli tak to mi to pasuje, bo w nocy chyba śpi, a w dzień niech dokazuje:)
Przez te wasze opowieści o czopach śniło mi się, że odwiedził mnie mój szef w domu, poszłam do łazienki i zobaczyłam, że mam w pępku czop, wydłubałam sobie go patyczkiem do uszu u przez pępek odeszły mi wody, stałam nad umywalką, żeby niczego nie zabrudzić. Skąd człowiekowi takie bzdury do głowy przychodzą ?? :)

Te Stachy chyba takie są ;-). Mój Stach tez zmienił pore fikania. Wczesniej fikał rano i wieczorem a teraz fika w srodku dnia przez kilka godzin. Tzn. juz nie fika a przeciaga sie bo mu chyba strasznie ciasno.

No biorę się za obiadek, ale mi się nie chce że szok:szok:;-)

witam was brzuchatki

Najważniejsze że dzidziuś zdrowy, a jak wszedł to i wyjdzie, tylko pewnie mniej przyjemnie będzie;-)

beti-spora babeczka Ci wyrosła :-) ja też nie mogę sobie wyobrazić, jak te wielgachne główki przejdą przez nasze malutkie otworki :-D:-D:-D:-D:-D ale nasze prababki, babki i matki dały radę-więc czemu my mamy nie dać?:-):-)
I to jest właściwe podejście do sprawy:cool2:

Wróciłam z zakupów, nawet mi nieźle poszło i moglabym chodzić dalej ale pieniązki mi się skończyły a do bankomatu stać w kolejce już sił nie miałam. Kupiłam nową firankę do pokoju Tymka, wczoraj wreszcie zmienił on swój kolor i prace mają się na ukonczeniu.

No proszę gratuluję udanych zakupów, a co do kolejki przed kasodajną ścianą, to nie rozpaczaj, będziesz mieć dłużej;-)
Super że pokoik na wykończeniu, a kiedy pranie rzeczy dla maleństwa? Moja siostra, notabene twoja równieścniczka;-), jak zobaczyła góry tych ciuchów, to mi powiedziała, że powinnam chyba już teraz zacząć bo nie wyrobię do porodu:laugh2:

Hello dziewczynki
Melduje sie i ja. Znowu na chwile bo mam wizyte w szpitalu a jeszcze pare rzeczy do zalatwienia na miescie:tak:Mam juyz prawie malowanie skonczone, jeszcze podloga i moge ubierac choinke:-)
Super, że remont się kończy:tak::-)

reklama
Witam,
Wczoraj odbyłam spotkanie z położną. Zapewniała mnie, że na jej oko to na 99% przenoszę Stasia i urodzę po terminie - zatem mam jeszcze sporo czasu ;-)
Kazała odstawić magnez. Co do no-spy i Luteiny niech się lekarz wypowie. Kazała brać wiesiołek, masaż krocza i duuużo sexu. Liści malin nie polecałą, bo powiedziała, że ma lepsze doswiadczenia bez ich stosowania (nie wiem dlaczego).

Ja mam wrażenie, że skóra na brzuchu mi pęka, a Stach już nie ma się gdzie ruszać, bo tylko bardzo lekko się przeciąga.

Na Żelaznej szczepią Engerixem, a w tej szczepionce od 2 lat producent usunął związki rtęci.
Fajnie, ze wszystko ok. A dlaczego kazała odstawić magnez, ja cały czas biorę:confused:

Kiedyś (jak jeszcze byłam panna :-p) to nawet chciałam się zapytać czy kogoś ma... Nie to, żebym miała jakieś poważne plany ale poromansować sobie zawsze miło. Potem stwierdziłam, że lepiej nie tracić dobrego fryzjera, bo skubany naprawdę dobry jest....Tak przynajmniej mogę sobie popatrzeć i się poślinić raz na jakiś czas... :cool2:

Mam dziwny problem i nie wiem czy powinnam iść do gina czy nie...
Generalnie od 2 czy 3 dni mam sporą produkcję wydzieliny, z tym, że jest bardzo płynna - prawie jak woda i żółtawa. Zmieniam wkładki tak z 10 razy dziennie, a po nocy to dosłownie szok. A do tego gabryśka zaczeła mnie piec(z zewnątrz). Na początku pomyślałam, że może siuśki popuszczam a pieczenie to stąd, że skóra mi się odparza bo w sumie całymi dniami w majtach z tymi wkładkami.... Ale to się dzieje jak wcale mi się siusiu nie chce a poza tym wcale nie czuję popuszczania. No i oczywiście włączył mi się schiz czy to nie wody?
Romansów się zachciewa:-p:-D Twoje objawy wskazują na infekcję, kiedy masz wizytę?

witam was brzuchatki

Wieści super:-) Coraz częsciej będzie pojawiało się to zdanie "niestety nie rodzę":-D
Jola24 udanej wizyty, zapewne jak zawsze będzie bardzo szczegółowa:-p:-D

Do góry