reklama
don_pedro
Fan(ka)
Aaaa jeszcze w nocy mi się urodziło jedno pytanie w zasadzie głównie do Agbar i Anetrix: jak u was z witaminą K po urodzeniu? Podają od razu w zastrzyku czy nie? Kaja: i co ty z tym fantem robisz?
Tutaj sobie czytałam i teraz myślę nad tym: Witamina K dla noworodka - Noworodek - artykuł
QUOTE]
Podaja za zgoda rodzicow doustnie.Pierwsze szczepienia w 3 mz.:-)
Nadrabiam,nie nadazam,gubie sie..jestescie potwory![]()
Kaja_10
Fanka BB :)
Ja też nie wyobrażam sobie spać na plecach - lewy lub prawy bok. Lepiej lewy bo lepiej łożysko dokrwione czy jakoś tak to już działka anetrix ;-)
Macy - ja was widzę wszystkie jak w tę pełnie w sylwester lecicie do szpitali i potem o 24.00 jak korki od szampana będą strzelać i petardy w niebo pójdą to wiele z was będzie ostatnie parcie o krzyk wydawać i maluchy pokolei bedą na świecie. :-)
Są miasta co pereminują takie pierwsze dzieci w roku i ja sądze, że wy forumowe medale macie za nic. Wam na nagrodach zależy od władz miasta

Dażka - gdzie ty rodziłaś biedna, że trzeba za wszystko płacić...
Macy - ja was widzę wszystkie jak w tę pełnie w sylwester lecicie do szpitali i potem o 24.00 jak korki od szampana będą strzelać i petardy w niebo pójdą to wiele z was będzie ostatnie parcie o krzyk wydawać i maluchy pokolei bedą na świecie. :-)
Są miasta co pereminują takie pierwsze dzieci w roku i ja sądze, że wy forumowe medale macie za nic. Wam na nagrodach zależy od władz miasta

Dażka - gdzie ty rodziłaś biedna, że trzeba za wszystko płacić...

kaja, no właśnie w Polsce, w swoim rodzinnym mieście. Bo w tym drugim szpitalu to już o nic nie pytali, i nie chcieli niczego ;-)
Bo ja mieszkałam 9 lat w NL i przyjechałam do Polski tylko na poród, a że byłam przyzwyczajona do "normalności" to nie zdążyłam zaopatrzyć się w wiele "niezbędnych" rzeczy typu: lewatywa, czopki, wenflon i jeszcze coś. Nie przypuszczałam, że szpital będzie wymagał tego wszystkiego ode mnie.
Bo ja mieszkałam 9 lat w NL i przyjechałam do Polski tylko na poród, a że byłam przyzwyczajona do "normalności" to nie zdążyłam zaopatrzyć się w wiele "niezbędnych" rzeczy typu: lewatywa, czopki, wenflon i jeszcze coś. Nie przypuszczałam, że szpital będzie wymagał tego wszystkiego ode mnie.
macy
Fanka BB :)
Przejrzałaś nas, Kochana.;-)Macy - ja was widzę wszystkie jak w tę pełnie w sylwester lecicie do szpitali i potem o 24.00 jak korki od szampana będą strzelać i petardy w niebo pójdą to wiele z was będzie ostatnie parcie o krzyk wydawać i maluchy pokolei bedą na świecie. :-)
Są miasta co pereminują takie pierwsze dzieci w roku i ja sądze, że wy forumowe medale macie za nic. Wam na nagrodach zależy od władz miasta![]()

Ja na lewym czuję już jakieś mrowienie, jak się tylko położę. Na wznak nie leżę w ogóle, bo jest mi za ciężko. Więc albo jeden boczek, albo drugi. A teraz to już w ogóle masakra, bo mam katar i najchętniej to bym na głowie spała, żeby katar zleciał szybciej.Macy ja się właśnie codziennie na plecach budzę, najwygodniej mi tak, staram sie spac na lewym boku ale juz niedlugo odlezyny bede miala![]()
Ostatnia edycja:
G
gość 574
Gość
No kurcze ja bym nie pogardziła, ale w stolicy to same sknery, więc to baaardzo wątpliwe,alelicze na ciebie, że jak ten milion wylosujesz to nam tu złoty medal ufundujeszJa też nie wyobrażam sobie spać na plecach - lewy lub prawy bok. Lepiej lewy bo lepiej łożysko dokrwione czy jakoś tak to już działka anetrix ;-)
Są miasta co pereminują takie pierwsze dzieci w roku i ja sądze, że wy forumowe medale macie za nic. Wam na nagrodach zależy od władz miasta![]()

Macy - srebrem też nie pogardzę zachłanna kobieto. A wszystko pzrez Labambe, że nas tu pełnią straszy i teraz się kolejka robi do medalów 1-styczniowych heheh
A co do jedzenia stópek, to ja też bym mojej zjadła - ostatnio taki żart słyszałam, że jak się dzieci rodzą to sa takie kochane i słodkie, że chcemy je zjeść, a jak urosną to się zastanawiamy czemuich nie zjedliśmy jak były małe

kurde trafiłam kulą w płot!!!
wybaczysz ??
Roxeen, daj spokój ;-) Kulą to ja trafiłam dwa dni temu, i co mam powiedzieć?
Gdyby dało się cofnąć czas, to chętnie bym to zrobiła.......
Ech.....podle się czuję. Idę sobie do lodówki.
agagsm, jakie sknery?? Mojego miasta nie stać na takie iluminacje

reklama
Dażka ale ten pierwszy felerny szpital do którego trafiłaś to chyba nie ten do którego się teraz wybieramy?![]()
morka, hahahahahaaaaaaa

Ten sam, ale nie martw się, po pierwsze to było 11 lat temu ;-) po drugie, wyczuli mamonę bo miałam kartę ciążową holenderską ;-) a po trzecie