P
patrysia*
Gość
WITAM:-)
A co do terminów heh wiecie co ja sama jestem ciekawa i myśle że jednak ma tu coś do cykli a dlatego bo jest wtedy też w innym dniu zapłodnienie a to jest ważne bo np.cykle 28 dniowe to zapłodnienie czyli owulka jest 15 dc a ja np.miałam co 26 dni co owulke miałam 13 dc i tez nawet to czulam itd.no i więc tak ja miałam ostanią miesiączke 11 kwietnia i obliczałam sobie według kalkulatorków z internetu i wychodzi 14 styczeń i też według zapłodnienia i też jest 14 stycznia a gin sobie obliczał jakoś i wychodzi mu 18 stycznia(ale teraz sam gada i pisze mi tc w karcie że wychodzi to na 14 stycznia-15)no i też wtedy spoglądnełam sobie z usg z 11 tc i co wychodzi że mam termin na 11 stycznia tak więc jest to troche zagmatwane i trzymam się tego dla mnie berdzieje pewnego czyli z OM i zapłodnienia czyli 14 stycznia bo i tak już się do tego usg przesuwało

A co do terminów heh wiecie co ja sama jestem ciekawa i myśle że jednak ma tu coś do cykli a dlatego bo jest wtedy też w innym dniu zapłodnienie a to jest ważne bo np.cykle 28 dniowe to zapłodnienie czyli owulka jest 15 dc a ja np.miałam co 26 dni co owulke miałam 13 dc i tez nawet to czulam itd.no i więc tak ja miałam ostanią miesiączke 11 kwietnia i obliczałam sobie według kalkulatorków z internetu i wychodzi 14 styczeń i też według zapłodnienia i też jest 14 stycznia a gin sobie obliczał jakoś i wychodzi mu 18 stycznia(ale teraz sam gada i pisze mi tc w karcie że wychodzi to na 14 stycznia-15)no i też wtedy spoglądnełam sobie z usg z 11 tc i co wychodzi że mam termin na 11 stycznia tak więc jest to troche zagmatwane i trzymam się tego dla mnie berdzieje pewnego czyli z OM i zapłodnienia czyli 14 stycznia bo i tak już się do tego usg przesuwało

to dobrze że jest okhej ciezarowki, od pt bylam w szpitalu dzisiaj mnie wypisali,nie czulam ruchow ale ktg caly czas wychodzi dobre, widocznie mala odpoczywa przed porodem..
widze ze duzo sie tu pozmienialo, musze ponadrabiac, i policzyc te nowe mamusie![]()

dobrze że jest ok no a co do terminu hmm no cóż serduszkowac spacerować i moż się uda szybciej;-)Hello,
Ja po wizycie i usg. Moje AFI się poprawiło z 8 na 13. To efekt chyba tego, że ciagle piłam wodę. Z tego się cieszę.
Staś ułozony tak samo jak był, czyli główkowo (Ustawienie II), lecz jego kręgosłupek nie na moim brzuszku tylko tak między kręgosłupem a bokim mojego brzucha.. Teraz patrzy na Zieloną górę.
Waga Stasia to 2870 g .
Na podstawie pomiarów termin porodu mi sie przesunął z 12.01 na 14.01 - a gin twierdzi, że zapewne przesunie się jeszcze bardziej. Ostrzegł, że kto wie, może urodzę dopiero 24.01 -> JA NIE CHCE TYLE CZEKAC!!!
no to czekamy na wiesci jakby co:-)Hej wam,
Ja jeszcze w dwupaku.. szyjke mam juz calkowicie zgladzona i rozwarcie na 1,5cm... Po tym jak mi odszedl ten czop pomyslalam o Asiax jak jej szybko poszlo wiec myslalam, ze moze w nocy urodze a tu nic.. no nie moge sie doczekac tych skurczy! Teraz kiedy wiem, ze to juz lada moment naprawde bym chciala zeby sie zaczelo..
Pozdrawiam!
no to super:-)Cześć Dziewczyny, melduję się:-) Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok. mały zapowiada się ok 4kgMa bardzo dobrą pozycję, oby się już tylko nie przekręcił. Głowka jeszcze nie zeszła w kanał, ale przy drugim dziecku może zejść gdy akcja się zacznie, więc mam się nie przejmować.
Macy, rzeczywiście mierzą stopień zanurzenia w kanale na 5części (ale słownictwa użyłam)
Po 37 tyg mam uprawiać dużo sexu i zaleca sie również jedzenie świeżego ananasa. Więc od razu kupiłam dwa;-)
Nie mam siły dzisiaj nadrabiać, więc życzę wszystkim spokojnej nocy![]()