reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witajcie:-)
Swieta,swieta i po swietach;-)

Nie wiem, jak u Agbar, mi robia ktg od 30. tygodnia przy kazdej wizycie, czyli co 2 tyg

Minni byloby i tak u mnie ale zaczela wczesniej moja el dochtorka,poniewaz mialam skurcze w 23 tc...I od tego czasu co dwa tygodnie mam.A teraz od 36tc co tydzien.Pomijam codzienna kontrole po wypadku.

kajaja już na allegro za bardzo nie mam czasu;-), toteż idę na sklepy i do apteki, wiesz boję się trochę co mi jutro powiedzą po ktg:szok: Ale szczerze mówiąc to nie czuję żeby się coś rozkręcało;-) A po świętach schudłam 20 deko:laugh2:Nie pytajcie jak to zrobiłam. Żarłam jak prosiaczek przecież:zawstydzona/y:ale u nie sprawdziła się teoria o tyciu w drugim trymestrze. W pierwszym w ogóle nic, w drugim sporo w trzecim odrobinkę i mam +12. ale to jest dobry wynik :tak:

Kacha 100 lat!!!!!!!!!!

Kacha STO LAT! Ale to Ty Żaneta powinnaś być:-D
Ja KTG miałam w poniedziałek, nudne pół godz lezenia na lewym boku i jeszcze te słuchawki musiałam przyciskać bo nic nie było słychać, tylko mała co chwilę w nie przykopywała aż echo po całej sali szło. Następne mam jutro.I jestem mądrzejsza o to ze wiem ze przed samym badaniem należy zjeść coś słodkiego aby dzidza była bardziej ruchliwa.
Miłego dnia.

Hej Dziewczynki :)
ja własnie wyturlałam sie złóżka żeby zobaczyć co na BB i ide dalej leżakowac - dla mnie Świąt ciąg dalszy :)

Później z M na jakiś spacerek idziemy i poserduszkujemy - trzeba Amelcie wygnać z brzuszka hihihihi - a pewnie jak na złość będzie jeszcze dłużej siedziałą :laugh2:
zamiast wyjść około 2 stycznia to mi wyjdzie w połowie :laugh2::laugh2::laugh2:
tfuuu tfuuuu wypluć ;-):tak:

Witam niedzielnie!

kacha_wawa, wszystkiego najlepszego! :)

agniecha83 pisze:
Nadarienne - ja tez bedę rodzić na brochowie :) Może sie spotkamy :) Byłam tak już ze szkołą rodzenia i porodówka wygląda ok..... tylko, że jak to wszystko zobaczyłam to tak naprawde doszło do mnie że to już tak niedługo!!!
Hehe, no może rzeczywiście się spotkamy, w końcu jak patrzę na nasze suwaczki, to ok. tygodnia różnicy tylko między terminami, więc... ;)

Kubiaczka pisze:
Ja to widzę jeden plus tego obżarstwa. Zaparacia mi przeszły .
U mnie dokładnie tak samo, z czego oczywiście jestem bardzo zadowolona. ;)

Opuchnięć żadnych u siebie nie zauważyłam, ale wieczorami brzuch mi się strasznie ciężki robi i ruszyć się nie mogę. No oczywiście plecy bolą do tego. A mała wtedy zaczyna oczywiście najbardziej dokazywać i kopać. :)

Ja się dzisiaj czuję jak w tym filmie "Dzień Świstaka", bo znowu jedziemy do teściów na obiadek. :p Tak więc dla jakiejś odmiany zamiast schabiku ze śliwką, który jadłam wczoraj i przedwczoraj na śniadanko, dzisiaj wzięłam sobie na słodko wielki kawał domowego makowca, pycha! :p

A torby do szpitala koniec końców jeszcze nie zaczęłam pakować. Muszę sprawdzić, czy w ogóle mam gdzieś w domu odpowiednią trobę. :) Ostatnie zakupy też jeszcze przede mną, ale myślę, że jeszcze zdążę. ;)

pozdrawiam!

PS
Co do KTG to jakoś od 30 tygodnia też mi gin robi co wizytę. Ale nie cierpię tego badania.

Ostatnia edycja:
Witam i ja
Wlasnie wstalam i komputer zdecydowal sie zadzialac:-)

Kacha Wszystkiego co najlepsze i spelnienia marzen!!!

Witajcie!!
Pumpkim miło przeczytać, że w końcu miałaś cudowny dzień!! Zasłużyłaś sobie na właśnie taki wesoły i radosny :tak:
KTG żadnego jeszcze też nie miałam, ani lekarz nic mi nie mówił... Kuzynka mi mówiła, że jej robili ktg dopiero już na porodówce, tak więc chyba nie ma co się martwić tym :tak:
Co do CC Sandry... Nie mam pojęcia dlaczego miała tę cesarkę...:confused2: Strasznie chaotyczne były jej smsy :tak:No, ale nic dziwnego... Teraz może już wie, ale nie będę jej pytać, bo Ona już w innym świecie :tak::-D
A córcię ma prześliczną!! :tak::tak:Pochwalę się, że widziałam zdjęcie:tak:
Jak wróci do domku za 4 dni, to Wam pokaże!!
Aaaa i ma córcię Wiktorię :tak::-)

A ja coś kiepsko się czuję :-( Wkręcam sobie chyba coś:-( Strasznie spuchłam przez święta :-( w sumie od wigilii nogi mam jak słoń, a nie człowiek i ciśnienie mam takie, że... :-( Ale zamiast odpoczywać, to jeździłam, a jak wracałam do domku, to zawsze ktoś był u nas i nie było jak odpocząć...
Wkręciłam sobie zatrucie ciążowe.
Z tego co czytałam i co mi mówiły ciocie, to przy zatruciu ciążowym ciśnienie jest podwyższone non stop, a ja jak chodzę i robię coś, to mam wyższe, a jak leżę i odpoczywam, to jest ok.
Ale te moje nogi przerażają... Palce i buźka też mi spuchła :-(
Do tego waga wskazuje +4, a nie jadłam nie wiem czego... :-( Na pewno nie jadłam tyle, żeby przytyć tyle kg w 2 tygodnie!!:-( W domku wagi nie mam, zawsze ważę się u rodziny. Ale tutaj też jest znak zapytania, bo nie byłam w toalecie 3 dni, a jednak w jelitach się zbiera... :-( Już się oczyściłam, może waga wróciła...
Rano S. pójdzie do apteki i kupi mi test na białko w moczu. W poniedziałek muszę iść na badania, bo wizyta we wtorek, ale nie wytrzymam... Jutro zrobię ten test i w razie co będę dzwonić do lekarza. Boję się okropnie...
:-(
Oby wszystko było dobrze :tak:

Właśnie zaczynają się rozmowy w toku i program o tym czy da się dobrze żyć z teściową!! Obejrzę sobie;-) Ciekawe co ciekawego powiedzą :-p

Może uda się jeszcze zasnąć :tak:
Słodkich snów Dziewczyny!!:tak:

Oby nie bylo to zadne zatrucie, pewnie zwykle zmeczenie. Ja przed swietami prawa noge mialam caly czas opuchnieta jak balon, teraz przeszlo i mysle ze to z przemeczenia, nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze:tak:
O ktg to ja sie wam przyznam ze nie slyszalam:no: nie wiem kiedy i czy wogule tu robia:zawstydzona/y: 30-ego mam wizyte to moze mi cos powiedza o ile maly nie zdecyduje sie wczesniej wyjsc:-)
Ide jakies lekkie sniadanko po swietach zjesc. Milego dzionka:-)

Dziewczyny pytalyscie o wkladki wykrywajace wody plodowe. Ja kupilam Bobo Safe, ale nie bylo w normalnych aptekach wiec zamowilam przez apteke internetowa. Teraz w necie mozna wszystko kupic, wystarczy wpisac nazwe w google. Pozdrawaim niedzielnie !

reklama
Dziewczyny pytalyscie o wkladki wykrywajace wody plodowe. Ja kupilam Bobo Safe, ale nie bylo w normalnych aptekach wiec zamowilam przez apteke internetowa. Teraz w necie mozna wszystko kupic, wystarczy wpisac nazwe w google. Pozdrawaim niedzielnie !

cześć sylwkasz:) jak się czujecie? :-)

Do góry