reklama

Styczniówki 2010 !!

Wlasciwie to ja tez mam glupie pytanie.
Dziewczyny, ktore rodzily juz. W co bylyscie ubrane na sali porodowej i jak mialyscie skurcze, w t-shircie, czy w koszuli?
Ja podczas porodu w Polsce rodziłam w ich koszuli. Teraz miałam swoją koszulę. I było mi z tym dobrze.:tak:

A jeśli chodzi o Sylwię, chyba po prostu musimy czekać. Nie ma co zasypywać ją smsami. Mam tylko nadzieję, że się wkrótce odezwie. Bardzo mnie to jej milczenie niepokoi. Wczoraj się poryczałam podczas karmienia. Myślałam o Sylwii, Oliwierku. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co ona teraz przeżywa. Wiem tylko jak się czułam, jadąc do szpitala z małą z jej drgawkami, a to były drgawki, nie operacja serduszka.

reklama
U nas tez do porodu sn trzeba mieć własną koszulę.
Natomiast ja mam pytanie odnośnie cc .W czy idziemy na salę operacyjną?Czy lezymy tam nago pod przescieradełkiem ,czy dają jakąś koszulę?

U nas chyba tez nie dają koszul, więc mam przygotowaną swoją. Tylko pytanie lepsza koszula czy t-shirt, tzn. czy ta koszula z porodu da się wyprać i później nadaje się do użytku w szpitalu po porodzie?

A na CC pewnie gdybym miała mieć, to chciałabym mieć męża obok, tyle, że u nas nie ma takiej możliwości.

A Sylwii może dajmy spokój, odezwie się jak będzie mogła, a przypuszczam, że nie jesteśmy jedynymi, które chciałyby już coś wiedzieć, po co ją denerwować dodatkowo :sorry2:

U nas tez do porodu sn trzeba mieć własną koszulę.
Natomiast ja mam pytanie odnośnie cc .W czy idziemy na salę operacyjną?Czy lezymy tam nago pod przescieradełkiem ,czy dają jakąś koszulę?
pewnie pójdziesz wtedy w swojej koszuli a potem na stół operacyjny jak będziesz się kładła to nago:tak:bynajmiej wiem że jak mnie wieziono to na tej sali mi całą "rozpieli" koszule że tak nago leżałam:tak:ale co i jak od razu to nie wiem bo ja na cc zostałam wieziona przez komplikacje podczas sn:sorry2:

pewnie pójdziesz wtedy w swojej koszuli a potem na stół operacyjny jak będziesz się kładła to nago:tak:bynajmiej wiem że jak mnie wieziono to na tej sali mi całą "rozpieli" koszule że tak nago leżałam:tak:ale co i jak od razu to nie wiem bo ja na cc zostałam wieziona przez komplikacje podczas sn:sorry2:

patrysia to Ty pierwszy porod tez mialas przez cc?

musiałam obciąć moje długie włosy bo baaardzo mi się zniszczyły :no:
jeden skok w bok do innego fryzjera i mam teraz jak to nazwał mój małż - ZAPAŁKĘ na głowie ...
mi tez srednio ta długość się podoba ale co tam ..odrosną :tak:
śliczniutko:-)
patrysia to Ty pierwszy porod tez mialas przez cc?
tzn miałam sn ale zakończony cc:sorry2:

EDIT:
ROXEN na bank szykuje się u ciebie wielkimi krokami poród tak więc bądź w pogotowiu bo w ciągu dnia lub maks dwóch dni będzie poród tak myśle!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie:tak:

dziekuje za gratulacje:-)
My juz w domku...
Wpadłam sie zameldowac, ciezko narazie... musimy sie zorganizowac:tak:
Popłakałam sie jak zobaczyłam Paulinke, gdy po mnie przyjechali:-) Bogu dzieki juz mam ich wszystkich obok siebie:tak:

Tak w skrócie:
poród błyskawiczny..., prawie w aucie urodziłam:-p Ale dziwne, bo jeszcze o 7 miałam skurcze co 11-13 minut, poszłam do wanny... i sie zaczeło, skurcze co 3 minuty, ale jedne słabiutkie, a drugi mocniejszy...
Przeczysciło mnie i zbieramy sie do szpitala...
za chwile czuje, ze chce jeszcze kupke, ale juz sie nie da...
wiec jedziemy... w aucie znów na kupke... (jak sie okazało to juz były skurcze parte!!!)
o 8 bylismy w szpitalu, o 8:05 wzieli mnie na porodówke odrazu, połozyłam sie i 8:10 zaraz po przebiciu pecherza Agatka dosłownie wyleciała z wodami:-DNawet nie wiedziałam, ze to juz po...

wiecej napisze jak wypoczne, bo padam... ;-)
Ide sie kimnąc, bo dziewczynki spia!

reklama
patrysia, czyli cc;-):cool2:

roxeen bardzo ladna fryzurka:-) i ladnie wygladasz. poza tym kochana zbieraj sie na te porodowke, bo w koncu mi kolejke zablokujesz.

A tak wlasciwie to jak to jest? ja mam tak, ze mi suwaczek przeskakuje w kazdy wtorek, czyli mam zakonczony tydzien i w nastepny wtorek (19 stycznia) mam koniec 40 tygodnia, a termin mam na 21 stycznia?? jak to jest.

macie jakiegos linka do obliczenia sobie terminu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry