reklama

Styczniówki 2010 !!

Morka, opis porodu zniewalający, nie wiem czy zdążę go dzisiaj przeczytać :-D;-)

Asiowo, powtórzę się - zazdroszczę Ci już, że już z mała jesteście w domku :-D

Rozmawiałam z moją mamą, mówię że cisza jak makiem zasiał, NIC się nie dzieje. Powiedziała, że ze mną też tak miała... Suuuper...

reklama
Asiowo witaj z powrotem.

JA TEZ TAK CHCE RODZIC!!!!!!:cool2: moze tylko z ta roznica, zeby dojechac do szpitala np. o 8, a urodzic o 8:45, zeby miec te 45 min na oswoje sie z mysla :-):tak:

Sprostowanie - okazało się, że od początku byłam przeznaczona do cesarki, tylko za każdym razem okazywało się, że jeszcze nie teraz... Więc mama nic mi nie pomogła, tak to zawsze można by dla świętego spokoju posugerować się swoimi narodzinami, a tak dupa - dalej nie wiem czego się spodziewać :-)

Zgłaszasz sie w związku z tym do szpitala ?
Bo u nas każą się już zgłosić na patologię jak się 41 tydzien skończy... wolałabym takiej ewentualności nie doczekac :no:

dopiero 20 idę na wywołanie u nas wywołują jak się skończy 42 tydzień

patrząc tygodniowo to z córą właśnie dziś wieczorem by mi się akcja porodowa rozkręciła :tak: a teraz cisza :sorry2:

Super fryzurka :-)

Asiowo witaj z powrotem !

Pumpkin-ja raczej odrazu wejde bo ostatnio miezylam moje dzinsy to mi do zapiecia z 2 cm brakuje , ale to tylko przez to ze brezuch jest juz nisko ja w sumie przytylam 12 kg jak mam liczyc od wagi poczatkowej 50 , ale to nie moja waga normalna bo mialam duzo stresu a jak mam stres to chudne bo nie moge nic przelknac moja normalna waga to 55kg wiec jak widzisz szybk wbije sie w swoje ciuchy.To mnie pociesza.

Jesteś moją idolką bo ja wyglądam nic jak przed ciążą. Możecie do mnie mówić El Pulpetto i będzie paskować....

I
Dziewczyny czy brałyście lub bierzecie meza na cc?U mnie jest taka mozliwośc i sie zastanawiam.

Ja miałam męża przy sobie i wiem, że to był błąd. Bo krew chlupnęła na buty lekarzowi, a dzidzie wyciskali ze mnie jakbym była cytrynką (tak robią w standardzie, że naciskają na górne partie brzucha) i wygląda to masakrycznie. Mąż niechcący zobaczył dużo za dużo i do dziś ma traumę.. Nie wszyscy mają mocne nerwy jak im się wydaje. Parawanik oczywiście był, ale on skutecznie oddzielał tylko mnie.

U nas tez do porodu sn trzeba mieć własną koszulę.
Natomiast ja mam pytanie odnośnie cc .W czy idziemy na salę operacyjną?Czy lezymy tam nago pod przescieradełkiem ,czy dają jakąś koszulę?

Na cc dają ci wdzianko szpitalne wiązane z tyłu, bo musisz mieć kręgosłup odkryty to raz, a dwa do operacji jak Cię kładą to tylko podwijają do góry.

Roxeen - Ale ty masz śliczne rzęsy!!! :rolleyes::tak:

My jutro znowu do pediatry.
Wczoraj byliśmy bo pępek odpadł, a wcale nie był wygojony ale pediatra idiota bo stwierdził, że dzidzia dalej ma lekką żółtaczkę i poweidział, żeby czekać 2 tygodnie i jak nie minie to dopiero na badania. Ja nieuświadomiona wróciłam do domciu z niunią i dopiero zaczęłam czytać co i jak, skonsultowałam się jeszcze z lekarzem w pl :szok::szok: Za dwa tygodnie to już mogą być nieodwracalene zmiany. A na pępek dostałam zasypkę, chociaż na tyle się ten wczorajszy pediatra przydał...

PASIBRZUCH a mi mama ostatnio mówiła że tylko pierwszy poród miała wywoływany a dwa poźniejsze to przed terminem i samo się zaczeło:tak:tak wiec ja powiem że jestem całkowicie inna bo 2 porody i to po terminie(bo nie wierze abym się dziś czy jutro rozpakowała):cool2:

Dziewczyny myślę, że jak Sylwia będzie miała siły się odezwać, to to zrobi... My możemy tylko modlić się, żeby wszystko było dobrze... Poczekajmy...

Ja też płaczę jak pomyślę o tym co spotkało Oliwierka... :-( Ale wierzę, że wszystko będzie dobrze!!

Asiowo poród miałaś fantastyczny!! :tak::-)

Roxeen wyglądasz prześlicznie!! Żadnej pyzy tam nie ma!! Naprawdę masz fajnego fryzjera :-)

Co do koszul :tak:
Ja dostałam szpitalna jak szłam na porodówkę, a później mi codziennie donosili świeże!! Kupiłam sobie do szpitala koszule, piżamkę, ale dopiero w piątek założyłam swoje, bo strasznie te koszule brudziłam!! Po co swoje miałam brudzić? Teraz mam ładne, nowe w domku :tak:

Ja troszkę smutna jestem!! Smutna i wściekła!! Pewnie wyda się Wam to zabawne, ale mnie szlak trafia!!
Mieliśmy w grupie zrobić taki duży referat zaliczeniowy i dziś było z tego zaliczenie!! Napracowałam się przy tym, chodziłam do prowadzącego zajęcia z tematem, wiedział, że dużo czasu na to poświęciłam!!
W związku z tym, że mam dzidzię w domku tygodniową nie poszłam na ten referat i kolega za mnie przeczytał co mu dałam!! I wiecie co?! Dupek dał mi 4,5, a nie 5 tylko dlatego, bo nie ja czytałam!!
Nie to, że ja jakaś tam nie wiem jaka jestem jeśli chodzi o oceny, bo 4,5 też jest super, ale do cholery .... :wściekła/y::-(
Popłakałam się przez pana idiotę :-(
A w sumie powodu nie ma... Chyba hormony i humory mnie nigdy nie opuszczą... :-(

hejka dziewczny...

dziekuje za gratulacje i "ocene' mojego skarba
icon29.gif
biggrin.gif
1_cmok.gif

Jak narazie caly czas moj pochlania zapoznanie sie z moja corka...
biggrin.gif

Mamy jeszcze pewne problemy z rytmem dnia...ale sie wyrabiamy...

dzis skonczylismy tydzien
biggrin.gif

ps: napisze mi ktos szybko co u Sylwi..??? bo czasu nie mma zeby szukac w postach...

buzka

Roxeen kolorek stworzony specjalnie dla Ciebie jakoś niewidze Cie w innym kolorze:no::no: Ale fryzurka tez extra. Gdybym ja miała proste włosy napewno nosiłabym tak krótkie :tak:

Dziewczyny czy Wy tez macie tak popuchnięte dłonie ze niemozna zgiąć palcy ?? Jak juz zegne to boli jakby mnie prąd kopał.

Juz na ostatniej wizycie za opuchlizne dostałam 1 tu jakoś w karcie jest od 0-3 a teraz to pewnie ta 3 wpisze czyli chyba ze jest bardzo mocna opuchlizna. Kostki u stóp to juz zapomniałam jak wyglądają :tak: Przeraza mnie tylko to ze niemoge zgiac tych palcy i ze to az boli

reklama
dzis skonczylismy tydzien
biggrin.gif

ps: napisze mi ktos szybko co u Sylwi..??? bo czasu nie mma zeby szukac w postach...
buzka

No proszę, już tydzień :-) super!

A my czekamy na wieści od Sylwi, Oliwierek miał wczoraj rano operację i na razie cisza, nic nie wiemy.

A ja na razie omijam fryzjera, bo pewnie bym włosy ścięła, a chce je w końcu zapuścić :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry