reklama

Styczniówki 2010 !!

GOSIA 4 paczki:szok:no ale jak kupki co karmienie to w sumie niedziwie się :rofl2:ja 2 paczki na miesiąc a kupuje Jambopack a w nim jest 94 pampersów:tak:co do rozmiaru to nosimy 2 czyli 3-6 kg:tak:

3 marca jedziemy na szczepienie co wkońcu zobacze ile waży i mierzy synuś:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Gosia: moja mała od porodu zużyła (za 4 dni mamy dwa miesiące) 3 paczki newbornów(43szt.x2 + dostaliśmy w szpitalu 28szt. Huggiesów) i 2 paczki 94 szt. pampersy (tzn. drugą paczkę dopiero skończę - może do końca tygodnia). Na razie na rozmiarze 2 jesteśmy, ale przymierzam się do kupienia 3:tak:

Kaja: jak ci oszacuja koszt to się podziel ile ci na osobe wyszło - ja jestem dopiero na etapie szukania restauracji, ale się zastanawiam ile to powinno mnie wynieść - u nas na 20 osób będzie obiad i ciasto - ale już bez kolacji, bo wszyscy przyjezdni więc będa się zwijać w drogę...:-D u nas alkoholu tez niet - zresztą u nas rodzina niepijąca, a poza tym wszyscy autem i wracają po chrzcinach do domków...

jak to mój mąz wczoraj powiedział - ciągle nam pieniądze na cos schodzą - chętnie bym zrobiła chrzciny u mamy w domu - mają 100metrów, duży stół, krzesła i bym się nie napracowała - ale żeśmy wzięli na chrzestną moją siostrę i dooopa blada - one z mama od wielu juz lat nie utrzymują kontaktów i szwagier mój skłócony na amen z teściową, więc obiecałam im, że chrzest będzie u nas w wawie, no więc teraz trzeba sprostać zadaniu i troszkę kaski zejdzie:confused2:

Dorciaa: matko jak ja ci zazdroszę tego morza i tej błogiej kąpieli - ja mykam się kąpać jak mała śpi i przy otwartych drzwiach i nasłu****ąca czy się nie budzi mała, bo jak tak to po kąpieli;-)najlepsze są dni kiedy śpię z nią do 11, a potem ma aktywność i chodzę w piżamie do 15:laugh2:

Pauliaa: wszystkiego najlepszego!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

macy, agagsm własnie gadałąm o ślubie z M i powiedziałam że chce wesele i cały cyrk więc musze teraz się wziąźć za przygotowania pełną para ! tylko skąd 2 miesiące przed ślubem znajde np zespół jakiś dobry? :szok:
Jakbys nie znalazla w Poznaniu, moge Ci dac namiary na fajny zespol, ale glowy nie dam, ze beda wolni. Trzymam kciuki. Bierz sie do roboty, a pozniej jak Paula - foto reportaz na BB.:-)

Co do chrztu - my obiadek w restauracji, kawa i ciasto u mojej mamy, bo zaproponowala, wiec nie bede mowic nie.;-) Alkohol sie nie pojawi. Po pierwsze to nie ta uroczystosc. Po drugie wszyscy mobilni. Po trzecie wiekszosc z reguly niepijaca. Jak bedziemy mieli ochote cokolwiek wypic, to lampeczke wina w domu po wszystkim. To znaczy oni, ja bede pila soczek, bo Agatki upijac nie bede.;-)

Co do pieluch. Mloda ma taka produkcje, ze idzie tego sporo. Na sama noc potrzebuje 5 pieluch! W dzien pewnie schodzi tyle samo. Weszlismy juz w 3. Nie jestem w stanie nawet policzyc, ile juz pieluch zeszlo. Moze to i dobrze, bo bym musiala sie zalamac. Z synkiem na pewno schodzilo mniej. W nocy (w ciagu czterech lat) zrobil kupsko raz, a mloda wali cztery:szok:. Szalona!:laugh2:

Ja na chwilke wpadam, bo moje dziecie nie chce spac io chyba nie ma tego w planach. W nocy od nie spala, dzisiaj tylko na spacerze, czy to normalne, ze tak malo spi?
Jutro dostane chuste, juz sie nie moge doczekac :tak::-D
A dzisiaj moja okropna kolezanka przywiozla ptasie mleczko :-D i lezy sobie i mowi do mnie "zjedz mnie" :-D

Paulinaa, wszystkiego najlepszego, sliczne masz dzieciatko, zycze zeby zdrowo i radosnie sie chowalo i Tobie zycze duzo radosci i szczescia :-)

Jasny gwint... okres mówisz? :-p Też zdziwiona jestem ja do teraz nei wiem co to byłol tydzień temu - jakieś nagłe resztki poporodwoe czy już okres przeszłam :szok::-D

Paulina - wszystkiego najlepszego!!;-)

Kobitki które dostały okres a karmią piersią jestem w szoku:szok:(chyba że ja coś źle przeczytałam):confused2:ja niepomyślałabym że tak moze być:eek:ja karmiłam Dominisia to nie miałam okresu i teraz też daleko(w sumie jeszcze śluzik taki inny leci połogowy)i dla mnie to dziwne że można dostać karmiąc piersią:eek:
To wychodzi, że jestem dziwoląg:rofl2: Mam nadzieję, że to taki przypadkowy i więcej póki karmię sie nie pojawi:happy:

Patrysia gratuluję kupki;-):-D:-D:-D Moja często takie sadzi, że jej się przelewa ;-) Z reguły wali jedną dziennie, ale właśnie taką konkretną :-p
Dorciaa, ale Ci fajnie, może za jakieś 10 lat też się wyśpię ;-)
To sobie popisałam, Rozdarta już w akcji :wściekła/y:
Paulina jeszcze raz wszystkiego najlepszego :-)
Może nie będzie tak zle, ja myślę że może za dwa lata się uda przespać caluśką noc;-)
Paulinaa, sto lat:-)

Ja pochwalilam swoje dziecko i mu sie odmienilo, wcale nie spi dzis prawie i ylko na rekach chce byc, na szczescie tatuls wrocil i przejal terroryste. ide odpoczac. Dobrej nocy

Macy jednym słowem masz z córą przesrane...;-)

agagsmpamiętaj, zeby mamę daleko posadzić od siostry:-p

Pasibrzuch ty masz terrorystkę niezłą:szok:

Ja przewiduję po obiadku coś na trawienie;-)ale niewiele.

Moje złote dziecię katar przesypia normalnie, je i śpi. Wtedy ściągamy gluty i wkrapiamy specyfiki i normalnie śpi dalej. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje, bo w sobotę mam w planach dłuuugi spacer.:tak:

nie wiem jak wy ale zużyłam w miesiąc 4 paczki dużych pampersów to dużo czy standard bo już nie pamiętam ile mi z córą szło ???
Hehehe Gosiu jak Ty zużyłaś to chyba tak nie do końca standard, ale jak Dominiś to wszystko ok ;-):-p:-D:-D:-D
Macy ja też miałam tak z moją przesrane, ale na szczęście troszkę się z tym opanowała, chociaż bardzo często puszcza bąka z kleksem ;-):-p:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry