reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziendoberek

Wstalam, ubralam sie, odkurzylam i zasiadlam na chwilke dopuki mnie moj syn nie pogoni, na razie siedzi w lezaczku i ze mna polemizuje:sorry2: w tym wieku juz pyskuje:-D:-D:-D Dziewczyny nie wiem co z nim zrobic, normalnie strasznie ie lęka, wczesniej wszytko sie robilo i mu nic nie przeszkadzalo a od pewnego czasu trzeba uwazac, juz nie wspomne ze na rece do nikogo nie pojdzie bo ryk jest straszny:sorry2: Najszczesliwszy jest w domu z mamą i tatą Helppppp

u mnie środowiskowa zauważyła na początku nierówne fałdki i mnie wystraszyła głupia cipa ale pediatra mi powiedziała żeby poczekać bo powinny się wyrównać no i się wyrównały i jest ok:tak:

kciukasy trzymały wszystkie tylko żadna nie pisała bo u nas to przecież już tradycja że trzymamy;-)

a mi osobiście się wydaję że niepotrzebnie w ogóle się odzywasz urwij kontakt zobaczymy kto pierwszy się stęskni:rofl2:

mnie też napiernicza przy końcu pzanokcia duży paluch ale nie mam ropy patyczkiem do ucha smarowałam riwanloem troszkę przeszło:tak:

a my dzisiaj na spacer jakiś uciekniemy bo pogoda w miarę-jak ja tego nie lubię:no:

a i wczoraj kąpałam się z Polurką:tak:
wiem, że większość z Was jest przeciwna ale to było super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aż się popłakałam tak się cieszyła moja mała rybka:-)
wannę wyszorowałam siebie też i mam nadzieję że będzie wsio ok

ja reklam nie oglądam zawsze wychodzę a ta mnie wyjątkowo wku...:-);-)

U na tez chlopaki sie wczoraj razem kąpali,Olek byl wniebowziety:tak:

Co do zawodu nauczyciela to moja jedna siostra ma nauczanie poczatkowe, druga angielski i niemiecki, szwager w-fista, a siostra mojego T uczy w szkole specjalnej i ciągle im wszytkim powtarzam ze maja za dobrze, a juz na pewno za duzo dni wolnych w roku, wszystko co mozliwe to maja wolne i nie mussza wybierac np. wigilia lub sylwester itp nie wspomne o wakacjach:-D:-D
A co do powiedzenia "obyś cudze dzieci uczyl..." to ja im odpowidam, ze nauczycielem powinno sie byc z powolania i nikt ich tam nie pchal:-D:-D:-D:-D oczywicie u nas te rozmowy sa w zartach bo tak naprawde ciesze sie ze maja tyle wolnego i mnie moga odwiedzac;-)
Kaja tylko nie bierz tego do siebie bo widze ze strasznie emocjonalnie podchodziz do tematu;-)

My znowu dzi sie musimy na szoping wybrac bo lodowka jesc wola:-) Tylo jeszcze nie wiem kiedy bo moj rozgarniety maz pojechal tlumik naprawiac w amochodzie swoim bo urwal, nie bylo chyba samochodu w ktorym by nie urwal...ale jak sie nie potrafi normalnie jezdzic...:sorry2:
Milego dnia

reklama
Witam!
Wczoraj juz siły nie miałam napisac, ale dziś mi sie śniła Paula i Tysiolek z tymi ślubami i mi sie przypomniało, że zapomniałam, ale juz nadrabiam:
TYSIOLEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!

czy wam tez tak szybko lecą dni? nie zdąże się obejrzeć a tu weekend już, rozsiąde się, co by odpocząć, a tu już poniedziałek - i tak wkółko;-)

mari_anna: pralke jako jedno z niewielu od razu za gotówke wzięliśmy, ale za lodówkę juz tylko 2 lata rat przed sobą hehe - ale jak było 0% to wzięlismy tyle rat na ile szło, do tego jeszcze mamy TV na raty i choroba wie co jeszcze - schodza automatycznie z konta. Przynajmniej nie trzeba od razu kasy wykładać, więc ja lubię raty:-)
yola: łoż kurde to o te 3h to tyle zachodu? ja tam wam nauczycielom nie zazdroszcze - u mojej bratanicy w szkole koleżanka do nauczyciela wfu mówi- "ty głupi jesteś" itepe. Ja to bym takiej smarkatej tak odpowiedziała, że by zaraz matka do dyra przyleciała...
kaja: mówisz, że tylko 6 tygodni macie urlopu? :-Dmój M w zyciu tyle nie był na urlopie, bo jakby poszedł nawet choćby na 4 tygodnie to by nie miał co szukac w pracy;-)jak mamy 2-(3 tygodnie to już luksus raz na kilka lat) w roku wolnego to jestem happy;-)nawiasem mówiąc mój M ma uprawnienia nauczycielskie do nauczania w szkole muzycznej kilku przedmiotów, ale nawet przez myśl nam nie przeszło, że miałby tam pracować, bo byśmy zęby w ścianę musieli wbić - coś za coś. Albo dlugie wakacje albo lepsze pieniądze. Tylko my bysmy za pensję nauczycielską się w wawie nie utrzymali:-(

ruszam doope i idę sprzątnąć bo znowu się bałagan zrobił - ja nie wiem kto mi ciągle w domu bałagani robi? nosz kurde dorwać go nie mogę na gorącym uczynku

Agagsm - właśnie raty 0% sa te best. My wzięliśmy jeszcze zmywarkę i będziemy płacić 88 zł/m-c przez 2,5 roku.

Na zakup zdecytowaliśmy się juz teraz, bo potem jak na opiekunkę 1400 zł będzie trzeba płacić, to nie wiem jak to będzie, jeszcze nie chcę o tym myśleć, mam na to 2 miesiące.

Yol_a - nawiążę jeszcze do tych nowych przedmiotów w gimnazjum, moja córka wychodzi z domu o 7.15, a wraca najwcześniej o 15, a dwa razy w tygodniu o 16, (chodzi tylko na obowiązkowe przedmioty plus WDŻ i religia) i wraca zmęczona i coraz bardziej zniechęcona, do tego musi odrobić lekcje (a naprodukowały te wydawnictwa ćwiczeń do każdego przedmiotu, dawniej tego nie było, ćwiczenia do geografii, WOS-u i czegos tam milionyh mapek konturowych itd, itp.....). Ja kochałam geografię w jej wieku interesowałam się kamyczkami, skamielinami ......., ale gdybym miała takie stosy dodatkowych ćwiczen to na pewno nie polubiłabym tego przedmiotu,
Nie wspomnę o nowej podstawie programowej, bo nowe książki mają jedynie zmienioną kolejność rozdziałów, wszystko po to by wyciągnąc od rodziców kasę na podręczniki (bo oczywiście używanych nie mogłam kupić) i wydałam w tym roku ponad 600 zł.
To chory system i nie jest przyjazny, ani dla nauczyciela ani dla ucznia. Dodam, że Moja Córka ma super wychowawczynię, bardzo lubię tą babkę.

Ostatnia edycja:
Polska szkoła ma wiele minusów - ale ma też wiele plusów. Mam wgląd w systemy w USA, Niemczech - nie jest z nami tak źle. Aczkolwiek za nadchodzącą różnorodnością nie idą pieniądze - wiele szkól cierpi na prozaiczne problemy - aczkolwiek powolutku się wszystko zmienia.
Ważne też aby w tej polskiej szkole nie pracował sfrustrowany nauczyciel - dlatego tak tu się wysilam aby wam wytłumaczyć, że nie wszystko białe jest biale, a czarne - czarne.

Mam radochę dziś z Tymka, o... bo mi się chłopak pieknie rozwija, co jak wiecie przy doświadczeniach ze starszym to dla mnie jest niezwykle ważne. I robimy to i owo by mu pomóc przyspieszyć - przy okazji bo dom zył zawsze aktywnością i rehabilitacją - i to procentuje. Bardzo się cieszę dziś. :tak:

Agagsm mi też czas ucieka ostatnio żyłam wtorkiem a był juz piątek :eek:

u mnie bałagan robią krasnoludki na bank :-D

Dzieciaki mi usnęły ! :rofl2: ...dziś przechodzą same siebie mały chyba ma jakiś etap marudzenia i chce na ręce a Emilka domaga się uwagi a ja się rozdwoić nie potrafię

która to tam wierzy w raty 0 procent? :-D:-D:-D

nigdy w handlu nie pracowała:-)

no nie mogę wyjść z tego domu na ten spacer tak mi się nie chce ja tego tak nie lubię :wściekła/y:

nadineczka, dobrze zrozumiałam? nie lubisz spacerować? to witaj w klubie, ja nie spaceruje w ogóle. No.. okazjonalnie w pięknym parku na wycieczce lub u mamy. W domu Tymek jest na ogrodzie pół dnia - nie mam potrzeby jeżdzić chodnikami pomiędzy samochodami i innymi atrakcjami miejskimi

nadineczka, dobrze zrozumiałam? nie lubisz spacerować? to witaj w klubie, ja nie spaceruje w ogóle. No.. okazjonalnie w pięknym parku na wycieczce lub u mamy. W domu Tymek jest na ogrodzie pół dnia - nie mam potrzeby jeżdzić chodnikami pomiędzy samochodami i innymi atrakcjami miejskimi

Ja też nie lubię spacerować. Maksiu dzisiaj na tarasie śpi :)

To były na serio raty 0% plus przedłużenie gwarancji które kosztowało około 270 zł. Mój mąż ekonomista i nie da się oskubać. Dodam, że nie wykupowaliśmy ubiezpieczenia kredytu za 700 zł, bo taki nam chcieli wcisnąć, tylko wzieliśmy sobie droższe przełużenie gwarancji. (Właśnie za 270 zł)

Ostatnia edycja:
reklama

ja mam park pod nosem ale nie znoszę chodzić powoli i do tego bez poważnego celu i to jeszcze w parku sztucznym lesie ja wychowana prawie na wsi i dla mnie najlepszy jest po prostu las ...:tak:
a co do ogródków to też takowy mam ale mała nie da się usadzić w wózku do spania zaraz będzie płacz bo jej się nudzi.:baffled:
a w raty 0 % nie wierzę:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry