reklama

Styczniówki 2010 !!

Ale nas Fafcia załatwiła.
M trzymał ją przed wanienką nagusieńką do kąpieli, ja zaczęłam do niej gadać, bo zaczęła płakać, a tu nagle czujemy tylko, jak coś rozpryskuje się na podłodze i leci nam na nogi, obsikała nas :-D

reklama
Sylwia... mój P. miał półpasca 2 lata temu!!!
nie bolało go, tylko swedziało jak zaczał to smarowac czyms od lekarza...
po 3 tyg nie było ani sladu:tak:wiec nie martw sie..., bedzie dobrze!

Sylwia półpasiec groźny, boli często ale mija, i bąble wyglądają jak wypełnione wodą, małe, może być ich niewiele...ale uwaga półpasiec zaraźliwy, dziecko może dostać ospę jak masz półpaśca:((((

Miałam półpaśca w gwiazdkę poprzedzającą pojawienie się C...

Ja byłam na zwolnieniu jak miałam półpaśca 3 tyg...
ponoć nie można tego przeziębić, przewiać....
Mnie bolała cała ręka a miałam dosłownie kilka mikro bąbelków...

Emilia Magdusi moc życzeń.

Ostatnia edycja:
Sylwia półpasiec groźny, boli często ale mija, i bąble wyglądają jak wypełnione wodą, małe, może być ich niewiele...ale uwaga półpasiec zaraźliwy, dziecko może dostać ospę jak masz półpaśca:((((

Zgadzam sie, że jest zarazliwy, choc dla pocieszenie powiem, ze nie jest łatwo sie zarazic, jeżeli "rana" jest zakryta i nie ma nikt z nia kontaktu to powinno byc ok:tak: Jak P. go miał to ani ja nic nie złapałam, ani nasza 3 miesieczna Paulinka:tak: Wiec glowa do góry!;-)

Ja złapałam, od dziecka chorego na ospę, widziałam tylko je chwilę, dziecko jeszcze nie miało kropek, wybiły się następnego dnia....
Jak organizm jest osłabiony to wsio łapie badziewie,tak mi rodzinny tłumaczył jak złapałam :(...a niby jakieś przeciwciała na miałam... - może dlatego łagodniej przechodziłam...

e: na te bąble dostałam tylko taki puder jak przy ospie dają na zasuszenie i leki przeciwbólowe....
M jakoś ode mnie nie złapał, ale do chrześniaka na gwiazdkę nie pojechałam, choć miał już 6 lat prawie....nie chciałam ryzykować bo dzieciaki na różyczkę ani ospę nie chorowały...jego starsza siostra też nie...

e:sorka myli mnie się co chwila różyczka z ospą więc zedytowałam posta

Ostatnia edycja:
Ja tez miałam polpasca ale w wieku przedszkolnym, lezalam w szpitalu tylko nie wiem dlaczego tam trafilam czy z powodu polpasca czy gronkowca bo w jednym czasie te cholerstwa mialam. Pamietam tylko ze zrobily mi sie sine kolana, łokcie i nie moglam rusac rekoma ani nogami tak bolalo:sorry2: Musze mamy zapytac o tą historie, moze ona dokladnie pamieta bo nie wiem czy czgos nie zmiksowalam:sorry2:

Sylwia i któraś tu na wpisała, że to badziewie lubi wracać, nie chcę straszyć ale w sumie musisz na siebie teraz uważać....

A ja mam pralkę wstawioną, jeszcze jedno pranie muszę oprócz tego zrobić....
posprzątać wreszcie...jutro zakupy... w niedzielę zoo bo mam urodzinki i zabieramy C... jutro pewnie będzie licho z zaglądaniem bo jeszcze muszę coś w razie w upiec!!!

Witam babiszonki wieczornie

U nas znowu upaly, ale w niedziele chyba pojedziemy na plaze z malym terrorysta - zobaczymy jak sie spisze. Mam nadzieje, ze nie bedziemy w poplochu wracac do domu :cool2:

Kurde moja dieta cos kuleje, nie wiem czemu nie moge opanowac apetytu... szczegolnie na slodkie. Musze sie zaopatrzyc w chrom i sprobuje jeszcze z magnezem. Od jutra kompletnie odcinam sie od slodkiego - koniec z wyzeraniem nutelli ze sloika :dry:
Ponoc po 2 tygodniach chcica przechodzi, sprobuje sie pomeczyc... trza byc twardym, nie?

O pralka mi wyprala, wiec juz uciekam.

Jola - Wszystkiego najlepszego dla Olusia

i Emilia - dla Twojej pociechy rowniez sto latek

Spokojnej nocki i kolorowych snow

A ja jestem straszna i głodze swoje dziecko:szok:

Zuzka ostatnio bardzo mało jadła, a dzisiaj marudziła straszliwie i nie wiedziałam o co jej kaman, Myśle sobie jadła 2 godziny temu, to nie powinna byc raczej głodna.
Jak przyszłam do domu to zrobiłam jej mleczka a ona je wypiła do samego dna, a pozniej gadała jeszcze 2 godziny,,,,moja kochana

Mamuska się dzisiaj nie spisała:zawstydzona/y::-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry