reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Sel - w lekach homeo jest cukier ale to jest taka ilosc ktora nie ma wpływu na organizm za to substancja jaką zawiera ma. Dzieci autystyczne, ktore są na ścisłej diecie z powodzeniem przyjmują leki homeo i to z dużym sukcesem.

Moje dziecie właśnie trenuje turlanie po całym łózku i do tego gada sam do siebie,a ja mam troche czasu na rekaks;-):-)

A Miki dzisiaj kończy siedem miesięcy, normalnie taki stary się robi że zaczynam tęsknić do maluszka wiszącego przy cycu.

STO LAT!!!!! Ale ten czas leci.....:tak:

hej Dziewczyny :-)

Dzięki za trzymanie kciuków za Amelka
pomogło bo dzisiaj juz zdrowa uuuuf w nocy juz ładnie spała - obudziła sie o 24 na mleczko cała flache wypiła jakieś 210 ml i o 5 rano kolejna - i nie było juz kup - wiecmusiała nadrobic nie jedzenie.
ale tak czy siak bede jej przez tydzien te kultury bakteri podawała !
teraz tylko zabki zostały hihihih

super, ze z Amelką juz wszystko ok.:tak:

my nadal szczerbaci za to z cudownym sukcesem

udało mi sie wrócić do karmienia piersią !!!!

póki co cyc jest potrzebny rano i wieczorem
dla mnie to tak wiele ze aż łezka w oku mi się kręci kiedy Wam to pisze !!!

GRATULUJE!!!!
zdrac tajemnice, jak to zrobiłas, ze przekonałas dziecko do cyca?

Dziewczyny, przypominam wszystkim biedulkom, którym wychodzą ząbki chamonille 30CH - pomaga!! Ja dałam Tymkowi parę granulek - po jednej ale 2-3 dni i ząbek wyszedł bez problemu, gorączki i płaczu. Tylko jeśli jest biegunka przy ząbkowaniu to podajemy Rheum, parę postów wstecz wklejałam linki.[/QUOTE]

U nas narazie ślinotok ale jutro się zaopatrzę, może się przyda.

Szczerze mówiąc nie słyszałam o granulce homeopatycznej, która nie zawierałaby cukru - to z teorii musi miec, ale może muszę się doszkolić. Narazie znalaz lam dla zobrazowania ile tego cukru jest.
Leki pojedyncze to przede wszystkim granulki i mikrogranulki. Granulki to małe kuleczki z mieszaniny sacharozy i laktozy nasączone substancją w odpowiednim rozcieńczeniu homeopatycznym. Dwadzieścia granulek zawiera 1 gram cukru, czyli 1/5 kostki cukru. Ta postać leku dostępna jest w specjalnych czterogramowych fiolkach zaopatrzonych w dawkomierz granulek. W jednej fiolce znajduje się około 80 granulek. Mikrogranulki są znacznie lżejsze od granulek. Taka tubka zawiera 1 g mikrogranulek (około 200 sztuk mikrogranulek).

Szczerze mówiąc nie słyszałam o granulce homeopatycznej, która nie zawierałaby cukru - to z teorii musi miec, ale może muszę się doszkolić. Narazie znalaz lam dla zobrazowania ile tego cukru jest.
Leki pojedyncze to przede wszystkim granulki i mikrogranulki. Granulki to małe kuleczki z mieszaniny sacharozy i laktozy nasączone substancją w odpowiednim rozcieńczeniu homeopatycznym. Dwadzieścia granulek zawiera 1 gram cukru, czyli 1/5 kostki cukru. Ta postać leku dostępna jest w specjalnych czterogramowych fiolkach zaopatrzonych w dawkomierz granulek. W jednej fiolce znajduje się około 80 granulek. Mikrogranulki są znacznie lżejsze od granulek. Taka tubka zawiera 1 g mikrogranulek (około 200 sztuk mikrogranulek).

Kaja ja nie kwestionuje jakby co;-) na moim opakowaniu jest wielkimi literami napisane ZUCKERFREI!! hihi i w skladzie tez nie ma nic...specjalnie czytalam,zeby Sel odpowiedziec....Ale moze to po prostu zalezy od firmy?

reklama
Zabiłaś mi ćwieka bo na fiolkach BOIRON nie jest nic napisane. Natomiast wiele czytałam o produkcji leków i zawsze było, że to cukier. (czasem właśnie obsmiewany) Rodzice dzieci autystycznych, które musza być na ścisłej bezcukrowej diecie o tym dyskutowali i żadnemu nie szkodził ten cukier a leki pomagają.
Może różnie firmy robią to pytanie czym jest ta granulka u ciebie, bo wiadomo, że sam specyfik to są mikro śładowe ilości..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry