Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
kawałki wszystkie już są odnalezione ale troszku sobie possał to i owo
witaj:-)witajcie moje drogie po długiej przerwie
karmienia Wam zazdroszczę...ale ciiiii bo wszystkim mówię,że butla ma duuużo zalet i wcale nie żałuję cyca (Boże wybacz kłamstwo
a prawda jest taka,że czasem jeszcze sprawdzam czy mała nie chciałaby wrócić do naturyale głupia mamusia
![]()
samozaparcie i wiara ze się uda ma taki sukces brawo!:-)
Nie było to łatwe ... to była droga przez straszliwe łzy ;-(
moje łzy
poprostu kiedy widzisz ze dziecko jest głodne, dajesz mu pierś której tak szukał zaraz po urodzeniu, która do niedawna była dla niego czymś najważniejszym a teraz robi awanture ze nie chce
a na widok butelki cały się trzęsie z radości to coś we mnie pękało i wyłam jak bóbr![]()
ale wpadłam na dwa pomysły
pierwszy to jak tak ok 7 rano sie juz wiercił zanim sie obudził to go myk do łóżka swojego brałam i zasysał przez pól sen i ssał sobie tak ładnie
pierwszych pare razy po przebudzeniu była awantura i chcial butle wiec mu dawałam ale ze swoim mlekiem ;-D
i tez nie było to łatwe bo nie był najszęsliwszy
ale się nie poddawałam !!!
co do wieczornego karmienia to tu odbywały się największe dramaty i Boo i moje niestety
kryzys najwiekszy miałam w sobote
rozpłakałam się tak strasznie ze znajomi u ktorych stacjonowałam na noc nie wiedzieli czy mnie cos boli, czy mi sie coś stało normalnie łkałam jak dziecko małe az czkawki dostałam
i wtedy wlasnie powiedziałam sobie teraz albo nigdy wiecej juz
zrobiłam 30 ml mleczka sztucznego a jak sie skonczyło cap cycek i zassał
a niedziele rano juz ładnie pił tylko z piersi i wieczorem to samo
dziś juz ani jednej awantury a nawet udało mi sie pare razy w ciagu dnia podac pierś i przed obiadkiem i przed podwieczorkiem))
ogólnie trzeba bardzo mocno chcieć i przez chwile znieczulić się na rozdzierający płacz dziecka
ale tylko po to zeby później zobaczyc wpatrzone w Ciebie maleńkie oczka i przytulone do persi małe rączki!!!
powiem Wam tak planowałam karmić Boo tylko 6 miesiecy
a teraz juz wiem ze bede karmic tak długo jak sie uda
jesli uda mi sie do roku bede z siebie dumna i szczesliwa
taki mam plan jeszcze 6 miesiecy
a jak sie nie uda pelnych 6 trudno ale poprostu ciesze sie kazdym dniem rozpoczętym i zakonczonym na cycusiuuu))
jedyne wątpliwości jakie mam to pytania czy mu jest w sam raz mleka
jak pił z butli to widziałam ile pił ... teraz nie widze ile... i zauważyłam ze je zdecydowanie częsciej
coż musze zaczać znów dbac lepiej o diete))

ja daję coś jak jest powyżej 38,5Witam
K obudził sie dziś i miał 37,7 dałam mu czopka( nie wiem czy nie za szybko?) spadła do 36,9, ale teraz znowu ma 37,8 i nie wiem czy dać czopka, bo syropów nie chce, czy może iść do lekarza czy czekać????? pomóżcie