reklama

Styczniówki 2010 !!

Bry.

Roxeen - fantastycznie że udało wam przetrwać kryzys - mam nadzieję że będziecie już mieli tylko z górki i wszystko będzie po twojej myśli.

U nas też chłodniej - mała zasypia na górze a ja zaraz będę walczyć z koszulami m.

reklama
Witam

Ale przyjemnie jest jak jest chłodniej:-)

Przez zmianę temperatury Zużka dostała kataru i budziła się bidulka.Ale mam nadzieję ze go szybko wygonię.
Nie ma mnie oststnio bo siostra z córeczką są u mnie i tak jakoś fajnie jest

A teraz spadamy do Sopotu pozałatwiać sprawy i moze jakiś spacerek

Witam i ja
Roxeen, gratuluję samo zaparcia, super że się udało, nawet nie wiesz jak ja zazdroszczę Wam, mamusiom karmiącym cycusiem. Ja myślę że trochę za szybko się poddałam :( i przeszłam na samą butlę. No ale już tego nie zmienię

Dzisiaj fajna pogoda u nas, tzn chłodno na dworze ale trochę pochmurno ale powietrze fajne. Ale od jutra znowu kilka dni upałów zapowiadają, i to takich jak w sobotę, rozpłyniemy się chyba :)

Roxy super - naprawdę gratuluję samozaparcia!!!
Pociesze cię - ja płakałam całe pierwsze 2 miesiące karmienia, bo bolało za każdym razem, alem zęby i jęzol grzła i kryzys przetrwałam i teraz cięzko wywalczonego sukcesu nie oddaję - ja tez kocham te wpatrzone oczka i rączki na ukochanym cycusiu:)

Klara: spóźnione najlepsze życzenia dla C. Zdrówka i uśmiechu!

Miłego dnia!

witajcie moje drogie po długiej przerwie
karmienia Wam zazdroszczę...ale ciiiii bo wszystkim mówię,że butla ma duuużo zalet i wcale nie żałuję cyca (Boże wybacz kłamstwo :)
a prawda jest taka,że czasem jeszcze sprawdzam czy mała nie chciałaby wrócić do natury :) ale głupia mamusia :)

Własnie się rozglądam za nosdełkiem ale tyle tego jest ze nie mam pojęcia - miekkie czy twarde, duże czy małe eeehhhhh lepiej znowu pozycze od siorki hihih jej było wygodne :-) a nad morzem może się przydac na jakies spacery gdzie cięzko będzie z wózkiem dryłować :-)

WITAM:-)

Heh moje dziecie "zjadło"obrazek święty który miałam w łózeczku:baffled:kawałki wszystkie już są odnalezione ale troszku sobie possał to i owo:rofl2:

witajcie moje drogie po długiej przerwie
karmienia Wam zazdroszczę...ale ciiiii bo wszystkim mówię,że butla ma duuużo zalet i wcale nie żałuję cyca (Boże wybacz kłamstwo :)
a prawda jest taka,że czasem jeszcze sprawdzam czy mała nie chciałaby wrócić do natury :) ale głupia mamusia :)
witaj:-)

Nie było to łatwe ... to była droga przez straszliwe łzy ;-(
moje łzy

poprostu kiedy widzisz ze dziecko jest głodne, dajesz mu pierś której tak szukał zaraz po urodzeniu, która do niedawna była dla niego czymś najważniejszym a teraz robi awanture ze nie chce
a na widok butelki cały się trzęsie z radości to coś we mnie pękało i wyłam jak bóbr :(

ale wpadłam na dwa pomysły
pierwszy to jak tak ok 7 rano sie juz wiercił zanim sie obudził to go myk do łóżka swojego brałam i zasysał przez pól sen i ssał sobie tak ładnie
pierwszych pare razy po przebudzeniu była awantura i chcial butle wiec mu dawałam ale ze swoim mlekiem ;-D
i tez nie było to łatwe bo nie był najszęsliwszy
ale się nie poddawałam !!!
co do wieczornego karmienia to tu odbywały się największe dramaty i Boo i moje niestety
kryzys najwiekszy miałam w sobote
rozpłakałam się tak strasznie ze znajomi u ktorych stacjonowałam na noc nie wiedzieli czy mnie cos boli, czy mi sie coś stało normalnie łkałam jak dziecko małe az czkawki dostałam :eek:

i wtedy wlasnie powiedziałam sobie teraz albo nigdy wiecej juz
zrobiłam 30 ml mleczka sztucznego a jak sie skonczyło cap cycek i zassał

a niedziele rano juz ładnie pił tylko z piersi i wieczorem to samo
dziś juz ani jednej awantury a nawet udało mi sie pare razy w ciagu dnia podac pierś i przed obiadkiem i przed podwieczorkiem :)))

ogólnie trzeba bardzo mocno chcieć i przez chwile znieczulić się na rozdzierający płacz dziecka
ale tylko po to zeby później zobaczyc wpatrzone w Ciebie maleńkie oczka i przytulone do persi małe rączki!!!

powiem Wam tak planowałam karmić Boo tylko 6 miesiecy
a teraz juz wiem ze bede karmic tak długo jak sie uda
jesli uda mi sie do roku bede z siebie dumna i szczesliwa
taki mam plan jeszcze 6 miesiecy
a jak sie nie uda pelnych 6 trudno ale poprostu ciesze sie kazdym dniem rozpoczętym i zakonczonym na cycusiuuu :)))

jedyne wątpliwości jakie mam to pytania czy mu jest w sam raz mleka
jak pił z butli to widziałam ile pił ... teraz nie widze ile... i zauważyłam ze je zdecydowanie częsciej
coż musze zaczać znów dbac lepiej o diete :)))
samozaparcie i wiara ze się uda ma taki sukces brawo!:-)

WIW KLARA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WASZYCH SMYKÓW!!:-D

Witam
K obudził sie dziś i miał 37,7 dałam mu czopka( nie wiem czy nie za szybko?) spadła do 36,9, ale teraz znowu ma 37,8 i nie wiem czy dać czopka, bo syropów nie chce, czy może iść do lekarza czy czekać????? pomóżcie

reklama
Witam
K obudził sie dziś i miał 37,7 dałam mu czopka( nie wiem czy nie za szybko?) spadła do 36,9, ale teraz znowu ma 37,8 i nie wiem czy dać czopka, bo syropów nie chce, czy może iść do lekarza czy czekać????? pomóżcie
ja daję coś jak jest powyżej 38,5

jak nic mu nie jest może mieć temp przez ząbkowanie poobserwuj go troszkę jak wszystko jest jak zawsze tzn kupy nie kaszle nie psika nie wymiotuje to ja bym od razu do lekarza nie biegła

U nas przebija się ząbek w końcu się te zęby coś ruszyły może jutro już wyjdzie bo dziąsełko pęka :) mały znośny tylko ciągle na ręce chce bo inaczej pisk wiec dziś jestem wymęczona teraz babcie ma chwilowo zajęcie ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry