reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

cześć :) Moje dziecię śpi więc mam chwilę. Normalnie już wymiękam, jakiś diabełek wstąpił w moje dziecko. W nocy się obudził koło północy ze strasznym krzykiem, płakał prawie godzinę, dzisiaj już lepiej ale i tak jestem ju zmęczona. Ten wczorajszy ząbek jest już widoczny ale zauważyłam, że też przebija się druga jedyneczka.
Ja chcę znowu mieć grzeczne dziecko!!!!

cześć dziewczyny zaraz spadam do fryzjera:) i choć mam rudą farbę to znowu mnie świerzbi żeby jednak cosik zmienić także drżyjcie w niepewności:)
Pasi 1,5kg mówisz? no to co tam sobie wycięłaś na tych wczasach?:) przyznaj się u chirurga byłaś:) hahaha

Dorciaa, to czekamy na zdjęcia nowej TY :)

Jupi ja jej! Jupi ja jej!
Schudłam 1,5 kilo od czwartku ha ha ha :tak::tak::tak:

gratulacje :) Ja się odchudzam od wczoraj, zobaczymy co z tego wyjdzie

Asiax, to zdradź może troszkę jaka to metoda :)

reklama
Gosia, ja mam tkaną od początku. Mam Nati za 150 zł :-) Na allegro znalazłam tylko jedną za 170zł, moja była w promocji.
CHUSTA DO NOSZENIA DZIECKA TKANA NATI OCEAN TURKUS (1167774033) - Aukcje internetowe Allegro

A ja mam teraz przerwę na bujanie malucha. Bo teraz nie jest jej pora spania i M rozłożył stare łóżeczko, ale chyba śpiąca jest, bo ziewa i ziewa, a poza łóżeczkiem śpi tylko w foteliku, więc ćwiczę nogę i stoję z robotą ;-)

Ponoć wygrałam w plusie laptopa. Wczoraj dostałam sms, że jeśli jestem w plusie ponad rok, to mam wysłać sms ROK. Wysłałam i dzisiaj dostałam info, że wygrałam i mam wysłać dane teleadresowe, ale coś mi śmierdzi i napisałam do plusa. Czekam na info od nich.

o kurcze jednak post mi nie zniknął i są dwa ! sorki !

Pasi lepiej sie dowiedz czy to prawda bo moze jakiś naciagacz i bedzie niefajnie !

Oj, tez nie miałam sumienia, w 1 dzien płakałam razem z nia jak wychodziłam...
Ale teraz widze, ze naprawde było warto!!! Ciekawe ile jeszcze dni bedziemy ja uczyc, ale jak juz w dzien zasypia sama bez problemu to mysle, ze jestesmy na dobrej drodze!!!Kurcze... alez jestem szczesliwa!!! Zmiany wychodzą nam na dobre!
o ja nie potrafię pól godziny mi teraz płakał i dałam cyca kurde strzelę sobie zaraz w łepek z muchobijki .....żeby nie było;-):-(

musiałam dać cyca przy cycu zasypia w sekundzie jejku jaka ja dziś nerwowa jestem przez to wszystko może mu sie to udziela :sorry:
ja chce tylko żeby spał bez cyca że jak mnie nie będzie żeby moja mama dała go radę uśpić ja już nie będę zmuszać bo by mi spał sam w łóżeczku i nie będę praktykować tego by mi 2 godziny płakał bo w tej książce z tego co pamiętam to do 2 godzin tak dziecko trzymać ja sobie tego nie wyobrażam heh

Pasi dzięki kurcze za drogo dla mnie :( a ma któraś tą z allegro tą tanią ???

Ostatnia edycja:
Gosia... powiem szczerze, ze Agatka w 1 dzien najdłuzej walczyła 45 minut... i zasneła. Pamietam, ze Paulinke tez uczyłam zasypiac w łozeczku mniej wiecej w tym wieku i tez szybko załapała.

Gosiak23 ja mam tkaną, Nati Baby - ok 200 zł, już dawno zmieniłam, właściwie tą elastyczną używałam z miesiąc, tkana o wiele wiele wygodniejsza, a przy klocku 9kg to w ogóle....

C zaraz idzie kąpać się więc chwilowo się nie rozpiszę...ale dzięki za info o siedzeniu przez Wasze maluchy..

Asiax ja stwierdziłam że raz się żyje to eksperymentuję:)
Klara zaszalej a co!
Jaś zasypia sam na wieczór w łóżeczku ale trwa to niekiedy 2 godziny bo fika i bawi się stopami i przewraca na brzuch no latam jak płacze bo smok wypadł, bo się zaklinował itp, a czasem czytam książkę obok

wyczuwam palcem górną prawą jedynkę:)

wiece co...chce nauczyc Amele zasypiac sama tzn zasypia w łózeczku ale leze przy niej i np czytam gazete bp musze podac jej smoka jak jej wypadnie.... i zastanawiam sie jak ją nauczyc sama skoro jej smok wypada a w płaczu nie pomysli zeby samej sobie go wtyknąc? mam czekać az sie wypłacze i zasnie bez smoka czy co? bo nie kumam do końca tej metody ? ogpolnie zniose jej płacz tzn bedzie ciezko ale to wychodzi na to ze jednoczesnie bym musiała smoka ją oduczyc? bo jak mam jej wsadzic skoro ma byc sama w pokoju?

reklama
Tysiolek, chodzi Ci o lulanie małej?
Przecież możesz wejść, przytulić i położyć z powrotem. Bo chodzi o to, żeby mała wiedziała, że jesteś blisko, ale też że nie ma innego wyjścia, jak zasypiać samej w łóżeczku :-)
Emi też czasami ze 2 godziny usypia, ale nie muszę do niej chodzić, bo zazwyczaj zajmuje się sama sobą. Też fika, bawi się stopami, no i maltretuje misia :-D Tylko, jak już głośno daje znać, że smok wypadł, to idę wsadzić do dziobalka.
I tu pytanie - kiedy powinno się od smoka zacząć oduczać i jak?

Dorcia, gońcie ASIAX ;-)

Łóżeczko zainstalowane, a jaka różnica.... Nie lata, nie trzeszczy, trzyma się w kupie. Tylko małą pierwsze co, wykopała szczebelek :-D Ale M podziałał i trzyma się ;-) I obniżyliśmy przy okazji materac. I tak za niedługo będzie już siadała.

Ostatnia edycja:
Do góry