• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

Tysiolek trochę Cię nie rozumiem... jeśli ktoś kupi baloniki to pompa? no właśnie to impreza dla dzieci, to chyba fajnie żeby jakieś dzieciaczki były, a razem z nimi chyba wypada zaprosić rodziców. A jak wszyscy wiemy dzieciaki uwielbiają balony :tak:
M ma pięciu braci 2 z nich żonatych i podwójnie dzieciatych, chrześniaczka M, razem z dziećmi 17 osób, więc nie wiem czy którakolwiek z Was podjęłaby się upieczenia tortu dla tylu osób? Bo ja się na to nie piszę. A poza tym nie pamięta fakt ale od czego są zdjęcia, za parę lat usiądzie i powie patrz jakie fajne miałam urodziny.

Ja kupuję tort, ciasto, owoce, kawusia i to wsio. Obiadu nie robię, bo to nie chrzciny.

reklama
Hejka

My tez tylko tort kawka i koniec.
A bedzie z 12 dorosłych osób

emilia jola z tego co wiem to bedzie miała dziewczynkę, no ale sama powinna się tym pochwalić. Rzadko odwiedza teraz nas.

Druga nocka do bani, a teraz chodzi i marudzi. Oj cięzki zapowiada się dzien

kaaama ja wyraziłam swoje zdanie , nie mówie ze balony to już pompa chodziło mi o inne wymyśle rzeczy nie koniecznie wymienione tu na forum a które miały miejsce, o których słyszałam :-) i to tyle :-)
ja poprostu mam inną wizje róznych rzeczy i tyle :-)
ale kazdy jest innym rodzicem i robi inaczej :-)

u nas też tak normalnie roczek się szykuje.Torcik kawka może jakś salatkę zrobie:-)U nas będzie około 20 osób i to sami najbliżsi.a co do wystroju to tylko baloniki gwizdki już kupiłam no i stół udekuruje dziecięco ale to jeszcze nie wiem.Ja wiem że bartuś nie będzie tego pamiętał ale chciałabym żeby było tak miło.
a mam pytanko co kupujecie maluchom na roczek???

Hejka!
Ja też uważam że to fajnie przygotować taka imprezkę dla maluchów naszych z okazji roczku.Faktem jest że pamiętać tego nie będą ale za to jaką frajdę będą miały w ten dzień.My niestety nie będziemy jakoś hucznie świętować roczku bo tydzień wcześniej mamy chrzciny,ale na pewno będzie tort,balony no i czapeczki bo nam z sylwestra zostały,osób dużo nie będzie ale myślę że bedzie spoko.
Kurcze za parę dni chrzciny a my jeszcze fotografa nie mamy,chcę takie pamiatkowe zdjęcia w studiu chrześni,Antos i my i nie mogę się zdecydować.

My dziś byliśmy na pobraniu krwi z małym ale poszło bardzo sprawnie jeszcze czeka nas za godz jakąś kontrolne usg tych stawów.

Emilia fajny ten tort mieliście
Malwina sił życzę domyślam się co czujesz bo my tez takie nocki mamy.
Kama ja również gratuluję że zostałaś ciocią
Paula ja też lubię takie imprezki tylko nie mam takich zdolności,więc może jak juz ogarniesz swoją balangę to i mnie pomożesz ?:-D

Paula, ja wczoraj wieczorkiem wzięłam się za robienie zaproszeń:-)Też zamierzam zaraz się zabrać za ich kończenie. Ja niezbyt lubię organizować imprezy, głównie dlatego, że zdaję sobie spawę z tego, że ja nic z niej nie będę miała prawie, bo pewnie będę latać kuchnia-pokój non stop...:-(Tak było na Chrzcie Św. Małego, tylko więcej latania było, bo kuchnia-ogród. U nas ma być 20 osób. Tylko dorośli plus Tymcio. Niestety w rodzince takich małych dzieciaczków jeszcze nie ma. A te 20 osób to sami najbliżsi plus chzestni z osobami towarzyszącymi (mąż i narzeczona) plus dziewczyna mojego bata(żeby się nie czuł wyobcowany). Też chciałabym organizować imprezkę na 12 osób:tak: Ja planuję zaprosić gości na 13 na obiadek (skromny), a potem słodkie i papa. Mam nadzieję, że do 17 sobie pojadą;-) Nie planuję balonów, bo Tymcio ostatnio póbował przegyźć jednego. Napisów także nie będzie. Zwykła nasiadówa. Poimprezujemy jak Mały będzie większy.
Jakiś tydzień później zaposzę dwie ciotki i kumpelę Tymka - Zuzkę na urodzinową kawkę.
Co do prezentu-planuję trochę zmienić wystrój pokoju Małego, więc moja mama kupi stolik i 2 kzesełka, a my jakiś fajny dywan (puzzle musiałam złożyć jakiś czas temu, bo Mały non stop je rozwalał).

Paula Julka też bzikuję jak dorwie kota :-D u Nas ma Go codziennie pod ręką bo to typowy domowy pastuch jest :-D A najlepsza zabawka to ogon oczywiście :-D

Któraś z Was pytała jakie prezenty, my kupiliśmy laptopa, Julka uwielbia jak coś do Niej się drze, więc idealny. Podobny do tego tylko ma zwierzątka, i rózne przedmioty na klawiszach. Jak naciśniesz na dany klawisz to gada " to jest bębenek" albo znajdź słowo "tygrys"

KLUB PRZYJACIÓŁ MYSZKI MIKI LAPTOP KOMPUTER COBI (1390072315) - Aukcje internetowe Allegro

Nie przychodziło mi nic innego do głowy, stolik edukacyjny kupi chrzestna, jeździk chrzestny, Edusia już mamy. A z resztą i tak rozpustę ma, ze świąt wrócilismy z dwoma torbami zabawek. Teraz pewnie też full dostanie. M wyniósł na górę reklamówę starych zabawek nawet nie zauważyła, tyle ich ma.

Topoleczka dlatego właśnie ja nie robię obiadu, nie mam zamiaru latać w te i na zad :no:

No i z dotacji doopa :no::no: przynajmniej na razie bo wnioski można składać od 1 marca dopiero. Mają miesiąc na rozpatrzenie, później full biurokracji, biznesplan i znowu miesiąc na akceptację. Jeśli już się dostanie to trzeba na kasę czekać od 3-6 miesięcy.

Więc jednak Norwegia, M jedzie na początku marca na miesiąc, szykuje wszystko na nasz przyjazd, wraca po Nas i jedziemy wszyscy, zostajemy do września albo października.....

Ja chcę w końcu dla Julki zrobić swój pokoik, jak wrócimy z Norge od razu wykańczamy górkę i zabieram się za tworzenie gniazdka dla Julki.

kamma wiem że to nie chrzciny ale wiesz.. głupio by to wyglądało jak chrzestna przyjeżdza z daleka i moi rodzice ok 70 km i nie zrobiłabym obiadu,żadnych rewelacji zwykły obiad dwudaniowy co w tym złego?

reklama
Bećka nie napisałam przecież że to coś złego. Każdy robi jak chce, ja napisałam że to nie chrzciny bo na przyjęciu przy garach się nastałam. Wszyscy goście mieszkają od Nas w promieniu 30 km, i urodziny robimy na 15 czyli już po obiedzie. Ale fakt masz rację jak ktoś jedzie do Was 70 km to trochę głupio samym ciastem ugościć :tak:

Dziewczyny co oprócz portfela, różańca i kieliszka wykłada się przed dzidziołem?

U Nas w ogóle takiej tradycji nie ma ale bardzo mi się podoba ten pomysł :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry