Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nikki to były tylko żartyJa też tak sądzę i nikomu nie każę wpadać w przesadę, nie ja pisałam o kroplówkach, tlenie czy izolatkach... Sama nie wpadam w przesadę, postępuję tak, by uniknąć źródeł zakażenia i to wszystko i tylko o tym pisałam....
, tak dla rozluźnienia napiętej atmosfery. Myślę że dla ogólnego dobra forum temat powinnyśmy wszystkie zakończyć;-)Dziewczyny ale wy zazywacie Feminatal N a nie Metafolin+_DHA ,ja zazywam ten drugi i ostatnio jak go kupiłam bo jest od 13 tyg to osłupiałam,zapłacilam za niego 46 zł.
Jutro mam wizyte u gina i zastanawiam sie czy zrobi mi usg,tak bardzo bym chciała zobaczyc jak tam moja dzidzia po tym uderzeniu,martwe sie troche.
ja moje kupiłam za 30 zł.ale też jest tak że zależy do od miasta np.we Warszawie na bank jest drożej bo i apteki droższe
feminatal ma różne podtypy tak jak prenatal i inne
jedne są na okreslony trymestr drugie są na całą ciąże w jednym typie witaminek tak jak elevit czy feminatal N
ALE KAŻDE SĄ DOBRE
Witam wszystkie z rana
Byłam wczoraj z mężem u lekarza. Z dzidzią wszystko ok. Byłam u innego lekarza niż zwykle i ten już zostanie do końca ciąży. Było USG. Dzidzia ma rączki, nóżki główkę i wszystko co potrzebaNawet do nas pomachało. Bardzo ruchliwe było. Lekarz stwierdził, że z USG ma 12 tydzień i 5 dni… A wczoraj miałam 12 tydzień i 3 dzień.
Mąż był zachwycony widokiem. Minę miał niesamowitą. Jakby chciał powiedzieć: „Coś pięknego, to się dzieje naprawdę?”
Niestety zdjęcia nie mam, bo gabinet nowy i drukarki jeszcze doktor nie ma.
Co do witaminek to doktor spytał czy się dobrze odżywiam. Powiedział, że jak mam się źle odżywiać to mam sobie kupić jakieś witaminki typu prenatal lub coś w tym stylu.
Jeśli chodzi o kąpiel w basenie w jeziorze to nie ma przeciwwskazań, tak powiedział.
Tyle Wam pisałam o Paskudzie, to chyba wypadałoby ja przedstawić
oto ona:
![]()
Miłego dnia styczniówki!!!!
Moim zdaniem wystarczy mieć świadomość zagrożeń i umieć tą wiedzę wykorzystać dla dobra swojego dziecka a nie bagatelizować ryzyko. Ale każdy wybiera za siebie i nic nikomu nie narzucam, po prostu wkleiłam linka jak można się toksoplasmozą zarazić, uważacie, że to przesada-ok, dla mnie to świadome dbanie o nienarodzonego maluszka.
cytomegalie mam już przeszlą co mam już w sobie przeciwciała ale tokso nieprzechodziłam co ja uważam na siebie i nie żeby zwariować ale niestety możemy z tym wirusem spotkać sie często co wole chuchać dmuchać ale być zdrowa bynajmiej w ciaży bo ja to ja ale moje dziecko jest dla mnie najważniejsze i chce dbać nawet gdybym miała "non stop w rękawiczkach chodzić" naważniejsze aby niezaszkodzić mojemu maleństwu
myje nawet dokładnie owoce z mojego drzewa unikam czego co moze być zaraźliwe pogłaskam pieska szczeniczka myje ręce dokładnie
niezaszkodzi zadbać dokładnie ;-)A TERAZ LUZIK KAŻDA WIE CO I JAK MOŻNA SIĘ ZARAZIĆ A JAK KTORAS Z NAS O SIEBIE ZADBA TAK ZADBA
Nikki to były tylko żarty, tak dla rozluźnienia napiętej atmosfery. Myślę że dla ogólnego dobra forum temat powinnyśmy wszystkie zakończyć;-)
Otóż to;-);-);-)no właśnie żarty dla rozładowania atmosfery. przecież wiadomo, że chcemy dla naszych maluszków jak najlepiej, prawda? żadna z nas nie będzie przeginać i się wystawiać na wirusy i bakterie specjalnie. ale lepiej temat zakończyć. dla dobra naszego.:-)
jutro idę do ginekologa. Zaczynam 12 tydzień to już maleństwo chyba będzie dokładniej widać.Jakie badania się robi w 12 tygodniu, bo tak sobie czytałam wczoraj o tych genetycznych. Czy ktoś mi może powiedzieć na czym to polega?Pozdrawiam i dziękuję:-)
Mój m na urlopie i nie mam jak za bardzo zagladac.Mam pytanko do dziewczyn które bira luteine dopochwowo -czy wam pózniej tez wylatuje taka jakby woda mleczna po tych tabletkach?