reklama

Styczniówki 2010 !!

Asiowo:szok: ojej przykro mi mam nadzieje że mąż szybko znajdzie prace i nie będziesz musiała się denerwować i martwić ...wiem co przechodzisz :-( ale musi być dobrze !!!

reklama
Asiowo, ale jak to?:szok: Nie można ot tak sobie człowieka z roboty wywalić, okres wypowiedzenia musi być czy im się to podoba czy nie :wściekła/y: Może uda się w banku załatwić chwilowe zawieszenie spłaty kredytu? Często banki idą w takich sytuacjach na rękę. Trzymaj się Kochana :tak:

No niestety mozna tak... w umowie miał to zaznaczone:zawstydzona/y: taka firma... szkoda słów:-(:-(szef to jakis piiiiiiiii (nie bede publicznie przeklinac):-(
Kredytu nie zawiesimy, bo go dopiero wzielismy:-(:-(:-(
Brzuch mnie okropnie boli...
jechałam po męża i z tych nerwów nie ustapiłam pierwszenstwa:zawstydzona/y: i prawie by nas nie było z Paulinka i dzidziolem w brzuszku:-( dobrze ze 2 kierowca miał głowe na karku:-(

Asiu, ale to co miał w umowie to jest niezgodne z obowiązującym prawem i jakby mąż nasłał inspekcję z PIP to sprawę od razu by wygrał i dostałby odszkodowanie. Trzymam kciuki, żeby ten pech w końcu Was opuścił :tak:

Asiu, ale to co miał w umowie to jest niezgodne z obowiązującym prawem i jakby mąż nasłał inspekcję z PIP to sprawę od razu by wygrał i dostałby odszkodowanie. Trzymam kciuki, żeby ten pech w końcu Was opuścił :tak:

Nie znam sie na tym dokladnie, ale to chyba zalezy jaki to rodzaj umowy bo umowa o dzielo i zlecenie nie mają obowiazku okresu wypowiedzenia, ale jakakolwiek umowa o prace musi byc chociaz z tydzien. Tak wiec lepiej sie zorientowac i moze uda sie zalezc firmie za skore i odplacic sie pieknym za nadobne.
Asienko trzymaj sie!!!!

Witam
Asiu mam nadzieję, że szybko wyjdziecie na prostą, może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i mąż szybciutko znajdzie dużo lepszą pracę - mocno trzymam za Was kciuki

Ostatnia edycja:
Oczywiście jeśli chodzi o umowę o dzieło, albo zlecenie to nie, ale jeśli jest umowa o pracę to okres wypowiedzenia musi być, chyba, że jest dyscyplinarka. Nawet jak mąż w umowie coś zaznaczył to jest to nieistotne, bo jest niezgodne z prawem.

Kacha... zgadzam sie, jest to nie istotne wg prawa...:-( powinien miec wypowiedzenie... , ale niestety ta firma tak pracuje:-( Mąż sam powiedział, ze nie ma sił i czasu na latania po sądach czy PIPach:-(

Facet zrobił mu na złosc, bo dobrze wiedział, ze utrzymuje rodzine, ze kredyt spłaca i potrzebuje pracy jak nikt inny:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Narazie to co chwile cos nad nami zawisa... Zaczynam nie wierzyc, ze nam sie kiedys ułozy:-(:-(:-( tesknie za czasami kiedy mąż jechał do mnie autobusem 2 godziny, zeby sie zobaczyc godzine:-(:-(:-( to było beztroskie zycie...

Asiowo przykro mi, ale musisz być silna dla dzieci. A ten pracodawca to zwyczajna świnia. Na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki.

powinno byc takie prawo jak w przypadku mam, że nie można ich zwolnić w ciąży to samo powinno tyczyć się przyszłych tatusiów... a juz na pewno porządny okres wypowiedzania i odprawa!!!!

reklama

Niestety dziewczyny, nawet przy umowie o pracę można zwolnić z zachowaniem okresu wypowiedzenia ale zwolnić pracownika z obowiązku świadczenia pracy ... albo podsunąć mu rozwiązanie umowy za porozumieniem stron ... i wtedy znika z firmy z dnia na dzień całkowicie zgodnie z prawem :wściekła/y:

Asiowo, głowa do góry! Wiem, że nie łatwo Ci teraz myśleć pozytywnie, ale o takich pracodawcach najlepiej jak najszybciej zapomnieć i iść do przodu. Nie są warci Waszych nerwów!!!
Na pewno jest wokół Was mnóstwo ludzi, którzy nie zostawią Was bez wsparcia.
Trzymajcie się cieplutko :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry