reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

No to super:-) ja czekam na wynik badania krwi (prenatalnego), za ok tydzień ma być. Mi lekarz mówił, że będę częściej badana napewno z bliźniakami ale może to dlatego, że jest jedno łożysko i trzeba sprawdzać..a Ty monia masz wszystko osobno łożyska i woreczki?
a Ty masz osobne woreczki? Pytam się bo mam koleżankę, która urodziła bliznięta z wszystkim wspólnym, bardzo rzadkie, prawie jak syjamskie, tyle, że osobne. Musieli robići cesarke w 34 tyg, bo pózniej dzieci zaczynały odbierać sobie pokarm i w efekcie jedno by nie przeżyło. Były malusie, a teraz wielkie chłopicha:tak:

reklama
a Ty masz osobne woreczki? Pytam się bo mam koleżankę, która urodziła bliznięta z wszystkim wspólnym, bardzo rzadkie, prawie jak syjamskie, tyle, że osobne. Musieli robići cesarke w 34 tyg, bo pózniej dzieci zaczynały odbierać sobie pokarm i w efekcie jedno by nie przeżyło. Były malusie, a teraz wielkie chłopicha:tak:

No właśnie na szczęście okazało się na usg prenatalnym, że są w dwóch woreczkach:-) i lekarz powiedział, że bardzo dobrze bo tak mogą się zaplątać no ale mają jedno łożysko i właśnie mi mówili, że pokarm sobie mogą zabierać..Będę napewno częściej badana. A bliźniaki w sumie i tak się rodzi wcześniej niż jedno.

Ostatnia edycja:
jola.24 - ale numer ;-) to spora różnica a dopiero zastanawiałam się, która z nas nie doczeka 2010
Wszystko możliwe jeszcze dla każdej z nas a może na przekór ty doczekasz stycznia

No to super:-) ja czekam na wynik badania krwi (prenatalnego), za ok tydzień ma być. Mi lekarz mówił, że będę częściej badana napewno z bliźniakami ale może to dlatego, że jest jedno łożysko i trzeba sprawdzać..a Ty monia masz wszystko osobno łożyska i woreczki?

woreczki napewno mam dwa bo widac bylo na usg, a o lozyskach mic babka nie mowila ;(powiedziala tylko ze wszystko wyglada jak powinno i ze prawdopodobmie beda jednojajowe. ja jestem w anglii a tutaj jezeli przy ciazy badania sa ok to jest traktowana tak samo jak pojedyncza:-( moze dowiemsi eczegos wiecej na wizycie u poloznej juz 5.08 ona powinna miec wszystki wyniki. pozyjemy, zobaczymy...

Jola gratuluje pomyslnej wizyty.Dziewczyny dzwoniłam do mojego lekarza i kazał przywrócic duphaston i jak nie przejdzie to napinanie to jutro mam sie mu pokazac.Nawet jak przejdzie to chyba jutro pojde, nie bede czekac do poniedziałku:tak:

No ja juz sie nastawilam na styczniowke wiec tu zostaje:-p a tak naprawde to jeszcze moze sie termin 5 razy zmienic, a jak nie to pojde na pierwszy ogien:szok::szok: A wlasnie pytalam o witaminki i powiedzial ze jak chce to moge kupic ale mam wyniki bardzo dobre wiec nie musze brac no i nie wiem czy lykac czy nie? Dziekuje za gratulacje, wiecie jak mi ulzylo ze jest ok?

woreczki napewno mam dwa bo widac bylo na usg, a o lozyskach mic babka nie mowila ;(powiedziala tylko ze wszystko wyglada jak powinno i ze prawdopodobmie beda jednojajowe. ja jestem w anglii a tutaj jezeli przy ciazy badania sa ok to jest traktowana tak samo jak pojedyncza:-( moze dowiemsi eczegos wiecej na wizycie u poloznej juz 5.08 ona powinna miec wszystki wyniki. pozyjemy, zobaczymy...

Więc pewnie masz dwa osobne jak nic nie mówili czyli tak jak powinno być.Nie mogę się doczekać aż będzie widać płeć..ale mówili, że dopiero za 6 tyg ok. Ale jak będę u lekarza po zwolnienie z pracy na początku sierpnia to go pomęczę żeby spróbował coś podpatrzeć:-) A wracasz do Polski czy na stałe w Anglii zostajesz?

No ja juz sie nastawilam na styczniowke wiec tu zostaje:-p a tak naprawde to jeszcze moze sie termin 5 razy zmienic, a jak nie to pojde na pierwszy ogien:szok::szok: A wlasnie pytalam o witaminki i powiedzial ze jak chce to moge kupic ale mam wyniki bardzo dobre wiec nie musze brac no i nie wiem czy lykac czy nie? Dziekuje za gratulacje, wiecie jak mi ulzylo ze jest ok?
No pewnie, że ulzyło:tak:. Co do witaminek jak się dobrze czujesz i masz dobre wyniki to ja bym nie brała. One maja w swym składzie dodatkowe żelazo, a ono powoduje zaparcia:baffled:

reklama
dziewczynki, zamieniłam fotel przy kompie, na rowerek stacjonarny:-D wyciągnęłam go z piwnicy, odkurzyłam i teraz mam przyjemne z pożytecznym, pedałuje sobie i czytam to co napisałyście:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry