Synka urodziłam pod koniec sierpnia, więc wiem, co to znaczy 8 i 9 miesiąc w upały. Leżałam plackiem z wentylatorem na siebie skierowanym i co godzina chłodny prysznic...:-) Afryka. Dobrze że nie jesteśmy już przy końcu bo byśmy jak muchy popadały![]()
reklama
labamba23
podwójna mama
Kasia gratuluję kobietki, zdrowej:-):-):-)Karoli ja mam straszną wysypkę na całych piersiachNa szczęście próby wątrobowe wyszły w porządku
Jestem już po usg genetycznym i jestem baaaardzo zadowolona :-) Przezierność karku 1,4mm, kość nosowa uwidoczniona i w dodatku dłuuuga, kończyny długie, dziecko starsze o 3 dni niż wynika z terminu OM :-) Rośnie mi nieprzeciętny leniwiec pospolity ;-) Znowu prawie całe usg dzidzia przespała, kilka razy tylko machnęła rączką i nóżkami, dostała czkawki i na chwilę rozłożyła nogi ;-) W momencie gdy rozłożyła nogi akurat było usg na 4D przełączone i na 80% będzie mały babsztylekTak po cichu liczyłam na chłopczyka, ale z córci też się bardzo cieszę, zresztą zawsze pozostaje te 20% dla chłopczyka ;-) Nie zrobili mi dzisiaj testu pappa, stwierdzili, że bez sensu, bo za trzy tygodnie mam test potrójny. Idę pochłonąć teraz tabliczkę czekolady, a co teraz można mi zaszaleć
Miłego dzionka Kobietki :-)
A pytałas się o te puchnięcia? Moim zdaniem to trochę za wcześniej, aby tak puchnąć, u mnie to się zaczęło po 7m-cu. Koniecznie idz prywatnieDziewczynki mi od kilku dni puchną stopy i dłonie, w japonkach paski wżynają się w skórę, a żeby założyć obrączkę to mogę tylko pomarzyć.
Byłam wczoraj u gina państwowego i po badaniu dwoma palcami w pochwie i uciskając brzuch stwierdził cytuję: " Ciąża rozwija się prawidłowo,16 tygodni tak jak wynika z OM, wszystko w porządku" myślałam że się załamie, dopiero wczoraj założyli mi kartę ciążową bo nie było wolnych terminów, dobrze że w poniedziałek idę prywatnie.
Acha jak zapytałam o badanie na HIV to stwierdził, że w moim przypadku nie ma takiej konieczności i jak chcę to mogę zrobić na własną rękę.
Tylko ciekawe na co idą moje składki, gdybym dostała tą kasę do ręki to mogła bym sobie opłacić poród w prywatnej klinice![]()

Najważniejsze, że serduszko mocno biło, a 3tyg szybko zlecąASIAX to badanie na hiv to chyba powinnaś wymagać - co to znaczy, że nie potrzebujesz? Musisz powiedzieć lekarzowi, że ćpałaś czy byłaś prostytutką, żeby Ci dali skierowania na badania?! Zwariować można normalnie.
Ja jestem po spotkaniu z położną. Wyniki są ok. Hemoglobina co prawda mogłaby być lepsza, ale na tym etapie ciąży nie ma się co czepiać. Na szczęście cukier jest w normie. Położna się zastanawiała, dlaczego ostatnie badanie wyszło takie złe. Więc kobiecie powiedziałam, że moim zdaniem poprzednia położna ze wcześnie robiła badanie - miało być po godzinie, a zrobiła po 20 minutach. Bardzo się zdziwiła, ale co tam. No i ważna sprawa - słyszałam serduszko pięknie bijące. Mój synek, który był ze mną był zachwycony.Jeszcze trzy tygodnie i usg! Czekam, czekam, czekam.
. gratulacjęTo świetnie, że sytuacja się normuję a maluszek ma sie dobrzeBaby ja jz po wizycie.mam brac lueine ,duphaston,i nospe forte jak bedzie sie mocno napinac brzucholek-chociaz mój lekarz mówi ,ze nie jest zwolennikiem brania nospy w ciąży.Zrobił mi usg dopochwowe zeby zmierzyc szyjke czy sie nie skraca,ale powiedział ze szyjke mam maksymalnej długości i nie powinnam sie martwic-gorzej by było gdyby sie skracała przy tym napinaniu.Słyszałam bicie serduszka dzidziolka i widziałam jak fika nóżkami,ale nie mierzył mi dzisiaj dzidziusia.nastepna wizyta za 2 tygodnie 6 sierpnia mam nadzieje ,ze bedzie ok.jeszcze dowiedziałam sie ,ze mam łozysko bliskon szyjki

Uff nadrobiłam;-) A zaraz lecę oglądac mój serial, bo ostatnie dwa odcinki
. Miłej nocki i do jutra

Już jestem , bo przez tą nawałnice nie było prądu. Makabra. Jeszcze czegoś takiego w Legnicy nie było , trwało pare minut, a miasto wygląda jak po wojnie. Powywracane drzewa, ciuchy można zbierać na trawnikach od wyboru do koloru, inne rzeczy też, czyjeś oderwane panele z barierki na balkonie fruwały mi przed oknem (mieszkam wysoko), a deszcz zacinał do góry. Jakby jakaś trąba by przeszła., a ponoć na moim osiedlu to jeszcze tak źle nie było.Na TVN 24 przed chwilą mówili, że w dosłownie "zmiotło drzewa"
Nadineczko, a jak w twojej części miasta ?
Mi też puchną nogi i ręce, a do tego drętwieją. Ginka kazała mi zrobić wyniki moczu, a poza tym często zmieniać pozycje tzn. nie stać za długo, nie siedzieć długo, dużo ruchu. A jak leżeć, to z nogami w górze i należy pić duzo wody niegazowanej, ograniczyć sól. jeżeli opuchlizna schodzi do rana, to najprawdopodobniej nie jest to nic groźnego. Gorzej jakby się utrzymywała cały czas. Na drętwienie dodatkowo zaleciła mi masarze.
Natomiast zdaniem ginki w przychodni, to były normalne objawy ciąży. Owszem, może to i normale w 7-8 miesiącu, a nie w trzecim.
AsiuX, jak będziesz po wizycie to napisz, co na to twoja ginka powiedziała.
Nadineczko, a jak w twojej części miasta ?
Mi też puchną nogi i ręce, a do tego drętwieją. Ginka kazała mi zrobić wyniki moczu, a poza tym często zmieniać pozycje tzn. nie stać za długo, nie siedzieć długo, dużo ruchu. A jak leżeć, to z nogami w górze i należy pić duzo wody niegazowanej, ograniczyć sól. jeżeli opuchlizna schodzi do rana, to najprawdopodobniej nie jest to nic groźnego. Gorzej jakby się utrzymywała cały czas. Na drętwienie dodatkowo zaleciła mi masarze.
Natomiast zdaniem ginki w przychodni, to były normalne objawy ciąży. Owszem, może to i normale w 7-8 miesiącu, a nie w trzecim.
AsiuX, jak będziesz po wizycie to napisz, co na to twoja ginka powiedziała.
Ostatnia edycja:
Fajna sprawa moim zdaniem, szczególnie dla mam, które się stresują, czy wszystko ok z maluchem.Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()
Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()

tak miałam usg dopochwowe ostatni raz i usg przez brzuchGosiu trzymam kciuki, bedzie dobrze, a usg też dziś masz mieć?

dopiero co wróciłam z dzidzią wszystko ok

ma prawie 11cm (10,8cm) tak to wszystko ok , wyniki dobre mam się nie przejmować

ale z powrotem prawie zawału dostałam taka masakra na rogach powódź auta zalane pod progi , ludzie jechali pod prąd na czołowe jednokierunkową ulicą , musieliśmy uciekać przez trawę na drugą stronę żeby wrócić ale ledwo podjechaliśmy pod próg przy trawie taki wysoki
ale daliśmy radę a ja tam cała w tym aucie w nerwach 
aha mam brać witaminki i odstawić folik a luteinę do końca opakowania mam brać i koniec
;-)
Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny po moich wakacjach u rodzicow....
mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie ;-)
nie wiemy co sie stalo ze nie bylo tam internetu
no ale coz jakos trzebabylo wytrzymac
teraz juz jestem...
jednak dzis nie nadrobie zaleglosci - ups wogole ich nie nadrobie bo nie mam jak
dzis tylko pisze na chwilke - melduje sie ze zyje...
ostatnio wogole nie bylo z "nami" dobrze
zaczelam krwawic :-(
pojechalismy do gina - mam jakas wolna przestrzen i mowil ze mozliwe ze krwawie dlatego ze jajniki moga byc jeszcze nie dojrzale w pelni...
jednak na szczescie z dzidzia jest wszystko ok...
duze juz bylo
zdjecie usg tez mam :-)
kontrola na 28 lipca czyli za niedlugo juz sie nie moge doczekac moze poznam plec

caluskam Was mocno dziewczyny i dobranoc

odezwe sie jak sie ogarne
mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie ;-)
nie wiemy co sie stalo ze nie bylo tam internetu

no ale coz jakos trzebabylo wytrzymac
teraz juz jestem...
jednak dzis nie nadrobie zaleglosci - ups wogole ich nie nadrobie bo nie mam jak

dzis tylko pisze na chwilke - melduje sie ze zyje...
ostatnio wogole nie bylo z "nami" dobrze

zaczelam krwawic :-(
pojechalismy do gina - mam jakas wolna przestrzen i mowil ze mozliwe ze krwawie dlatego ze jajniki moga byc jeszcze nie dojrzale w pelni...

jednak na szczescie z dzidzia jest wszystko ok...
duze juz bylo
zdjecie usg tez mam :-)
kontrola na 28 lipca czyli za niedlugo juz sie nie moge doczekac moze poznam plec

caluskam Was mocno dziewczyny i dobranoc

odezwe sie jak sie ogarne

Kaja_10
Fanka BB :)
Piszę dopiero teraz - poniewaz mialam gosci. U nas nawałnica przeszła, że szok. 
Teraz jest czym oddychać.
Dziewczyny, normalnie już spałabym ale dziś z wrażenia po wizycie nie mogę. USG szybkie, pierwsze słowa - "na pierwszy rzut widać że wszystko ok" potem jakieś pomiary, wszystko w porządku, NT o.84, małe ma ok 11 cm.
I potem on...
"proszę się nie nastawiać ale to chyba chlopiec "

Kurcze miała być córa... ale co tam... po pierwsze może sie myli a po drugie nawet jeśli to syn to wszystko w porządku - jestem szczęsliwa.
Lecieć mogę gdzie chcę, kwas foliowy odstawić, nic nowego nie brać. :-)
Wszystko w porządku - wow :-)
Cieszę się sylwia, że u ciebie dobrze i wszystkim wam życzę tego samego.
Wgapiam się w zdjęcia - jak dam radę zaraz wstawię na tamtym wątku jedno.

Teraz jest czym oddychać.
Dziewczyny, normalnie już spałabym ale dziś z wrażenia po wizycie nie mogę. USG szybkie, pierwsze słowa - "na pierwszy rzut widać że wszystko ok" potem jakieś pomiary, wszystko w porządku, NT o.84, małe ma ok 11 cm.
I potem on...
"proszę się nie nastawiać ale to chyba chlopiec "

Kurcze miała być córa... ale co tam... po pierwsze może sie myli a po drugie nawet jeśli to syn to wszystko w porządku - jestem szczęsliwa.
Lecieć mogę gdzie chcę, kwas foliowy odstawić, nic nowego nie brać. :-)
Wszystko w porządku - wow :-)
Cieszę się sylwia, że u ciebie dobrze i wszystkim wam życzę tego samego.
Wgapiam się w zdjęcia - jak dam radę zaraz wstawię na tamtym wątku jedno.
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
Dziewczyny co myslicie o detektorze tetna plodu? warto kupic?przegladam na allegro i sie zastanawiam.Za 100 juz mozna nabyc![]()
ja właśnie dziś dostałam przyspieszony prezent urodzinowy...
i niestety jeszcze nic "wyraźnego" nie słychać;-)ale ja uważam, że warto to mieć w domku bo ja się bardzo denerwuje czy wszystko z dzidziolkiem ok