reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Czy ktoras z Was wie, gdzie sie wlacza te opcje JavaScript, zebym mogla obejrzec sobie "Brzydule"?

w przeglądarce na samej górze, w momencie kiedy próbujesz cos włączyc co wymaga java, a jej nie masz, powinen sie taki paseczek cienki pokazać czy zezwalasz na zainstalowanie.

Na TVP1 jest wlanie "między mami" i jest o wczesniakach

reklama
Wiatm stycznióweczki!!!Byłam wczoraj na usg!!!Będzie córeczka!!!!poplakalam sie z radosci gdy to uslyszalam, corcia nasza ma długie nogi...no i wazy 1,260kg jestem w 29tygodniu i 3 dniu termin mi sie przesunoł z 17stycznia na 12 stycznia, niunia jest juz obrocona głowka w dół.Dzisiaj odbieramy łóżeczko ,bardzo nas to wszystko cieszy.Moj synek mowi ze to bedzie Natalia.a jak z waga waszych dzieci ?bo zastanawiam sie czy na 29tydzien 1,260kg to duza waga mala czy w sam raz!!!????

Czesc wszystkim.
Ale sie wściekłam!!!! Zaczęlam nadrabiać zaległości w czytaniu i odpowiadaniu- namachałam do Was strasznie długi post... i wyłączyli światło, a jak włączyli.... same wiecie:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie będe bluzgać przy dzieciach, ale mam taka ochote, ze szok........

Wiatm stycznióweczki!!!Byłam wczoraj na usg!!!Będzie córeczka!!!!poplakalam sie z radosci gdy to uslyszalam, corcia nasza ma długie nogi...no i wazy 1,260kg jestem w 29tygodniu i 3 dniu termin mi sie przesunoł z 17stycznia na 12 stycznia, niunia jest juz obrocona głowka w dół.Dzisiaj odbieramy łóżeczko ,bardzo nas to wszystko cieszy.Moj synek mowi ze to bedzie Natalia.a jak z waga waszych dzieci ?bo zastanawiam sie czy na 29tydzien 1,260kg to duza waga mala czy w sam raz!!!????
Gratuluję:-D:-D:-D Jednak się przeczucia sprawdziły:-) Co do wagi ja nie wiem jak na 29tydzień ale moja mała w 26 ważyła kilko:tak:

http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Witajcie:-)
Kobitki, czy któraś z Was używała "kojca dla ciężarnych" Motherhood, coś sobie przypominam, że któraś go zamawiała...Jeśli tak, to czy naprawdę sprawdza się, bo mi jest już tak niewygodnie i tak nie mogę spać, że mam już naprawdę dość i jestem zdesperowana. Chyba jednak odżałuję tą 100 -kę i wypróbuję, bo już nie daję rady..........

Mzetka ja to ostatnio zakupiłam (jak już sie chwaliłam na forum) i jestem baaardzo baaardzo zadowolona - szczegółowo opisałam to pare minut temu w tym poście którego mi zeżarło, wiec teraz napisze tylko tyle, ze jest aż tak wygodny ze jak ja go nie zajmuje to podkrada mi go mój mąż i sie nim owija jak ogląda TV, abo siedzi przy kompie. Także ja POLECAM i uważam ze warto wydać te kase- zwłaszca ze po porodzie i do karmienia też sie przyda, a ja kiedyś jeszcze planuję drugą dzidzię, więc tym bardziej

Wysyłam teraz wiadomości po kolei na wypadek, gdyby znów coś sie spierniczyło ;-)

Anusia, GRATULACJE! :tak: nasza mała ważyła w 27 tygodniu 1410 g i termin przesunął nam się na 13 stycznia, ale zostaję na suwaczku przy 15.01. Mała i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ;-)

Mój w 28 i 5 dni wazył 1428... i sie przestraszyłam, że taki duży :szok: i USG podawało, że to mniej więcej na 29,5 jest, więc myślę, że twoja Niunia jest w sam raz :-)
Poza tym jest margines błędu na tym etapie w szacowaniu około 200 gram.
Ja trzymam kciuki, żeby mi Maleństwo koło 3 kg wazyło, bo poród łatwiejszy wtedy...

Co do rodziny to zgadzam się z Wami w 100 %, mam wrazenie ze wszyscy życzą " Wszystkiego najlepszego ale nie lepszego niż mam ja" inaczej zawiść, złość, zazdrość.

śWIęTE SłOWA!!!!! Ale nie ma co przejmować sie gadaniem tych "życzliwych" i trzeba robić i mysleć swoje. I tak jak któraś z Was wcześniej napisała - teraz NASZĄ rodzinę tworzymy My, nasi Mężowie i nasze Dzieci, a reszta - niech sobie gada co che, jak chce to niech pomoże, a jak nie to też jakoś damy rade ;-)

jeeee! byłam na kontroli u lekarza! i......... jestem zdrowa :-D:-D:-D

Ivi to super, nareszcie!
:-)

Ja dziś cała połamana w nocy moje maleństwo urządziło sobie imprezę w brzuszku szalała całą noc myślałam, że nie wyrobie zresztą od kilku dni jest tak strasznie aktywna i nie wiem czy się cieszyć czy płakać... :sorry:
Po południu idę przyzwyczaić się do małego bąbelka, popatrzeć i po dotykać bo normalnie już się nie mogę doczekać mojej babuchy.:-D
Życzę wszystkim mamusiom miłego dnia

Kruszynka ja tez mialam dzis dyskoteke, w dodatku tradycyjnie nie moglam sobie znalezc pozycji i do 3 nie spalam, obudzilam sie o 4:45 i znowu to samo nie moglam sie ulozyc, mam juz dosc, noce sa koszmarem, jakos lozko jest juz dla mnie za twarde i czuje kazda kosteczke:(masakra.

Nadarine zdrowka zycze!!

Dzieki za gratulacje.Juz sie moge doczekac kiedy stana w koncu;-)Tymbardziej ze czekalismy na nie od sierpnia...
Pierwsza porcja prania gotowa ide pakowac nastepne....Boshe taki maly ludz a rzeczy ma wiecej niz mamunia i tatus razem wzieci :-D:-D:-D

Agbar no i w ogole taki mały a taka rewolucja w zyciu i tyle niesie ze soba zmian:)

brzuchatki dzis o 15.55 na TVN w rozmoawach w toku bedzie temat "co się dzieje na porodówce", mysle ze warto obejrzeć;-)

mam nadz. ze skleroza mi pozwoli obejrzec:)

Anusia ja nie mam pojecia, bo ja bylam ostatnio na usg w 19tyg a jestem w 31wszym i bede dopiero w 33, bo gin chce zeby byl skonczony 32gi. Ale patrzac na te wszystkie centyle itp to chyba srednio wiec to najlepsza opcja:) bo nie wielkolod!Im wieksze tym trudniej urodzic:) A tak w ogole to Gratuluje córeczki!!!Wklej fotki z usg na wątku.

reklama
WITAM:-)
Noc miałam fajna bo się wyspałam ale w nocy koliło mnie w pochwie jak się obracałam a od rana synek znowu napiera na szyjke bo jest bardzo dziwne uczucie i jeszzce jak się poruszy no nic pewnie bedzie tak cały czas już mi robic:sorry:ale ogólnie humorek lepszy tylko widze że nie moge się spóźnić ani pół godzinki z tabletkami bo odrazu brzusio pobolewa jak na @ ale na szczęście nie ma przy tym twardnienia(bynajmiej jak dotykam to nie jest twardy brzusio):tak:synek jest w miare grzeczny zajmuje się soba ja tylko tyle aby dac mu pić jeść itp.;-)ale za to siusiu cześto mi się chce i to jest denerwujące:confused2:

AGAGSM mam do ciebie pytanko bo mysle że wiesz więcej na ten temat niż ja:tak:bo tak ty masz rozwarcie i założono ci pessar i nie musiałaś iść leżeć na patologie aby podawano twojej córci sterydy dobrze mówie:eek:bo chodzi mi o to że gdyby mi sie pogarszało(co tfu oby tak nie było)to czemu odrazu na patologie aby mojemu synkowi podawać sterydy a niezałożyć tak jak tobie pessaru i bym mogła sobie poleżeć w domu:confused:na szew ok jest za późno no ale może ten krążek sama już nie wiem:sorry:

jeeee! byłam na kontroli u lekarza! i......... jestem zdrowa :-D:-D:-D

suuuuper:-)zdrówko góra:-)

Witam!
Mnie coś zaczyna brać jakieś przeziębienie, wczoraj cały dzień kaszlałam, a dzisiaj zachrypłam :< Zwykle to faszerowałam się różnymi prochami bez recepty i łaziłam aż przeszło, ale odkąd jestem w ciąży to panikuję trochę, bo na wszystkim napisali, żeby konsultować z lekarzem. A do przychodni dostać się wtedy, kiedy coś dolega, a nie "za kilka dni" to wiadomo jak jest. Na szczęście mój przytomny mężuś zamówił na dziś lekarza do domku zanim zdążyłam się zwlec z łóżka, więc mam nadzieję zatłuc infekcję zanim się na dobre rozłożę.
Jeszcze akurat na dzisiaj miałam kilka rzeczy do załatwienia i musiałam na ostatnią chwilę wszystko odwoływać, czego nie cierpię. Mam nadzieję, że chociaż moi studenci będą zadowoleni, że zajęć dzisiaj nie ma. ;)
Ech, czy to kaszlanie nie dokucza za bardzo maluszkowi? Mam wrażenie, że wszystko mi w brzuchu podskakuje... ;/

Witam!
Widzę, że nie tylko ja jestem przeziębiona. Ja narazie zaczęłam się leczyc domowymi sposobami. Powiem szczerze, że jakies dwa miesiące tamu też byłam chora i pomogła charbatka z miodem i cytryną, mleko z czosnkiem i masłem a na kaszel syrop z cebuli. Mam nadzieję, że tym razem też pomoże.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę miłego dnia:)

zdrówka kobitki zdrówka jak najwiecej:tak:

brzuchatki dzis o 15.55 na TVN w rozmoawach w toku bedzie temat "co się dzieje na porodówce", mysle ze warto obejrzeć;-)

ja też bede dzisiaj ogladac:-)

gratuluje córci:-)a co do wagi to nie wiem bo mi w 29 tc synek wazy 1,131 kg:tak:i myśle że to sa wagi w standarcie:tak:

SYLWIA ty mnie chyba pytałaś o rozwarcie itp.(czytałam wczoraj i dzisiaj odpisuje ale już nie pamietam dokładnie kto pytał):zawstydzona/y:wiesz ja nie wiem czy mam rozwarcie jedyne wiem że jest źle ze szyjka i że na szew za późno co nie wiem dokładnie jak to tam jest a nie pytałam się bo byłam w takim szoku że się popłakałam i nie mogłam o niczym innym myśleć abym jeszcze nie rodziła:sorry:a ile ma szyjka to podam to co jest napisane pod zdjęciem z usg ok bo tam jest napisane ile ma(tak myśle że to jest to):zawstydzona/y:D = 35.9 mm i tak jak gin mi mówił ze przy badaniu ginekologicznym źle to wyglada ale na usg lepiej:tak:

Do góry