reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

,Andzia: jak przetłumaczyłaś swojej mamie, że ma nie przyjeżdżać bez zaproszenia? bo ja próbuję to swojej tłumaczyć, że chcemy być z dzieckiem SAMI:zawstydzona/y:ale moja mama-skorpion to jakoś ciężko strawna jest;-)

Ha, ha, ha... moja mama też należy do "ciężkostrawnych" i jak na coś się uprze to nie ma mocnych:no: typowy Byk:-p:-D
Ona musiała sama do tego dojrzeć, ale ja jej troche pomogłam. Użyłam argumentów typu: "możecie się obrazić, ale to nie dotyczy tylko jej, a wszystkich gości;-)i najważniejsze dla mnie jest dziecko, a nie czyjeś samopoczucie:-p i przez pierwsze 3- 4 tygodnie nie życze sobie odwiedzin, ponieeważ:
1, panuje grypa i nawet nieświadomie może przenieść zarazki
2, zakaz odwiedzin w szpitalu
3, problem z noclegiem, bo jak ona będzie chciała przyjechać to inni też będą chcieli odwiedzić i głupio będzie mi odmówić, a gdzie ja wszystkich przenocuje
4, poza tym ja i dziecko będziemy potrzebowali spokoju, a nie, żeby ktoś będzie mi się plątał po domu,
5, opieka nade mną po porodzie i pomoc przy dziecku jest obowiązkiem mojego męża, bo jak się nie nauczy tego od początku i ona będzie go wyręczać, to potem on szybko się przyzwyczai do dobrego i nie będzie czuł się za nas odpowiedzialny
6, Musze poznać rytm dziecka- kiedy je, kiedy śpi, itp.- bo będe mogła odpocząć tylko jak dzidzia będzie spała, a wtedy jak ktoś mi zapuka do drzwi to pogryze.
7, Poza tym jak sobie nie poradze, to znam do niej numer telefonu i zadzwonie
Trochę jeszcze to ubarwiłam, ale widać skutecznie. Pewnie przemyślała wszystko i przyznała mi racje. Chyba najbardziej trafił do niej punkt 1 i 5:-D
Nieważne metody, ważny rezultat.:-p
powodzenia:-D

reklama
hehehe a ja myslałam że tylko moja mama taka jest:-Dona w ogóle jest przekonana że ja po porodzie spakuję manatki i przeprowadzę się do niej na pierwsze tygodnie:-Dzostawiając męża oczywiście w domu samego;-)

kaja - dzięki :) ja oczywiście jak muszę brać ten antybiotyk, to biorę probiotyki - no a po ostatniej infekcji grypopodobnej zaczęłam pić actimelki (żeby sobie placebo zapewnić) i do tego czasu mój organizm o dziwo jest silny i zdrowy :D nie ma to jak psychika :D

Kurcze ale dzisiaj ze mnie zaczęło cieknąć - mówieeeeee wam ! :sorry:
chodziłam sobie po sklepach a tu nagle takie uczucie dziwne i mokrutko w matasach ! szok !
ale aż tego tyle nie było żeby to wody były hehee ale wydaje mi się że zaczął mi czop odchodzić bo normalnie nie nadążam zmieniać wkładek - zbankrutuje :laugh2:

heh co do Mamusiek - to ja tam się obecnością swojej mamuśki bardzo cieszę ! mieszkam razem z rodzicami - mamy dom jednorodzinny - my mamy z M całą góre a moi rodzice dół - mama gotuje, pierze sprzata więc mam przynajmiej pełen relaksik w ciąży :laugh2: a jak się Amelka urodzi to na pewno mamy pomoc mi się przyda - jakby nie patrzeć mój M jest porzedsiębiorcą pracoholikiem więc mało co go widze - a jak mała się urodzi to juz pewnie wogóle nie zobacze hahaha - bo u niego za punkt honoru jest zapewnienie standardu życia ....... czy mi sie to podoba czy nie.... - więc same widzicie że z mamą będzie mi raźniej - zwłaszcza że to pierwszy mój bobas i jestem kompletnie zielona :]

Ostatnia edycja:
Ach u kobiety w ciazy to te hormony do rozwodu doprowadza. Zebralo sie mojemu za w sumie glopote poklocilismy sie i poplakalam sie jak glopia. Mialam juz napisac zeby sie nie gniewal i ze zbyt pochopnie postapilam ale on mnie wyprzedzil i powiedzial zebym na niego poczekala jak wroci z pracy da mi niespodzianke. Doczekac sie nie moge. Ciekawe co on wymyslil?! Byc moze wszystko skumulowalo sie w jedno mialam dzisiaj ciezki dzien latania po labolatorium po zusie (jakie okropne baby pracuja w nim) duzo spraw do zalatwienia a mojemu dupy nie chcialo sie ruszyc i pojechac ze mna,bo szanowny wyspac sie musial, wkurzylam sie bo sama musialam jezdzic autem po Wrocławiu ciagle wsiadanie wysiadanie padalam z nog i jeszcze brzuch zaczal strasznie twardniec i bolec. Wiec po takim dniu ktos musial oberwac a ze maz byl pod reka biedakowi zebralo sie. Przeprosil mnie a w sumie to przezemnie sie posprzeczalismy. Ach te baby w ciazy to czasem za glopote ochrzania, takze rada dla mezow niech schodza z drogi wscieklej ciezarnej.

Dziewczyny padam z nóg zaliczyłam dzisiaj market(ile ludzi to szok)bo wszystko mi się pokończyło i zaraz idę się położyć.

kazimiera 1987
wiem o czym piszesz bo ja też dziś po kłótni z moim Z jestem,tylko z tą różnicą że mój mnie nie przeprosił i niestety nie ma dla mnie żadnej niespodzianki,chociaż dziś tak mi ciśnienie podniósł że nawet by mu niespodzianka nie pomogła:wściekła/y::-D

justys nie przejmuj sie pierwszy przyjdzie poloz sie i odpoczywaj.
hihihi moj warjuje i przechodzi na diete bo wielce musi schudnac, nie sadze zeby ta dieta mu wyszla bo niedlugo swieta a na dodatek on uwielbia ziemniaki pod kazda postacia i wlasnie pisze mi ze jest glodny hihihi a ja mu na to ze wlasnie wujek przyniosl mi mielone z dzika (wuj jest mysliwym) powoli peka biedaczysko ;) a ja jak wiedzma kusze, bo nie ma nadwagi a swiruje pawiana.

reklama
Do góry