Jako, że się podobno dziś narobiłam, to już dziś leżakuję i nie prasuję - może w nocy jakiś cud nastanie i jak wstanę to wszystkie ciuszki będą wyprasowane?

U mnie cudu nie było. Wczoraj musiałam prasować, bo samo się nie chciało.

Dobrze, że przynajmniej nie pada, to przynajmniej można wyprać i się wysuszy.
Sandrq, Twoja teściowa zna chyba wszystkie przesądy.

Ja na szczęście głupot słuchać nie muszę.
KlaraM, jestem przekonana, że tym razem się wszystko uda. Z taką historią ginekologiczno-położniczą masz pełne prawo do cc. I nie pisz, że Twój lekarz chyba niewiele może, bo dużo zależy od niego. Może on czeka na to, aż mu dacie w łapę?
Astrid5, mąż o Ciebie bardzo dba.:-) Uśmiałam się z tych pierników. A z tymi oknami daj sobie kobieto spokój. Ja myłam do pewnego czasu. Teraz sprawę olałam. Po pierwsze pada tak często, że i tak nie widać, że są brudne. Po drugie tutaj raz w miesiącu administracja przysyła takiego pana z wężem i ów jegomość polewa wszystkie szyby wodą. Efekt jest taki, że są zacieki, szyby są brudne tak czy inaczej. A do tego mieszkam na parterze, więc całe świństwo z góry leci na dół.
Pumpkin, koniecznie męża o tę Rebekę wypytaj. A najlepiej nie pytaj, tylko od razu mu wtłucz.

Tak profilaktycznie, żeby o żadnej Rebece czy nawet Racheli nie śmiał pomyśleć!:-)
Paula3, mnie w sobotę paskudnie gardło bolało. Zjadłam czosnek. Przeszło. Wiem, że dla niektórych czosnek jest nie do przejścia, ale naprawdę działa. A najlepiej jak się go je bez chleba - wkładasz taki ząbek do buzi i gryziesz. Hardcore, ale przynajmniej działa.
Hej ja niedługo ide sie szykowac na wizyte do lekarza

takze trzymajcie kciuki,odezwe sie wieczorkiem
zAgatka, ja się boję, że mi wody odejdą w przedszkolu synka. A z tym mięsnym to musiałabyś mieć wyjątkowe szczęście.;-) Może na wszelki wypadek wysyłaj tylko męża po mięsko.
Ja już pomału znowu zaczynam racjonalnie myśleć ale ochoty na porządki nadal brak

Nie będę miała czysto na Święta

Wymyślam sobie, że jednak się przeprowadzam. Wierze w potęgę myśli
A kto powiedział, że na święta musi być czysto? Kup baaaaardzo dużą choinkę, nie będzie widać bałaganu.

Ściskam. Mam nadzieję, że do siebie dojdziesz jeszcze przed świętami. Mi jest już lepiej.
E_milcia, ja bym dziadowi nie darowała. Mógł mówić co chce, ale przemocy w stosunku do ciężarnej tolerować nie można. Powiedz swojemu tacie. Może pan szanowny następnym razem użyje resztek błąkających się szarych komórek.
Babcię przyniósł bocian - bez dwóch zdań. I zrzucił z wysoka, dlatego taka niemądra. No ale można jej wybaczyć. W życiu przyjemności seksulanej nie zaznała, bo przecież ona nóg nie rozkładała.
Agagsm, awanturniczko jedna!;-) Przecież nie wolno się Tobie denerwować. Mam nadzieję, że pomogło i wkrótce komoda stanie w odpowiednim miejscu. Trzymam kciuki za wizytę.
W końcu przebrnęłam przez te Wasze wpisy, ale znając życie, zdołałyście w międzyczasie wyprodukować pięć stron więcej, więc trzeba będzie włączyć opcję edit. :-)
Kubiaczka, gratulacje dla koleżanki. :-)
Roxeen, tantum rosa może pomóc. Może masz jakieś uczulenie? Ja jestem uczuleniowcem i podmywam się tylko płynem do higieny intymnej aa help. Jest wspaniały.
Codziennie któraś z nas rodzi, śmiejemy się z tego, ale niedługo przyjdzie czas, że się zaczniemy rozpakowywać rzeczywiście. Ja dziś w nocy miałam dość mocne skurcze, a do tego częste. Do tego mnie wczoraj cały dzień czyściło. Myślałam, że może na mnie już przyszedł czas. Jakoś nad ranem dopiero wszystko się uspokoiło. Ciekawe, kiedy teraz mnie weźmie. W sumie nie mogę się już doczekać. W sobotę kończę 37 tydzień, więc wszystko się może zdarzyć.