reklama
sylwia100
Fanka BB :)
Już ja bym im dała taki obiad ,ze by ich szlag trafiłNo co Wy z tym serduszkowaniem, poczekajcie do stycznia
Abgar chylę czoło
A ja sie dziś chyba ZASTRZELE!!!!!!!!!
Jak Wam pisałam wcześniej od wigilii miałam gości takich co zeby sie pozbyć z domu to trzeba tępić jak wszy! I nagle dziś stwierdzili ze jadą do domu, no i pojechali.
Więc ja cała w skowronkach , za odkurzacz , mopa , i już z M zaczynamy łózeczko rozkładać, pościel wyjmować itp... i nagle na podwórko wjezdzają nasi gościeSAMOCHÓD IM SIE POPSUŁ więc postanowili zawrócić.
Teraz siedzą przed TV w salonie i piją kawke a mój M męczy sie w garażu i próbuje naprawić ich "najlepszy na świecie samochód"( czytaj dużo zapłacili, prosto z ameryki)
A kochany szwagier właśnie się pyta o której obiad to moze zjedzą to w domu by już nie gotowali!!!!!!!!!!!!!
P.S Abgar chyba zupę doprawię tak jak Ty!!!
Jestem już skłonna oddać im mój samochód.![]()

ja jade dzisiaj po południu sobie wózki poogladac ,bo w koncu trzeba kupic

Pasibrzuch
No co Wy z tym serduszkowaniem, poczekajcie do stycznia
Abgar chylę czoło
A ja sie dziś chyba ZASTRZELE!!!!!!!!!
Jak Wam pisałam wcześniej od wigilii miałam gości takich co zeby sie pozbyć z domu to trzeba tępić jak wszy! I nagle dziś stwierdzili ze jadą do domu, no i pojechali.
Więc ja cała w skowronkach , za odkurzacz , mopa , i już z M zaczynamy łózeczko rozkładać, pościel wyjmować itp... i nagle na podwórko wjezdzają nasi gościeSAMOCHÓD IM SIE POPSUŁ więc postanowili zawrócić.
Teraz siedzą przed TV w salonie i piją kawke a mój M męczy sie w garażu i próbuje naprawić ich "najlepszy na świecie samochód"( czytaj dużo zapłacili, prosto z ameryki)
A kochany szwagier właśnie się pyta o której obiad to moze zjedzą to w domu by już nie gotowali!!!!!!!!!!!!!
P.S Abgar chyba zupę doprawię tak jak Ty!!!
Jestem już skłonna oddać im mój samochód.![]()
A trzeba było powiedzieć, że kiedy se zamówią pizzę to będzie

wracam od gina, młody się nie przekręcił, będzie cc:--
-(
waży 3200, szyjka miękka, rozwarcie 1cm
humoru nie mam, ryczec mi się chce, nie chcę cc, nie chcę szwów, strasznie sie boje bólu...:-(
ide sobie do później:-(
no właśnie, jeszcze może się obróci, czasami dzieciaczki obracają się przed samym porodem.
Zmykam zaraz do gina po receptę, chce mi się straaasznieee.... ale m ma znowu na popołudnie

My podejmujemy obiadem rodziców i siostrę mojego męża w Nowy Rok i już jestem negatywnie nastawiona, że będą głupie komentarze, ze to jest nie tak a to powinno być tak. Siedzę sama w domu i wymyślam swoje inteligentne a jednocześnie uszczypliwe odpowiedzi. Matko odwala mi z tej bezczynności, niech Stach w piątek już się pojawia bo wyląduję pod specjalistyczną całodobową opieką.
Minnie1
Mi sie ryjek dalej nie zamyka i ciagle w nim miele jedzonko.
Pumpkin rzeczywiscie utrafilas z ta sokowirowka, bo mniej wiecej tak to wygladalo

Chyba w koncu cos sie i u mnie zaczyna powoli dziac
Rano i teraz czulam takie delikatne skurcze jak na @ ale prawie bezbolesne - moze w koncu brzuszek zaczyna sie obnizac 
Zorientowalam sie niedawno, ze moj suwaczek zle pokazuje
W zamiarze mialam, zeby bylo (np na dzien dzisiejszy) 36 tydzien, 2. dzien - znaczy, ze 36 dopiero leci, a nie juz skonczony
Ale tak to zostawie, bo tak mi w ksiazeczce = karcie ciazy wpisuja i tak zawsze liczylam.
Ivi - ja bym wyprala w zwyklym.
A tak w ogole, to mialam straszny dylemat z proszkiem, bo jak bylismy w PL, co ta wyprawke kompletowalismy, to widzialam, ze dzieciecych proszkow bylo zatrzesienie. Mysle sobie, kupie potem, po co to taszczyc. No i pewnego razu ide z mezem juz na takie wlasciwie dopelniajace, ostatnie zakupy i co? I kicha, bo w zadnym sklepie nie ma specjalnego proszku dla niemowlat... Weszlam na niemieckie fora, co by sie troche poinformowac, w czym w takim razie piora te niemieckie mamuski i co czytam? Normalny, zwykly proszek, a zeby jeszcze bylo smieszniej, to do pralki wrzucaja dziecece rzeczy razem ze swoimi
Ja zdecydowalam sie w koncu (z braku innych opcji) kupic plyn do prania sensitive, moze latwiej bedzie sie wyplukiwal i nastawiac dodatkowe plukanie...
Poloznej tez o ten proszek pytalam i tez mowila, ze zwykly
Zastanawiam sie teraz, czy Niemcy to po prostu olewaja, czy w Polsce zbyt nakrecaja (wiadomo, ze te specjalne proszki do tanich nie naleza)
Agbar - wspolczuje... zwykle to tesciowe psuja krew
, szkoda, ze tak sie nameczylas i tyle nerwow niepotrzebnie sobie zafundowalas. Tak jak piszesz, czasem chce sie dobrze i guzik. Mam nadzieje, ze przynajmniej teraz odpoczniesz. Fajnie, ze juz masz lepszy humor, niereformowalnym dziadem nie ma sie co przejmowac
A co do wielkiej szyszki z wielkim swierkiem dodalabym jeszcze wielkie potluczone bombki
A u gina, to nie wiem co mi tam wklada, nigdy nie patrze
Emilia - ci Twoi goscie, to rzeczywiscie pod wszy mozna podpiac - tez pasozyty - szczerze wspolczuje i mam nadzieje, ze auto da sie szybko naprawic
Dorcia - szwagierce mala krecila sie (prawie) do samego konca - na pewno byla dalej niz Ty
Roxeen - dobrze ze nic sie nie stalo!!!
Pumpkin rzeczywiscie utrafilas z ta sokowirowka, bo mniej wiecej tak to wygladalo

Chyba w koncu cos sie i u mnie zaczyna powoli dziac

Zorientowalam sie niedawno, ze moj suwaczek zle pokazuje

Ivi - ja bym wyprala w zwyklym.
A tak w ogole, to mialam straszny dylemat z proszkiem, bo jak bylismy w PL, co ta wyprawke kompletowalismy, to widzialam, ze dzieciecych proszkow bylo zatrzesienie. Mysle sobie, kupie potem, po co to taszczyc. No i pewnego razu ide z mezem juz na takie wlasciwie dopelniajace, ostatnie zakupy i co? I kicha, bo w zadnym sklepie nie ma specjalnego proszku dla niemowlat... Weszlam na niemieckie fora, co by sie troche poinformowac, w czym w takim razie piora te niemieckie mamuski i co czytam? Normalny, zwykly proszek, a zeby jeszcze bylo smieszniej, to do pralki wrzucaja dziecece rzeczy razem ze swoimi

Ja zdecydowalam sie w koncu (z braku innych opcji) kupic plyn do prania sensitive, moze latwiej bedzie sie wyplukiwal i nastawiac dodatkowe plukanie...
Poloznej tez o ten proszek pytalam i tez mowila, ze zwykly

Zastanawiam sie teraz, czy Niemcy to po prostu olewaja, czy w Polsce zbyt nakrecaja (wiadomo, ze te specjalne proszki do tanich nie naleza)

Agbar - wspolczuje... zwykle to tesciowe psuja krew

A co do wielkiej szyszki z wielkim swierkiem dodalabym jeszcze wielkie potluczone bombki

A u gina, to nie wiem co mi tam wklada, nigdy nie patrze

Emilia - ci Twoi goscie, to rzeczywiscie pod wszy mozna podpiac - tez pasozyty - szczerze wspolczuje i mam nadzieje, ze auto da sie szybko naprawic
Dorcia - szwagierce mala krecila sie (prawie) do samego konca - na pewno byla dalej niz Ty

Roxeen - dobrze ze nic sie nie stalo!!!
dziewczynki, a ja teraz z innej beczki;-)
co myślicie o połączeniu wątku SMS-y z porodówki i opowieści z porodówki, bo na tym drugim nic się nie dzieje i pewnie wiele z nas o nim zapomina. A tak jakby było 2 w 1 to może byśmy miały więcej relacji
co myślicie o połączeniu wątku SMS-y z porodówki i opowieści z porodówki, bo na tym drugim nic się nie dzieje i pewnie wiele z nas o nim zapomina. A tak jakby było 2 w 1 to może byśmy miały więcej relacji

Pasibrzuch
dziewczynki, a ja teraz z innej beczki;-)
co myślicie o połączeniu wątku SMS-y z porodówki i opowieści z porodówki, bo na tym drugim nic się nie dzieje i pewnie wiele z nas o nim zapomina. A tak jakby było 2 w 1 to może byśmy miały więcej relacji![]()
ja bym zostawiła jak jest, bo jak widać nową wiadomość w sms-ach to wiadomo, że nowe dzieciątko się urodziło :-)
a w opowieściach na razie niewiele się dzieje, bo świeżo upieczone mamy pewnie wolą teraz nacieszyć się maleństwami i jestem pewna, że jak ochłoną to nam popiszą co i jak ;-)
reklama
Dorcia nie martw się !!! dla naszych kochanych Maleństw musimy wszystko znieść - skoro musisz miec cc to trudno - nastaw się do tego pozytywnie i zobaczysz wszystko będzie dobrze ! mnie będzie po porodzie bolała cipuszka a Ciebie brzuszek - na jedno wychodzi - mówie Ci !!!
także głowa do góry !!!
Gosieeek my z M przeważnie "na pieska" się kochamy - mi tak najwygodniej bo się nie zasapie i brzuszek jest bezpieczny !!!
czasem może jeszcze klasycznie na misjonarza ale boje się że M mi brzuszysko zgniecie i wtedy nie mam nic radości z kochania się ! ale myślę że nie ważne z jakiej strony wazne że masarz dla szyjki jest hihiihih i facet się ucieszy - bo mi i tak nie jest przyjemnie ani ciut ciut
:-
tak: --> a co do jeżdzca to mi też żal by było mojego M hehehe wkońcu 82 kg jak skacze po brzuchu to może boleć hahahahaha 

hahahaha Andzia mówisz że Twój M może mieć traumatyczne wspomnienia i dlatego ucieka?! no cóż - aż takie wielkie chyba nie jesteśmy hahaha

-- > ja za to z mojego się śmieje że po lekkiej abstynencji i ogólnie nie szalejemy jak wcześniej to kończy tak szybko jakby prawiczkiem był hahaha 

ledwo wejdzie już wychodzi - chyba ze strachu hyhyhyhyhy 

hmmmm a co do badania dł szyjkii to mi najpierw wkłada wziernik a potem maca jeszcze paluchami - ostatnio jak mi macał i macał i maaaacał to myślałam że z bólu umre - a on mi pokazywał jak mnie będzie bolało przy porodzie
zabawny ;-)
Emilia współczuje takich gości !!! ja bym im chyba swój samochód oddała bo ile można ! to niech go szybko naprawiają póki jasno i wynooooocha !!!
wshhh mi jakoś poświątecznie też się cały czas buźka nie zamyka i cos miele, a to mandaryna a to czekoladka a to pierniczek !
a dzisiaj M ma przywieźć po pracy Kebabika mmmmmm - mam już ochote na niego od samej wigili hyhyhy :-)

patrysia rozwaliłaś mnie tymi oponami zimowymi. A właśnie kobietki, jak to jest u Was z pozycjami
Bo ja to się strasznie rozleniwiłam i jedyna pozycja jaka istnieje dla mnie teraz to na łyżeczki, boję się dosiąść mego byczka bo to taki chuderlak a ja 80kilo żywej masy i jeszcze skakać mam po Nim
. Dziś chyba Go dopadnę bo już dwa dni mi ucieka i już sny zboczone mam
Poza tym to już nasze ostatnie chwile tylko we dwoje
A z tym płynem dziwnym co mi wylatuje to się uspokoiło, nic narazie nie leci, jak zacznie znowu to zadzwonie do ginki
![]()
Gosieeek my z M przeważnie "na pieska" się kochamy - mi tak najwygodniej bo się nie zasapie i brzuszek jest bezpieczny !!!

Ja już zapomniałam, co to serduszkowanie, ale ostatnim razem.... jak sobie dobrze przypominam.... było też od tyłuNo i moje +20 kg na jeźdźca też przeżył
moze dlatego teraz ucieka z łóżka
--------
Mam jeszcze jedno głupie pytanie, czy żeby sprawdzić rozwarcie i lub długość szyjki - to gin używa wziernika, czy tylko paluszki pcha?
Bo moja ginka to tylko przy pierwszej wizycie użyła wziernika i od tamtej pory ani razu, i tak się zastanawiam, co ona może wyczuć tylko wkładając paluchy?
hahahaha Andzia mówisz że Twój M może mieć traumatyczne wspomnienia i dlatego ucieka?! no cóż - aż takie wielkie chyba nie jesteśmy hahaha

hmmmm a co do badania dł szyjkii to mi najpierw wkłada wziernik a potem maca jeszcze paluchami - ostatnio jak mi macał i macał i maaaacał to myślałam że z bólu umre - a on mi pokazywał jak mnie będzie bolało przy porodzie

Emilia współczuje takich gości !!! ja bym im chyba swój samochód oddała bo ile można ! to niech go szybko naprawiają póki jasno i wynooooocha !!!
wshhh mi jakoś poświątecznie też się cały czas buźka nie zamyka i cos miele, a to mandaryna a to czekoladka a to pierniczek !
a dzisiaj M ma przywieźć po pracy Kebabika mmmmmm - mam już ochote na niego od samej wigili hyhyhy :-)