reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Mari_anna no co robić, pozostaje się uzbroić w cierpliwość, zaciskać zęby i słuchać marudzenia ;-)
Oliś właśnie zasypia, w końcu nastała cisza w jego pokoju:cool2:Dzisiaj przeszedł samego siebie normalnie:cool2:On zasypia, a Jessi zaczyna szaleć;-) Nie ma co gadać, moje dzieciaczki jakiś zmasowany atak na mamuśkę sobie dzisiaj zrobiły ;-)

Dobrej nocki, a raczej dzień doberek dla pierwszej porannej Mamuśki :-)

reklama
Witajcie!!
Pogońcie mnie do łóżka, bo spać mi się chce!! Nie wiem po co wstawałam...
To idę leżakować dalej :-p

Dzień dobry :tak::-)

I ja już leże z komputerkiem na nogach...
Nie jest to nałóg, tylko cholerny nałóg!! :-D

Paula skoro mój tata, który kompletnie nie zna się na takich rzeczach potrafił kupić pampersy w rozmiarze odpowiednim, to i Twój Chłop da radę :tak::-D

Ja muszę dziś kupić chusteczki nawilżające... W tesco ma być promocja 6 paczek za 23 zł :tak:

Dzień dobry.

e_milcia, te chusteczki to jakiej firmy?

A teraz kilka stron do tyłu ;-) może trzeba którejś pogratulować? ;-):-D

e_milcia, dzięki za odpowiedź, akurat mam niedaleko do TESCO, to może się zmobilizuję. A tych nawilżających chusteczek używałam przy córce i byłam bardzo z nich zadowolona ;-) teraz moje zadowolenie będzie po stokroć większe przy tej cenie ;-):-D

Roxeen, to masz dług wdzięczności do końca życia w stosunku do swojego syna, że tak grzecznie Ci się przekręcił ;-) Gratulacje i głaski dla brzuszka.

Morka, to w takim razie szepnij tam komu trzeba, że koleżanka 11 przychodzi rodzić ;-)

Witam nowo przybyłe mamusie.

Trochę żałuję tego nadrabiania, bo mam cholernego smaka na lody, i muszę przyspieszyć moje wyjście z domu ;-)
Miłego dnia życzę i byle do.....północy :-p ja sobie zażyczyłam Karmi na dzisiejszą noc.

Dzień dobry:-D

Ano sie wzielam i przeterminowalam:-D No czekam na to bezalkoholowe o polnocy a tka naprawde to prawdziwy szampan mi sie marzy juz od dluzszego czasu:tak: No ale coz, napije sie bezalkoholowgo i zaczynamy serduszkowanie, moze sie da wygonic maly cwaniak:-D:-D

Myślisz, że jak zobaczy wielkiego ptaka to się przestraszy i ucieknie;-):-D

Andzia ja sie zgodze z Jol. Podobno od 36tyg dzieci tyją ok 100-150g na tydzien wiec przez 3,5 tyg to jeszcze jakies 350-500 gram.

Obyś miała racje- mam nadzieje, że mojej gince coś się pokęciło, bo ja się wcale nie pcham do bicia rekordów w tej dziedzinie. :-p:shocked2:Jak dla mnie to może nawet zostać taka waga maluszka, jak jest dziś:-p:-D

(.. Jest tam taka mało sympatyczna wielka hala, jak przyloty i odloty. Zastanawiam sie nad sala poporodowa jednoosobowa. Dziewczyny, które juz maja dzieci - co o tym sądzicie ??

Ja myślałam o jednoosobowej, bo prawde mówiąc nie uśmiechały mi się wycieczki odwiedzających ciągle do kogoś, wolałabym mieć troche intymności po porodzie. Bo niektóre pielęgniarki nie pozwalają gościom siedzieć na korytarzu, bo "są przeciągi i żeby dzidziusia nie przeziębić":confused: i wyganiają do sal. Ale w tej chwili nie ma u nas odwiedzin w szpitalu, to sama w tej sali bym chyba świra dostała:-p a tak przynajmniej jak będe chciała wziąść np. prysznic, to ma kto zerknąć na maluszka i jest do kogo gębe otworzyć:tak:

A nie śpij tylko kombinuj i myśl!! :-D:-D:-D:-D bo ojjjj dużo, dużo tracisz....:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D:-D dzięi za info:-D:-D:-D:-D a i tak spałam dziś w nocy tylko 3 godziny :-D:-D:-D:-D:-D

Witam serdecznie miłe Styczniówki!
Jestem z Wrocławia..

Witaj:-D

Trzymajcie mnie, bo wyjdę z siebie i nie wrócę :sorry2: :sorry2:Bin Laden w pieluszce właśnie próbuje wrzaskiem wymusić noszenie na rękach:sorry2:Chyba zapomniało to moje dziecko o spaniu:sorry2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja czuję że 99% styczniówek dziś w nocy będzie na całego serduszkować :-) a w międzyczasie popijać piccolo lub karmi. a jutro posypią się smsy z porodówek i gratulacje.. :-) no ale to wszystko przez pełnię oczywiście :-D

No to ogłaszamy konkurs:-p
Która pierwa:-p:-D

Dziś rano moj mąż wstał z postanowieniem na Nowy Rok:-p:-D"będe więcej bzykał":-D:-D:-D:-D:-D Spytałam się kogo, bo mnie - to już niedługo, a potem post....:-p:-p:-p
A tak poważnie, to wczoraj przeprowadziłam z nim rozmowe i powiedziałam, że jak nie zacznie spełniać obowiązków małżeńskich, to sam sobie będzie rodził, bo dzidziusiowi coś za dobrze w brzuszku i powiedziałam mu (oczywiście barwnie to koloryzując) na czym polega wywołanie porodu i obiecał, że od dziś bierze się do roboty:-p:-p:-p hura:-D:-D:-D
obiecanki- cacanki:-)

Ostatnia edycja:
Paula, a mnie się coś wydaje, że przynajmniej połowa już....teges :-D bo przecież nie można tyle czasu kreacji wybierać :-p
A co do chusteczek z NIVEA - nie zamartwiaj się, według mnie to jedna z najlepszych firm jeśli chodzi o produkty dla noworodków i niemowlaków, oprócz pieluszek jednorazowych i właśnie tych chusteczek używać będę NIVEI ;-)
A odnośnie pudru, oliwki, kremu, itp.itd. to: Im mniej tym lepiej, przynajmniej ja stosowałam taką zasadę przy córce i nic jej nigdy nie dolegało, nie wiem co to odparzenia i inne zmiany skórne u dziecka.
A najlepsze są produkty z babcinej "apteki" ;-) np. do kąpieli dzidziusiowi wsypać łyżkę mąki ziemniaczanej, ciałko jak marzenie, znam z autopsji ;-)

Zjem śniadanko i idę po lody :-p

Ostatnia edycja:
Powstałyście już? No ładnie. Szkoda że mnie wieczorem nie było bo widzę że się "Koło przyjaciół ptaszków" tworzy:tak: Będziemy omawiać na każdych zajęciach inne aspekty dotyczące ptaszków:tak:Także proszę się przygotować na kolejne zajęcia i niech każdy przyniesie fotografię ulubionego ptaszka:-D:-D:-D

Dażka może się spotkamy:tak: Nie wiem ile mnie będą trzymać;-) A jak mam powiedzieć że znajoma Dażka przyjdzie?:-) Jak coś prześlij mi swoje dane na priv to ci dam znać jak będę i napiszę co i jak:tak:

Miłgo dnia:happy2::happy2::happy2:

reklama
Witam w ten ostatni dzien roku:-)
Co do zgagi, to i ja w nocy mialam.
Wczoraj bylismy ze znajomymi w knajpie na kolacji i chyba zjadlam troche za duzo, ale nie zaluje, bo przynajmniej bylam baaaaaaaaardzo usatysfakcjonowana tym co jadlam. Tym bardziej, ze od jakis 2 miesiecy mialam na to ochote:-)

Odebralam tez wczoraj wyniki krwi i moczu i jestem z siebie dumna. Bo mi sie poprawily i nie sa takie mizerne jak na poczatku ciazy.

U mnie moj G. dzis szykuje kolacje, a ja do garow w ogol sie nie zblizam.
Moj plan na dzis, to isc kupic sliczny dresik dla malego. Juz go sobie upatrzylam 2 dni temu:-)

Minnie to ja tez bym sie takiego napila,zeby przypominal normalny smak:)
a najlepiej zeby smakowal jak martini asti:)))

Ja mam wlasnie Martini Asti na dzis:-) mniam mniam
ostatnio jak wypilam, to stwierdzilam wlasnie, ze po porodzie kupie sobie cala flache i wydoje z gwinta:szok::cool2: a dzis to tylko sobie podsyce apetyt jeszcze bardziej:cool2:

i uwaga uwaga

OBRÓCIŁ SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
:-):-):-):-):-):-)

SUPER:-)
Dorcia i dla Ciebie jest jeszcze nadzieja. Takze glowa do gory:-)

:( Kochane miałyście takie coś tak mnie boli i drapie tam na dole:(:(

A co do wagi małej chudzina straszna koło 1900g waży

Chyba faktycznie troszke za malo wazy Twoja corcia jak na ten wiek ciazy. I moze rodzina Twoja ma racje, ze za malo jesz. Mysle, ze oni sobie zdaja sprawe z ewentualnych konswekwencji jesli dziecko bedzie niedozywione.
Czytalas o niskiej wadze urodzeniowej dziecka?

Do góry