reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Roxeen radziła olać letnim moczem.... ja się dołączam, z tym, że jeszcze ciepłym...
Niedługo wyjedzie to odsapniesz. Są osoby, które nawet jak staniesz na głowie, to nie zadowolisz... zresztą po co? Nie warto kopać się z koniem:tak:

reklama
Cześć dziewczynki!
Wpadam na chwilkę przywitać się i powiedzieć ,ze juz jesteśmy w domku i od jutra zaczynam nadrabiać zaległości.Pewnie wiele rzeczy mi umknęło.
Dziś nie mam czasu na BB ,ale jak tylko się troszkę pozbieramy to znów wracam.
Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i maluszki.

SercaDwa - witaj :tak:Mam nadzieję, że czujecie się dobrze.:tak:
kacha_wawa przykre, że to własna matka :-(
Pumpkin, czekamy na fotki może coś uradzimy :-D

Byłam w sklepi i kupiłam sobie pakę CINI MINI :-D.. mniam :-D

cześć mamuśki:-( piszę ze szpitala. Wczoraj trafiliśmy na izbę przyjęć i diagnoza była bardzo mało fajna - bilirubina 21,5!!! mały jest naświetlany, cały wieczór walczyłam z nim żeby przyzwyczaił się do okularków, ale mały ważniak ma już swoje zdanie na ten temat ;-) na szczęście trochę się uspokoił i prawie całą noc przeleżał na "hawajach". Niedawno pobrali mu krew na kolejne badanie, żeby sprawdzić czy cokolwiek w dół poszło, i czekam na wyniki....Proszę trzymajcie kciuki żeby jak najszybciej ta bilirubina mu zaczęła spadać...:-:)-(

ojej! dobrze, że w porę wybraliście się do szpitala. Mały ma tylko naświetlania czy dostaje też lekarstwa?

na razie tylko naświetlania.. pytanie co zdecydują na dzisiejszym obchodzie.. Wyników z rana nadal nie znam..
strasznie się martwię, ale położne uspokajają że wszystko będzie dobrze.. W ogóle są bardzo pomocne i przychodzą, pytają czy wszystko ok,czy czegoś nie potrzeba itd..

A przy wipisie ze szpitala po porodzie nie sprawdzali poziomu bilirubiny? Obchód to chyba już niedługo będzie? Trzymam kciuki, żeby ładnie spadał współczynnik b pod lampami. Dobrze, że leczenie jest proste, dzidzia ponaświetla się i będzie gicior, zobaczysz!

to mnie pocieszyłyscie z tym pepkiem, a czy pojawienie sie troszke krwi przy przemywaniu jest normalne?

wyciagnełam meza na spacer własnie i w koncu z Agatka mogłam wyjsc;-)i przy okazki zaswiadczenie od lekarza na becikowe załatwilismy:tak: teraz pojechał z Paulina na zakupy:tak: i humorek ciut lepszy...

Asiowo - co do pepusia to ja dostałam inną metodę przemywania w szpitalu, inną od położnej, a pediatra pokazywała mi jeszcze inaczej to znaczy kazała szarpać kikut i przecierać spirytusem 95%, a nie 70% (tzn. dwie łyżeczki spirytusu, a jedna wody). Poza tym jak nie ma ropy i zaczerwienienia to nic się nie dzieje. Profilaktycznie dostałam receptę na maść z antybiotykiem, gdyby pepuszek zrobił się w koło czerwony, bo u mnie to ponoć w szpitalu coś zaniedbali.
Dodam, że przy córeczce przemywałam 1 raz dziennie i odpadł po tygodniu

reklama
obchód za chwile, ale przed chwila położna dala znać jaki wynik z rana - 19,4!!czyli spada! ufff. Teraz ciekawe co na obchodzie powiedzą...

nie, przy wypisie nie sprawdzali, ale wtedy żółtaczka była minimalna. W domku urosła, znów zmalała i jak myślałam że już ładnie odpuszcza, jak na fizjologiczną przystało, to Tymek zrobił się chińczyk i zaczął podsypiać- w nocy po 6 i więcej godzin potrafił przespać:-(

Do góry