reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

WITAM:-)
U nas dobrze ale martwie się siostrą bo wczoraj trafiła do szpitala ze skurczami i teraz leży pod kroplówką bo szyjka się skraca rozwarcie juz ma no i teraz dalej krwisty czop odchodzi i to zaniepokoiło gina a jest w 34 tc i w sobote o ile dobrze pamiętam zaczyna dopiero 35 tc:-(gin za duzo czasu jej nie daje ale ja myśle że jak bedzie miała upór w głowie to się uda do 36 tc wytrzymać i oby!
Miałam spytać, jak śpicie? Znaczy się czy pod koszulą zakładacie stanik z wkładkami laktacyjnymi? Bo ja nie zakładałam, ale strasznie mnie zalewa w nocy ;-) A niezbyt fajnie się śpi w mokrej koszuli :sorry: Zawsze spałam bez, ale chyba będę musiała się przestawić... ;-)
stanik i wkładki musze mieć koniecznie:tak:bardzo polecam wkładki z Baby Ono są duże i super chłonne a wcale nie drogo ;-)mialam wcześniej z Johnsona i są jak dla mnie małe i przemakają:no:
Labamba, skąd wiedziałaś, że nabiał musiałaś odstawić. Moja jest wysypana strasznie. Agagsm pisała, że na tym etapie rozwoju to normalne, ale małą zaczyna wysypywać coraz bardziej. I ma krostki na karczku, brzuszku. Może to też alergia?
mój Dominiś też tak miał i to była alergia:sorry:
.
A dziś stwierdziła, że przeziębię dziecko bo przecież było -8 (na jej termometrze, który jest 3 metry od naszego a u nas -4).
.
zależ gdzie jest termometr bo od razu powiem że przy oknie nie ma co patrzeć bo temp.oszukana a dlaczego?bo czy szczelne okna czy nie i tak ciepło ucieka co chyba już nie musze mówić że wtedy termometr cieplejszą temp.pokazuje dlateo tylko i wyłącznie lepiej patrzeć na termometr gdzie jest dalej od okna i w cieniu wtedy masz dobrą temp.pokazaną ;-)
no kobietki - idziemy do domku! wprawdzie bilirubina nie jest rewelacyjna (dzisiejszy wynik to 11.1) ale ordynator nas wypuści do domu = a za tydzień mamy się zgłosić na kontrolę.
suuuper:-)

Co do leżaczków odkupiłam od kupmeli 4Baby i super wygląda(ale później go odebiore bo narazie nie dam rady do niej wjechać)co powiem że warto używany odkupić bo kupuje za 50 zł od niej a wygląda jak nowy ba nawet folie ma na stelażu co jest tylko od bujania troche przetarta;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ROXENN a mi właśnie ten najabrdziej się podoba ze wszystkich bo jest stabilny i jeszcze do tego później krzesełko zniego robisz co gdybym miała kase przeznaczoną na leżaczek to tylko ten no ale ja nie chciałam kupowa.c leżaczka bo i szkoda tyle mi kasy dac bo jednak potrzebuje na inne rzeczy a ze kumpela sprzedać chciała mi za taki grosz to nic jak tylko brać a bardzo z tego jest zadowolona co ja niewidziwiałam już wtedy;-):-)

Maksiu właśnie wrócił ze spacerku, był na dworze z siostrzyczką i kuzynką. Ja się nie ruszam:no:, bo znowu pierś mnie boli, tym razem prawa. Wczoraj wieczorem miałam prawie 40 stopni gorączki,:angry: czuję się bezsilna i załamana, a już miałam odstawiać antybiotyk.
Dzisiaj wymyśliłam jak będę ważyła synka. Najpierw wchodzę na wagę sama, a potem z Maksiem.

A ja dziewczynki wpadłam na plan zrobienia placków ziemniaczanych, poszłam z młodym na dół i zaczęłam obierać ziemniaki, a on zaczął marudzić, jak włączyłam maszynkę do mielenia to od razu wielki dziób i oczyska, poprzyglądał się zachwycony i zasnął, ostatnio również przy odkurzaczu.

No i grane jest "aguuu" i "auuu", śmieję się świadomie jak ktoś coś do niego mówi i bardzo interesuje go karuzelka, chyba już ją widzi bo wodzi oczkami za maskotkami.

I ja się dziś witam!
Tak staram się Was poczytywac ale na stojaco to nie ciekawie!:-(
Ja po tym moim pęknięciu niestety ale nadal nie zabardzo mogę siedziec:-(
Więc większośc dnia leżę i wietrzę ciposzkę!
Martwi mnie troszkę to moje krocze bo nie zabardzo mi się goi w piątek idę do gina bo minely dwa tygodnie a u mnie zadnej zmiany:-(

A ja dziewczynki wpadłam na plan zrobienia placków ziemniaczanych, poszłam z młodym na dół i zaczęłam obierać ziemniaki, a on zaczął marudzić, jak włączyłam maszynkę do mielenia to od razu wielki dziób i oczyska, poprzyglądał się zachwycony i zasnął, ostatnio również przy odkurzaczu.

No i grane jest "aguuu" i "auuu", śmieję się świadomie jak ktoś coś do niego mówi i bardzo interesuje go karuzelka, chyba już ją widzi bo wodzi oczkami za maskotkami.

Asiax moje malenstwo jak juz nic nie pomaga zasypia przy suszarce lub okapie w kuchni. ostatnio kupilismy łóżeczko turystyczne i tam jest taka opcja wibracji, buczy to głośno jak cholera a ona przy tym zasypia....baaa ...nawet zaczela mi na rekach płakac ostatnio a jak ją wkładam do łóżeczka to błogo zasypia. normalnie nobla dla tego kto wymyślił to łóżeczko. młoda jest nim zachwycona!!!

Roxeen boskie nagranie!!!!ale fajtycznie silny chłopak!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry