reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzien dobry :) witam sie jednorecznie, cos moje dziecie sie dzisiaj wyjatkowo do mnie przytulilo i nie chce do lozeczka.
Roxeen, przykro mi z powodu szpitala, pozostaje Ci jazda z laktatorem :-(
Karoli, położna powiedziała mi, że mam nie przejmować się, ile ściągne laktatorem, bo dziecko ma inne ssanie i pewnie ściągnę mniej.

A my wczoraj mielismy w domu aniolka, nasze Sloneczko przespalo cala noc (od 23:30 do 7:00), potem cyc i znowu spala i tak caly dzien. Przyjechala szwagierka i udalo nam sie pograc w gre planszowa w trojke, szkoda tylko, ze mimo wszystko oczy mialam na zapalkach.
Za to od malzona dostalam piekny bukiet roz i kolczyki :-) i wiem, ze jeszcze dostane laktator elektryczny, bo reczny ktory mam jest o dupe roztrzasc.
A dzisiaj sprawdzam reakcje malej na moje wczorajsze grzeszenie, bo dalam czadu na calego. Zjadlam czipsy i pizze, ale na szczescie kolpotow z brzuszkiem nie ma :-)

reklama
Witajcie,
mam problem z forum i nie wiem czy dziś mi zadziała... :-(

Widzę Wasze posty, ale nie moge ani odpisac, ani wejsc na grupe :confused2:
Strasznie mnie to wkurza!! :wściekła/y:
Teraz weszłam przez inna przegladarke, moze sie uda wslac wiadomosc... :rofl2:

No nic... Sprawdzam!!

Witam poniedziałkowo, mamy pierwszy prawdziwy atak kolki za sobą, w sobotę moje dziecko nie spało od 16 do 1 w nocy, od 18 tak go skręcało że myślałam że serce mi pęknie, ale moje dzielne dziecko płakało tylko wtedy kiedy ból był nie do wytrzymania.
Zamówiłam kropelki Sab simplex mam nadzieję że jutro przyjdą.

Roxeen, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Mój Olinek dzisiaj w nocy sobie mruczał i cos mu nie pasowało:tak:a starego mojego to chyba dzisiaj spac do kibla wysle;-)nie kazałam mu wstawac zeby sie w koncu wyspał ,a ten marudził ze mały marudzi to go opieprzyłam zeby sie delikatnie mówiac zamknął:wściekła/y:a ten do mnie ze ja mądra jestem bo do pracy nie musze isc:wściekła/y:nosz kur......,ja to w domu leze cały dzien:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak w sobote wyskoczyłam na godzinke do sklepu to juz dzwonił do mnie ,ze Olinek marudzi a Oskara brzuch boli i zebym szybko przyszła , a tylko miał dzieci pilnowac nie musiał prac ,sprzatac ,gotowac ,prasowac:no:no to sie wyrzaliłam ,a tak ogólnie to dobrym mezem jest:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam i ja
u mnie alarm jest rowno co 4 godziny i nie ma mow o alej noc przespanes:-D ale nie marudzepuki co. Teraz Olu zasnal to zawijam kiece i lece zjesc jakies sniadanie, zrobic pranie, obiad itd o ilelaskawca mipozwoli:-D
Milego dzionka kobitki:-)

Bry:-)
Ale produkcja weekendowa, no, no. Ja się spodziewałam z 20 stron, a tu zaledwie trzy do nadrobienia.:-)
Kaja, dobrze, że Tymek wie, jak się zachować przy ludziach. Do nas dziś przyjeżdżają teściowie - ale nie na dwie godzinki, ale pięć dni...:confused2: Boję się tej wizyty, bo mała od wczoraj jakaś niespokojna. Byliśmy w ikei, bo mąż regał wymyślił do pokoju młodego, a mała wyła przez cały czas. Może jej ten gwar nie odpowiadał. :-( Ale w nocy też mi dała popalić. Jutro kończy 6 tygodni. Nie wiem, czy to kolejny skok się szykuje czy co. Padam na pysk, a mam milion rzeczy do zrobienia. Gdyby tak kto z odsieczą przyszedł i pomógł. Chociaż kransoludki...:cool: Może któraś ma na zbyciu ze dwie sztuki?... Bo ja wolę siedzieć na bb niż mieszkanie na przyjazd teściów szykować.:happy:

HEJ HO DZIEWCZYNY :)

ja wam naprawdę zazdroszcze tych dzieci co śpia po tyle godzin że nocki macie praktycznie przespane - moja Mała co 2 godz się dzisiaj budziła i ostateczna pobudka już o 6 rano !!! masakra jakaś !
ciekawe kiedy Amelcia da mamie pospać chociaż 5 godzin pod rząd :happy:

ja dzisiaj jade na USG bioderek i mam nadzieję że nie będe musiała Małej pieluszkować - nie chce dzidziolka z wielkim tyłkiem hihih :-)
więc trzymajcie kciuki - aczkowilek jestem świadoma tego że większość dziewczynek musi być pieluszkowana :-(

kurcze w czwartek ide na wizyte do gina i niech mnie obejży bo my z M mamy już taką ochote na serduszkowanie że nas roznosi - mój M najchętniej już teraz zaraz by na mnie wskoczył ale ja się nie daje bo musze mieć zabezpieczenie bo M mnie straszy że chce odrazu drugie dziecko - ja zdecydownie nie chce !!!!!!!! bez zabezpieczenia wynocha odemnie :-D:-D:-D

oki ide dalej robić rozliczenie miesięczne - żebym mogła popracowac oddałam Malude do babci truszke na dół hihiih - czyli mam jakieś 2-3 godz spokoju do kolejnego marmienia :)

macy to nie szykuj mieszkania tylko.......poczekaj na teściową niech posprzata - wkońcu po co przyjeżdza jak nie własnie pomóc zmęczonej matce dwojga dzieci małych hihihi? co Ona myśli ze na wczasy przyjeżdza? :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
kurcze w czwartek ide na wizyte do gina i niech mnie obejży bo my z M mamy już taką ochote na serduszkowanie że nas roznosi - mój M najchętniej już teraz zaraz by na mnie wskoczył ale ja się nie daje bo musze mieć zabezpieczenie bo M mnie straszy że chce odrazu drugie dziecko - ja zdecydownie nie chce !!!!!!!! bez zabezpieczenia wynocha odemnie :-D:-D:-D
Ja ide jutro na wizyte tylko my nie wytrzymalismy i juz po 3 tyg sprobowalismy a ze bylo super to serduszkujemy caly czas:tak: Ale uwazamy bardzo bo w naszym przypadku wpadka moglaby byc straszna w skutkach:-D jutro poprosze lekarza o tabletki jakies anty.

Ja do ginki ide dopiero za jakies 3 tygodnie, wtedy poproszę o receptę na jakieś piguły, a póki co zaopatrzyliśmy się w gumki... rany julek, to będzie drugi raz, kiedy w ogóle ich użyjemy :-D ale choć teoretycznie jeszcze nie jajeczkuję, to i tak nie ma mowy o braku zabezpieczenia, jedna maruda mi na razie wystarczy ;-):-D właśnie "chyba" zasnęła - chyba, bo u niej to nigdy nie wiadomo :-)

reklama
:-DWitam już popołudniowo
jem spagetti i to moje obiadośniadanie;-) dziecię w końcu śpi choć nie narzekam, budzi się w nocy co trzy godziny z zegarkiem w ręku, je, czasem pomarudzi a czasem zasypia od razu, czuwaliśmy dziś troszkę, werandował się 20minut na dworze, zdążyłam odkurzyć i ryk normalnie wytrzymuje 20minut i ryczy, a zimno nie jest bo na plusie, nie wieje aż się boję na spacer wyruszyć:sorry:
Dormark kuruj się kobito:tak:czymkolwiek...bo nie wiem co można...:sorry:
Czechow wierz mi nie ty jedna masz radochę z kupki...u mnie codziennie około 10 po jedzonku kupka jak marzenie:sorry::-D
my się własnei OBUDZILIŚMY !!!
Ostatnie karmienie o 4,30 w nocy ... wow
nie za dobrze ci z tym spaniem? ja też tak chcę!:-D

Ja ide jutro na wizyte tylko my nie wytrzymalismy i juz po 3 tyg sprobowalismy a ze bylo super to serduszkujemy caly czas:tak: Ale uwazamy bardzo bo w naszym przypadku wpadka moglaby byc straszna w skutkach:-D jutro poprosze lekarza o tabletki jakies anty.
kochana to ja chyba też spróbuję, jejku doczekać się nie mogę, tylko poczekam aż mi foh minie na m:sorry:

no własnie hrabiozo spał cały dzień, nawet mi obiadu nie zagrzał, bo mu się nie chciało, wstał na kąpanie, i zniknął przed tv, ja dziecię ululałam po 1,5godzinie, zeszłam ściągnąć mleko i zawinęłam się spać, rano wstaję bajzel na dole, nawet talerza nie odniesie to foch mam straszny, odkurzacz nie schowany zęby można sobie wybić miał odkurzać ale coś wena go odpuściła i głupia jestem że sprzątam teraz zamiast drzemać:sorry:no ale zaprosił babkę z ubezpieczeń i nie chcę się wstydzić:sorry:
jeszcze zjem kanapki tak na zapas potem mogę nie zdążyć:sorry:

Do góry