reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jejku... ja chce juz wiosne!!!:-( Przez ten snieg, nie mam nawet jak z córkami na spacer wychodzic sama:-(Wózkiem przejade tylko po chodniki, a znowu Paulina mi zwiewa i nie moge z nia przy ulicy chodzic i z wózkiem:zawstydzona/y: A ja juz mam dosc siedzenia w domu...

W ogole starsza dzis goraczkowała 39st:-( az mnie za serce sciskało jak na nia patrzyłam... ale pcha paluchy do buzi i slini sie jak niemowle wiec mam nadzieje, ze to tylko na ząbki...:zawstydzona/y:

Ale matko... mam dosc juz tego sniegu!!! Ja chce słonca!!!!!!!!:sorry:

reklama
no wkońcu mam chwilkę na BB :) uuuf
Mała nakarmiona, przewinięta i wysłałam M z Maluda do sypialni i ise nawzajem usypiają - jestem tylko ciekawa kto usnie szybciej hihi :-)

byłam dzisiaj na USG bioderek i lekarz powiedział że Maluda rozwija się pięknię i nie trzeba pieluszkować ! ucieszyłam się ogromnie ! za kolejne 6 tygodni do kontroli :) także pierwsza wizyta u lekarza odchaczona :) w cwartek idziemy na kontrole do pediatry i może na szczepienia - bo jakby się dało to chce dopiero w 8 tyg podać im później tym lepiej ponoć ......
ja w czwartek tez ide na kontrole podwozia i mam nadzieje ze już będe mogła serduszkowac bo straaaaaasznie mnie się chce :-D

kurcze kto tu się pociachał nożem? macy czy to Ty? Ty uważaj kobietko na siebie bo paluszki się przydadzą .....jak Ty będziesz pisała na BB? :sorry:

E_milcia nie przejmuj się pisaniem pracy - ja musze swoją oddać do końca czerwca a mam lekkie obawy czy aby na pewno się wyrobie ! bo niby jak Mała śpi mam 2 godziny wolnego ale zanim się zabiore , do pisania to godz już minie !!! a co można napisac z doskoku? gów** a nie prace mgr !!! :crazy:

agbar musisz być dziewczyno twarda ! wszystko bedzie tak jak powinno być - potrzeba tylko troszkę czasu i zagryzienia zabków !!! dasz rade !

asiowo nie jesteś sama !!! ja już też szału dostaje na widok śniegu ! nie można nigdzie z wóżkiem wyjechać !!! a przecież na głowe niedługo dostaniemy od patrzenia w kóło na te same cztery ściany !!!

roxen ......olej filozofa !! z nimi to już tak jest ! on nie ma czasu bo cały czas myśli gdzie jest brakujące ogniwo Darwina !!! :-D

kacha_wawa możemy w takim razie założyć klum "małych terorystek" moja tez mnie wykończy - jeść nie, spac nie , bawić się nie ! albo na odwrót ! wszystko na raz hehehe jeść ale spać ....i jak to połaczyć ?! :-D

dormark hehehehehehe ja przy grypie żołądkowej zawsze miałam takie podejście - że schudne troszkę hihi - nie ma jak to widzieć coś pozytywnego w każdej sytuacji :-) trzymaj się mocno i nie daj grypsku !!! wypluj wszystko szybciutko i wracaj do zdrowia :tak:

Asiowo - wszyscy już mamy dość... zdrówka dla córeczki
emilcia - ty chyba zwariowałaś mieć wyrzuty sumienia... daj spokój.. praca nie zając - masz przedłużony termin - to spokojnie :tak:
Patrysia - zdrówka dla siostrzeńca, pisz nam wszystko co u nich , trzymamy kciuki i pozdrów siostrę. Powiedz jej , że wszystkie styczniówki przesyłają dobre fluidy a my mamy moc :tak:
agbar - oby się szybciutko zagoiło, uważaj na siebie i ciesz się, że nie trzeba do szpitala!

Tymek dziś odwiedził bank! Musiałam i biedak pierwszą wycieczkę w życiu miał do banku :-p Ryczał niestety i M musial się ewakuować do auta z nim. Może dyrektorem banku zostanie na ten symbol :szok::rofl2::-Dbo odwrotnie odczytywac nie chcialabym, ze będzie mial problemy finansowe :laugh2:

Tysiolek, no ja, ja.:-( Szlag! I akurat na początku pracy, ale na szczęście jest już lepiej - nie leje się.;-) Gratuluję dobrych bioderek.;-) My jutro idziemy się ważyć. Tutaj bioderek nie badają. Za to na badaniu słuchu byliśmy w piątek i jest cacy. Ale i bez badania wiedziałam, że mała słyszy, bo ona słyszy WSZYSTKO.:confused2:
Emilcia, dasz radę. Do 28 jest jeszcze trochę czasu. Sama sobie postaw realną granicę, ogłoś ją na forum, a my będziemy Cię rozliczać.:-);-)
Kaja, normalnego masz syna. Znasz kogoś, kto lubi banki?:eek:
Asiowo, ja też mam nadzieję, że to tylko ząbki. I która z nas nie chce wiosny. Jeszcze trochę. Tu jest prawie przez cały czas trawa zielona, ale do prawdziwej wiosny trochę brakuje. Jednak widać, że coś się dzieje. Nad ranem ptaszki śpiewają, dziś widziałam krokusy, wcześniej kwitnące prymulki. Jeszcze troszkę i będziemy cały dzień spędzać z naszymi maluszkami na zewnątrz!
Dormark, Ty pij dużo.

A ja czekam na teściów. :cool: Ciasto upieczone, ciepła strawa na początek też. Agatka grzecznie zasnęła w koszyku, synek też odpadł, czekając na dziadków, ale mam przykaz obudzenia go, jak tylko się pojawią. Wspaniałe są takie dzieci kochające bezgraniczną miłością.

Ostatnia edycja:
Tysiolek - gratuluję udanej wizyty. Ja chyba sobie wmówię, że mieszkamy w GB i nam bioderek nie badają... :-Dtak sobie postanowie, że niby nie wiem ze mieszkamy w Polsce, to Tymkowe bioderka skąd mają wiedzieć.. nie :-p:laugh2:
macy - co ty na to?
to teście tuż, tuż... widzę, że wyrobiona jesteś no to cudnie, a palec będzie na znak tego, że pracowałaś pilnie, niech no tylko nie docenią... :laugh2:
A co do banku... kurde masz rację... :-p

Kaja, ja myślę, że Tymkowe bioderka są w dechę.:-D Na pewno się nie obrażą, jak z nimi nie pojedziesz i tyle. Te bioderka to też jakaś moda i napychanie kabzy ortopedom.
A wyrobić się wyrobiłam. Młoda spała - jak anioł. Posprzątałam, pogotowałam. Odłożyłam miotłę i się obudziła na kąpiel! A potem pojadła, pogaworzyła i zasnęła w koszyku.

Spać mi się chce w mordę jeża...

Ostatnia edycja:
Witam porannie, ile wy spicie ?
Moje skarbenka daja tez mi pospac Mia obudzila sie tylko 2 razy zjadla i bez marudzenia zasnela.
Gorzej z moiim M , dlaczego faceci jak sa chozy zachowuja sie gorzej niz dzieci.Jest takim egoista ze szkoda gadac cigle czegos odemnie a ja mam sie rozerwac 2 dzieci i wszystko mam rzucic bo on jest chory mowie wam zwariowac idzie .Jedyne co dobre ze dzis od niewiadomo kiedy wyszlo sloneczko , czyli wiosnna sie zbliza.
Kaja -tymkowe biodrkanpeno wporzadku. Ja ide na kontrole 3 marca.

cześć porannie
Macy rzeźniczko przecież to oczywista sprawa, że ranna nie będziesz nikomu nadskakiwać:cool2:pomachaj palcem teściowej i odpoczywaj:-D
Tysiolek mój budzi się co 3 godziny, więc chyba też niezaciekawie, ja nie wiem jak inne dzieci przesypiają tyle godzin:sorry::eek:
E_milcia daj sobie czasu mgr nie zając spokojnie napiszesz w późniejszym terminie:tak:
Patrysia dzieci są silne przyklady były na forum będzie dobrze:tak:
Kaja ja tam idę na to usg u mnie spieprzyli sprawę i miałam dysplazję obu bioder, operacje śruby wyciągi i to do drugiego roku życia, wolę dmuchać na zimne:tak:

ja wczoraj zaliczyłam kąpiel, depilację itp m usypiał małego ale ciągle się wybudzał w końcu poszłam 3minutki i zasnął:eek: to się zabraliśmy za serduszkowanie...nawet się dobrze nie rozkręciliśmy i mały się obudził, do tego głodny i z seksu nici:sorry::confused2:w doopkę, może dziś się uda, hehe gra wstępna była wczoraj, może dziś trzeba się bardziej streszczać:-D
ok czuuuuuję kuuupkę idę się nią zająć

Jejku... ja chce juz wiosne!!!:-( Przez ten snieg, nie mam nawet jak z córkami na spacer wychodzic sama:-(Wózkiem przejade tylko po chodniki, a znowu Paulina mi zwiewa i nie moge z nia przy ulicy chodzic i z wózkiem:zawstydzona/y: A ja juz mam dosc siedzenia w domu.

Ale matko... mam dosc juz tego sniegu!!! Ja chce słonca!!!!!!!!:sorry:
Oj nie ty jedna. Jak te mrozy jeszcze potrzymają to na pewniaka wyląduję u psychiatry z depresją, nerwicą i niedosłonecznieniem:tak:

Tymek dziś odwiedził bank! Musiałam i biedak pierwszą wycieczkę w życiu miał do banku :-p Ryczał niestety i M musial się ewakuować do auta z nim. Może dyrektorem banku zostanie na ten symbol :szok::rofl2::-Dbo odwrotnie odczytywac nie chcialabym, ze będzie mial problemy finansowe :laugh2:
Taki mały a taki mądry:-) Niech się od banków z daleka trzyma:-D

Witam porannie, ile wy spicie ?
QUOTE]
Ja śpię tak ze cztery godziny na dobę w sumie:tak: Szału nie ma ale się jakoś wytrzymuje:-)

Miłego dzionka kobitki i niech chociaż do jednej słoneczko zajrzy życzę:tak:

reklama
Dzień dobry :-) czekamy właśnie na położną, a popołudniu idziemy na pierwszą wizytę do pediatry :-)
Mała nawet dała mi dzisiaj pospać, zasnęła koło 23.00, potem obudziła się po 4 i o 5.30, a potem spałyśmy sobie razem w łóżku do 8.30, a teraz grzecznie sobie leży na podusi. Bo dla mojego dziecka łóżeczko jest bee, najlepsza jest poduszka na łóżku, tam sobie lubi poleżeć i pospać.
Co do śniegu to jestem twarda i wychodzę na spacery, namorduję się i powyciskam czasami ten wózek, ale za to mam przed sobą wizję, jak moje mięśnie pracują i jak kilogramy lecą w dół ;-):-D

Do góry