reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam Kochane:tak:
Nie mam czasu na nic:rofl2: Pełna chata ludzi ale jest ok:tak:
Jestem niewyspana ale nie z powodu ssaczka tylko drugiego pierniczka. Wstaje mi w nocy i się wydziera, do tego uparty jak osioł, czasem nerwy mi puszczają:no:
Musiałam zaostrzyć dietę, bo D wysypało, więc jade na kurczakach i tostach, zobaczymy ile wytrzymam:sorry:
Mały nadal fajnie śpi, czasem po 5,6h i jest bardzo grzeczny:tak: Jedyny problem, strasznie się zapowietrza podczas picia i potem ciężko mu zasnąć bo to powietrze mu jezdzi w brzuszku:sorry: I co najważniejsze, mój D uwielbia shopping z mamusią, cały czas śpi:-):-):-)
Pozdrawiam Was serdecznie
Byle do pn:happy:

reklama
Cześc dziewczynki, moje dziecię śpi jak zaczarowane, wczoraj poszedł spać na noc o 18 i spał do 8 rano, 3 pobudki na karmienie po 20 min, od 8.30 do 10 zabawa i pólgodzinna drzemka bo właśnie się obudził, wydaję mi się że on spi za długo.
Moja poszła spac o północy i tak śpi do teraz z 3 pobudkami na jedzenie o 4,7,10 i jedną aktywnością wlasnie od 10 do 11:30:szok: o 12 ją ubrałam półśpiącą i wystawiłam na dwór na 30 minut- niech dziecko pooddycha świeżym powietrzem. Teraz leży w wózku w wyziębionym pokoju i dalej śpi:-D

Witam
Kto od dzis jakieś umartwianie zaczyna :eek::happy: ja nie jem słodkiego ale .. keks muszę skończyć no nie mogę wyrzućić dopiero byłby grzech :szok::-D
Ja zaczynam umartwianie - zero ciasteczek i słodyczy:-) tylko muszę faworki mojej mamusi wykończyć i na amen nic nie jem do świąt, bo po świętach chrzest robimy i musze w jakieś ciuchy lepsze wejść i pokazać się rodznie na oczy bez tego tłuszczu na bioderkach i doopce;-)

Dziekuje kochane za to ze trzymałyscie kciuki - bylo cięzko :no:
Babcia Czesia miala dzis po za mną 20 osób na poprawce - zdawali od 8 ja bylam na 11:15 i trzymala mnie 45 minut :szok:
(ja nie mialam poprawki tylko sama mi termin przesuneła)

uwaliła dziś 15 osób !!!

Dostałam 3 !!!! Skacze z radości bo u niej mimo że jest kochana 3 to jak 5 :rofl2:
Gratulacje wielkie - kciuki były mocno zaciśnięte przez całe BB to inaczej być nie mogło jak tylko zdany egzam:-)
Moja mam robiła pączusie w sobotę - matko chyba ze 3 od razu zjadłam i jeszcze w niedzielę ze 3:szok: ale wlasnej roboty smakują o niebo lepiej od kupnych:-) ale od dziś zero słodyczy, bo waga ani drgnie :eek:

A ja dzisiaj nie miałam serca budzić małej na karmienie w nocy :no: bo jak chciałam ją nakarmić pierwszy raz, to oczywiście buzia w ciup i usta nie otwarły się ani na milimetr, więc musiałabym ją budzic i w sumie to nie wiem, czy mam ją budzić, czy nie? :confused:
Ja bym nie budziła - zresztą sama wiesz najlepiej kiedy dziecko głodne i potrzebuje jesć:tak:dzieci sobie krzywdy nie dadza zrobić:-)

nie uwali :tak::-D Biegunko siooooooooo!!
Pumpkin pozycz nam trochę słońca, błękitnego nieba, zieleni... :tak::-D
Mam dość zimy!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zimo aaaasiooooooooooo!!!!
przyłączam się do apelu:rofl2::-)

Witam i melduję, że ....jutro znowu ktoś przychodzi z wizytą:szok: no cóż mamy ferie więc kolezeństwo się nudzi:cool:

Dziewczyny mam prośbę trzymajcie kciuki za moje umartwianie się (czytaj zerwanie ze słodyczami)bo okazuje się kciuki z BB działają cuda:tak:;-). Biorę rozwód z wagą franca ani drgnie:szok:
Już ja ją zmuszę małpę jedną:eek: Wymyśliliśmy chrzciny na 28 marca i chcę jakoś wyglądać:zawstydzona/y:

Znowu jestem upupiona w domu, bo Tom chory po raz kolejny. wwrrrrrrrr:angry:Ileż można?

Przyszedł leżaczek idę oglądać. Miłego popołudnia:-)

Hejka dziewczyny :-D Ja dzisiaj o dziwo wyspana. Zrobiłam pranie i zaraz zabieram się za sprzątanie.
Była dziś położna i powiedziała mi że mogę spokojnie używać normalnych kremów antycelulitowych. Tylko, żeby smarować się po karmieniu. Bo jednak strasznie śmierdzą.

yol_a trzymam kciuki, za rozwód z wagą :-D
roxeen gratulacje zaliczonej sesji :-D

Oj muszę kończyć bo synuś się obudził ;-)

roxeen - to ja przepraszam, nie wpadłam na to, że przecież ludzie nie muszą mieć tak samo :szok:;-)bo nie muszą ;-)
labamba i yol_a - matko ile tych znajomych macie :-D

To będzie nas więcej w umartwianiu - rozumiem, że w kółku jest już agagsm, yol_a i ja. ... dziewczyny... ale jogurty i chrupki do mleka się nie liczą, co? ihihih

nie poddawaj sie, przede wszystkim. moj Krzys tez za malo przybiera (dowiedzialam sie wczoraj). w przeciagu 2 tygodni przybral tylko 100g :-(
i na dodatek utrzymuje mu sie zoltaczka... co do piersi, mam identycznie:tak: wiec jedno jest pewne - nie ma potrzeby rozkrecania laktacji..
mi polozna kazala karmic go w dzien co 2 godz....
na rzesach stane, zeby tylko nie dokarmiac butla :cool:

To staniemy na rzęsach razem, bo ja też nie zgadzam sie na butlę! :-D

JA OD DZIŚ ZACZYNAM OPIJAĆ(wodą i kompotem z jabłek :-p ) ZAKOŃCZENIE SESJI !!!
Jak wracalam z uczelni to oni wyszli na 20 minut na spacer ( a dzis mamy -4 masakra jakaś i wiejeeeeeeeee :angry: ) poczekalam na nich, wniosłam ssaczka a tesciowa się pożegnała pod domem i poszła ...ja wchodze do domu patrze PĄCZKI !!! i pożarłam już dwa :-p:-p:-p:-p:-p

Gratuluję ukończenia sesji :tak:
a ja dzisiaj tez wpierniczam pączki :-D i jeszcze zaraz poprawie cheesem z McDonalda - zobaczymy, czy będzie jakaś reakcja , choć po porodzie zjadłam 2 kanapki i na małej nie zrobiły wrażenia o ile pamiętam.

Yol_a, trzymam kciuki za umartwianie się. Swoją drogą ja też chciałabym jakoś wyglądać na chrzciny, słodyczy jem teraz bardzo mało i nie wiem jak pozbyc się tych wstrętnych kilosów :wściekła/y:
Byłam dzisiaj u dentysty, usunął mi 80% wstrętnego osadu z fajek, w końcu mogę sie normalnie uśmiechać bez uczucia wstydu, że ząbki z czarnym nalotem :-D swoją drogą, pan doktor był bardzo miły, ciągle mnie przepraszał, że mi woda po brodzie cieknie, a jak wychodziłam to nawet podniósł się na krześle, a młody jest, wygląda na jakieś 35 lat :-) no ale raczej mnie nie podrywał, skoro pani technik na wejściu spojrzała na mnie i zapytała czy będzie dziewczynka czy chłopczyk :-D:-D:-D ale milusio nie? myślicie, że po cc brzuszek dłużej schodzi? Może te okolice blizny bardziej i przeciete warstwy sa opuchniete?

Postanowilam karmic w dzien ile sie da i nie meczyc malej w nocy, nie sadze zebym niewyspana miala wiecej pokarmu.

laski a jak u was ze spaniem po kąpieli? moje dziecię wykapane nakarmione lulam i lulam ziewa męczy się a spać nidy rydy i tak czasem 2 godziny:eek:wymiękam...a wciagu dnia wystarvzy przytulić i dziecko mi na rękach zasypia:eek: oj jak mi się chce spać:sorry:wymęczył mnie spacer i dzis ambitnie zamiast drze:sorry:mać z dzieckiem gotowałam i mleko ściągałam więc jestem już nieprzytomna:sorry: szybka kolacja i drugie podejście do serduszkowania...oj jak mi się spać chce..:sorry:
Klara mi jeszcze noskiem nie ulał ale komuś na forum chyba tak...

Dorciaa u mnie jest na odwrut małego kąpiemy o 20:00.Potem oliwkowanie czyszczenie pępuszka itd. cyc1 cyc 2 i o 20,45 mój "grzdylek":-D śpi I budzi sie miedzy 12 a 1 pół godziny karmienie i przewijanie i na następne 3-4 godziny spokój.No ale w dzień nie bardzo chce spac.Tyle co na spacerze.ale potem lerzy w łóżeczku i coś tam sobie postekuje:-D:rofl2:

reklama
Kaja tez mamy dwie maty, jedna od kolezanki dostalismy a druga tesciowa przyslala:sorry: oczywiscie zrobila z tego wielka tajemnica bo jakby powiedziala to uprzedzilibysmy ja ze mamy i na co innego mozna by bylo wymienic no ale coz, jak sa to sa:tak: maly zaczyna sie juz interesowac bo wczesniej wolal lezaczek:tak:
Zazdroszcze usmiechow, moj jakis uparty i nie chce jeszcze sie do mamuski usmiechnac:-(
roxen gratuluje, zdolna dziewczynka:-)
Ja z przerwami wkoncu skonczylam prasowac i kurczak sie konczy robic, ale juz prawie koniec czasu wolnego bo pora karmienia sie zbliza a Olus dokladniejszy od zegarka:-D

Do góry