reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

My tam skoków rozwojowych mieliśmy już kilkanaście, co gorszy dzień to uznajemy, że skok :-D:-D tym sposobem już skoczyliśmy aż do nieba. Dziś mam nadzieję, że będziemy stać w miejscu bo tata w pracy.. :tak:
Hahah no jak bym siebie widziała - co gorszy dzień to mówię sobie skok rozwojowy albo coś zjadłam co Misia nie lubi :rofl2::-D

Co do dzieci mających zegarek w tyłku - to moja też go ma - co bym nie zrobiła to moje dziecię na noc zasypia między 24 a 1 w nocy - mogę wykąpać o 18 a i tak uśnie mi o 24:wściekła/y:i jak tu spędzic wieczór z mężem?? cwaniara mała - i potem że niby taki aniołek bo śpi do 6-7 rano:-pteraz też śpi - oczywiście jak tatusia nie ma w domu, a jak tata przychodzi to ona w pełnej gotowości do niespania byle bym czasu dla M nie miała...ehhh

A pieluszki z kupkami to u mnie w paklankach i codziennie zrzut do kosza - m łazi ciągle to przy okazji wyrzuca śmieci i nic nie śmierdzi:tak:zresztą mamunia zjadła serek z jagodami i od wczoraj dziecko kupy zrobić nie może, więc jakby problem jest natury innej :eek: no żeś kurde jagód mi się zachciało...

Yola - ty tak dziś ładnie podobno posprzątałaś - na błysk:szok: to zapraszam do mnie - tak z rozmachu byś sprzątnęła i u mnie;-)postawię ci dla osłody, to ptasie mleczko co u mnie w lodówce siedzi i kusi swym widokiem umartiwjących się :-D:rofl2: PS. wiem, że się umartwiasz, ale kurna niech mi ktoś je zje w końcu, zanim ja sie poddam:-D

reklama

a no i zastanawiam się jeszcze czy ciemieniucha nam nie wyszła na brwiach i pomiedzy nimi - skórka nam się tam brzydko łuszczy :eek:
a ja w tych wszystkich dziecięcych chorobach jestem ZIELONA
nie chce tez wyjśc na osła i biegac z potówkami (jesli to one - oby to one!!! ) do pediatry :nerd:
U mojej zaobserwowałam to samo: na czole i między brwiami. To ciemieniucha. Naoliwiłam jej te miejsca, zostawiłam na godzinkę i starłam wacikiem. Dziś już jest super. Spróbuj tak zrobić.

Paulina a jak wyglądały te Wasze chrostki ???
Kurcze Boo od dobrego tygodnia ma ich coraz wiecej a wygladają jak zwykłe potówki tyle ze ja gościa nie przegrzewam ( raczej wciąż dostaję orymus ze go wychładzam :rofl2: )

a no i zastanawiam się jeszcze czy ciemieniucha nam nie wyszła na brwiach i pomiedzy nimi - skórka nam się tam brzydko łuszczy :eek:
a ja w tych wszystkich dziecięcych chorobach jestem ZIELONA
nie chce tez wyjśc na osła i biegac z potówkami (jesli to one - oby to one!!! ) do pediatry :nerd:

Roxeen no właśnie my tez myśleliśmy że to potówki a potem, że trądzik ale w końcu wybraliśmy się wcześniej na pierwszą wizytę do pediatry bo nas to zaniepokoiło. Adaś ma policzki w drobniuteńkich krostkach właśnie przypominających potówki. (takie skupiska krosteczek)na czółku też ma trochę.I zrobiła mu się suchutka skóra na buzi. A i nie doczytałam u Ciebie o tych suchych brwiach ale u Nas jest to samo łuszczy się skóra w brwiach też myślałąm że to ciemieniucha. A u Ciebie jak to wygląda.???U nas też się to utrzymuje od tygodnia.
:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Paulinaa mój Wiktorek też ma takie straszne krostki na policzkach, od razu pomyslałam o skazie białkowej, ale byłam u pediatry i kazała czekać tydzień, a w między czasie smarować maścią i nie używać żadnych kosmetyków typu nivea, czy bambino itp tylko emolium krem specjalny i olejek do kąpieli. Troche mu zeszło, ale jeszcze troche ma...zobaczymy co powie. Najgorsze jest to, że weszło mu już na szyjkę...czekamy do środy i zobaczymy co powie.

A tak to u nas powolutku leci...6 marca mamy chrzest. Wiktorek bardzo grzeczny, czasami brzuszko go zaboli, ale zawsze trwa to kilka minut. Jak zrobi kupke to jest ok.

A mi został jeden egzamin to zdania i będzie gitara :-D
Pozdrawiam kobietki.

Ja nie mam dzisiaj czasu, więc tylko krótko się melduje. ;-) Jesteśmy u teściów wczoraj i dziś. Nie jest tak źle. ;-) Michałka dostaje w sumie tylko na karmienie. No ewentualnie jeszcze muszę przewinąć. ;-):laugh2: Także mam spokój. No ale chyba czas najwyższy pokazać teściowej jak przewijać malucha ;-):laugh2:.
W sumie to urocze i fajne. Ale z drugiej strony czuje się zazdrosna :eek:.

Wczoraj godzinę leżałam w wannie, zrobiłam sobie maseczkę na twarz i włosy. Woda pachniała malinami ;-).
Pierwsze spacery mamy za sobą. Było fajnie. :-D
Tylko wczoraj mały nam dał w nocy popalić od 22 do 2. Zawsze szalał tylko do 1. Raz zrobił w tym czasie żółto zieloną kupkę. Więc chyba ogórki konserwowe mogę sobie podarować. ;-)Ale potem i tak był marudny. Cyc be, smoczek be. Generalnie wszystko było be. Tylko na rączkach mamusi było dobrze. ;-) Ale podejrzewam, że po prostu nie podobało mu się nowe miejsce. W końcu to nie jego łóżeczko, nie jego kocyk, nie jego pokój, albo chciał żeby mama z nim trochę pogadała.
Można jakoś przestawić takiego malca, żeby nie szalał w nocy tylko wieczorem??? ;-)

U mojej zaobserwowałam to samo: na czole i między brwiami. To ciemieniucha. Naoliwiłam jej te miejsca, zostawiłam na godzinkę i starłam wacikiem. Dziś już jest super. Spróbuj tak zrobić.

też nam się łuszczy skóra na czole i brwiach takie kawałeczki aż odpadaja tej suchej skóry - i teraz mam zakwas co robic bo połozna kiedyś nie kazała mi smarowac oliwka buźki bo uczula a jak mam nawilzyc tą suchą skóre? przeciez to brzydko wygląda takie suche :-(

kurcze gardełko dzisiaj mnie pobolewa - mam nadzieję że się to nie rozwinie - bo moja mama była chora, tate teraz bierze i czyzby mnie brało? Matko nie chce być chora :( boje sie za Malude zarażę :(

a tak wogóle wasze małe już sie śmieja? bo moja jaknieraz tak patrzy mi w oczy i słodki usmiech walnie to aż łezki mi lecą - takie to piekne .....:tak::tak::tak:

też nam się łuszczy skóra na czole i brwiach takie kawałeczki aż odpadaja tej suchej skóry - i teraz mam zakwas co robic bo połozna kiedyś nie kazała mi smarowac oliwka buźki bo uczula a jak mam nawilzyc tą suchą skóre? przeciez to brzydko wygląda takie suche :-(

Ja kupiłam z nivea baby krem intensywnie nawilżający jest hipoalergiczny ;-)Fajnie nawilża suchą skórkę.

Witam serdecznie :)
dawno się nie odzywałam, ale mały mój słodziak zajmuje mi duuużo czasu ale staram się czytać na bieżąco.
A oprócz tego od jakiegoś czasu mały miał problem z brzuszkiem, bolał go i nie mógł kupki zrobić, no i po wizycie u pediatry trafiliśmy do szpitala. Właśnie dzisiaj wszliśmy. Już nie mogłam patrzec jak g tam kłują, badają itp.
Na szczęście okazało się, że to nic strasznego, zacząl sie okres kolek i strasznych zaparć. Mały do tej pory robi jedną kupkę dziennie i kosztuje go to mnóstwo wysiłku i płaczu. Aż się serce kraja że nie mogę mu pomóc.
Pozdrawiam serdecznie....

reklama
agagsm ty paskudo chcesz mnie skusić ptasim mleczkiem?;-)Uważaj bo taka wyposzczona brakiem słodkiego że piechotą polecę do Ciebie:tak:
Ciemieniuchatrzeba natłuścić np linomag w płynie, masło oliwka i po godzinie zetrzeć wacikiem. Nawilżanie nie pomaga. Ja nakładałam oliwkę patyczkiem kosmetycznym - żeby było precycyjnie;-)

Do góry