F
Fiołek2010
Gość
dziewczyny rozchorowała mi się Malutka :-( dziś był lekarz, zamówiliśmy wizytę domową,bo już nie dałam rady patrzeć jak się męczy z katarkiem.
W nocy miała tak zatkany nosek,że ledwo oddychała.
Dziś od 8ej do 16ej przespała tylko 40minut, cały czas była marudna, rozdrażniona..
Do tego doszła biegunka37,5 gorączki, pojedynczy kaszel.. :-(
Lekarz spojrzał na nią i od razu stwierdził,że to wirus.. jakaś infekcja brzuszna.
Dał delikatny lek od biegunki,żeby się nie odwodniła i Lacidofil-żeby chronić mały brzuszek .. A od katarku sól morska- podobno od brzuszka poszło jej w górę-płucka i drogi oddechowe-stąd ten kaszel i zatkany nosek.. :--
-( bidulka moja..
A mi dziś babcia wmawiała,że mała ma biegunkę,bo ja wczoraj barszcz zjadłami cały dzień się stresowałam,że się dziecko przeze mnie męczy!!
U nas straszny problem z chrzestnymi!Ci, którzy mi odpowiadają, nie odpowiadają dla Daniela. A Ci których on wybrał, moim zdaniem w ogóle się nie nadają. Nie ma szans,że dojdziemy do porozumienia, a trzeba pomału ludzi powiadomić,że będą dziecko do chrztu trzymali!!!
Tysiolek- jeśli chodzi o ślub to mam dokładnie ten sam dylemat. Tylko u mnie dochodzi też kwestia finansowa,bo nie mogę się zdecydować,czy wolę duże wesele z białą suknią, pełną gości salą, orkiestrą itp (na co będziemy musieli pewnie kredyt wziąć,bo wesele wyprawić to koszt ok.20tys), czy skromny ślub, skromne przyjęcie i wymarzoną podróż poślubną w ciepłe kraje
Wolałabym tą drugą opcję,ale boję się,że za kilka lat będę żałowała,że nie miałam całego tego cyrku z suknią,kamerzystą i oczepinamiehhh..No i troszkę chcę być raz w życiu królową nocy.. w centrum uwagi
Więc mam ciężką decyzję do podjęcia. Na szczęście mam na to trochę więcej czasu,bo u nas sala wynajęta na 30październik-moje urodziny
![]()
Paula współczuje Tobie i dzidzi. wiem co to znaczy bo jakies 2 tyg temu tez to przerabialam. Malutka miala taki katar ze co godzine w nocy musielismy jej gruzka sicagac zeby mogla w miare normalnie oddychac. nam na katar poogl lek homeopatyczny "Euphorbium" do kupienia bez recepty a na kaszel i goolnioe przeziebienie syropek Eurespal.
co do slubu to moim zdaniem powinnas wybrac "ten caly cyrk", cieple kraje nie uciekną a slubu drugi raz brac nie bedziesz ;-)
ja dzis mialam super nocke, mala przespala 5,5h niestety po butelce, moje mlesio wystarcza jej na 1-1,5h.pozatym jest go malutko bardzo bo po 5 min ssania z kazdej piersi juz nic nie leci.kolejan dostawa dopiero po 2h. nie wiem co sie stalo ale to chyba przez ta diete bezmleczna...
a wlasnie mialm zapytac -jakiego koloru jest wasze mleko?takie czystko biale?bo u mnie tak jakby pol biale, bardziej przezroczyste?