Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Beti zapraszam do mniemi ostatnio mama zrobiła zapasy do zamrażalnika
![]()
a kupnych nie lubie;-)Anaklim, to ciasto nazywa się sernikobrownies i jest to przepis Nigelli Lawson.
Nie trzymam się sztywno przepisów, bo gotowanie powinno być wg mnie twórcze a nie odtwórcze.
WELCOME TO NIGELLA'S WEBSITE
A wolno nam serek brie??? Chyba niekoniecznie![]()
Niby taki mały detal a jednak różnica. To trochę tak jakbyś do pierogów ruskich dodała mięso i powiedziała, że to ruskie. Ja niestety jestem ortodoksyjna jeśli chodzi o nazewnictwo, ale to wina mojego męża i nie napisałam tego po to żeby coś komuś udowadniać tylko informacyjnie. Są takie sytuacje w których taka wydawało by się nieistotna informacja może się przydać.
Ja np: kiedyś nieopatrznie powiedziałam tu w pubie, że Guinness to piwo i mało nie zostałam zlinczowana.
Dlatego lubię po prostu wiedzieć.
Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię swoim postem.
A co do nie trzymania się przepisów to jestem jak najbardziej za. Nigdy nie ugotowałam jednej potrawy dwa razy tak samo (wyłączając rosół). Uwielbiam eksperymentować, gotuję wszystko jak leci (ostatnio robiłam sushi - udało się) ale kompletnie nie potrafię piec ciast... Nie lubią mnie ciasta, ja chyba nie lubię ich, no nie wychodzi mi i już:-(

Zresztą to nie jej przepis tylko przepisała z Delicious magazine. Ale cóż masz prawo, jak każdy człowiek, do własnego nazewnictwa, ale nie musisz innych oświecać, bo ja też znam się na kuchni.

Anaklim, nazwanie pierogów z mięsem ruskimi to absurd a nie ortodoksyjność i nigdy bym tego nie zrobiła, a co do brownies, to to, co jest w podanym przeze mnie przepisie to jest właśnie brownie i jakbyś upiekła, to byś się przekonała, a zażalenia do Nigelli Lawson możesz skierować, bo jest chyba mail na jej stronieZresztą to nie jej przepis tylko przepisała z Delicious magazine. Ale cóż masz prawo, jak każdy człowiek, do własnego nazewnictwa, ale nie musisz innych oświecać, bo ja też znam się na kuchni.
![]()