reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

Nikki, nic mi nie mow o tych lodach, prosze Cie;-)
Tym bardziej, ze dzis jest 37 stopni:-(
Ja juz decyzje podjelam. Za rok o tej porze bede jadla lody codziennie.
Bo bede mogla juz brac proszeczki na przeziebienie.
Zawsze tak robilam, ze w lato najadlam sie lodow, potem bralam konska dawke rutinoscorbinu i bylo ok. A teraz to moge tylko slinke obcierac ehhhh
Ja nie potrafię żyć bez lodów!!

A ja dziś strasznie spragniona byłam zupy ogórkowej i cały gar nagotowałam!

reklama
Hej laski! Z tym ciastem wyszła mała porażka:wściekła/y::-D
Przepis super i samo ciasto wychodzi pyszne:tak:
tylko ten mój pomysł z jabłakmi:baffled:
Jeden wielki niewypał:baffled:
Zdecydowanie o wiele lepsze byłoby pieczone od razu z dodatkiem owoców:tak:
No i jeszcze podkusiło mnie żeby jabłka wymieszać z budyniem. W smaku ok, ale to nawet nie ma wyglądu.:baffled:Do tej pory w szarlotce to robiłam kruche ciasto, na to dawałam jabłka, a na to budyń i na góre ciasto, a tu zrobiłam mieszanke wybuchową:rofl2: ale co tam, mój m. to zje wszystko co słodkie:-D

nie wystraszcie się, tak to wygląda::rofl2: ble :rofl2:

Ostatnia edycja:
Ja ciąg dalszy nie mogę nawet blisko przechodzić koło mięsa. Najlepiej czuję się po owocach. Najgorsze jest to, że mam ochotę na słodycze. Niestety szybko ląduję w ubikacji bijąc pokłony:baffled::baffled:. Myślałam że mi przejdzie po 12 - 13 tc a tu Gucio męczę się dalej.
Pozdrowienia

hehehe ciasto wychodzi świetnie ze wszsytkim, może z wyglądu kiepsko a jak w smaku? :-D
Ja polecam je z jabłkami lub brzoskwiniami z puszki:tak:jest super i .. najlepsze na ciepło:-D

w smaku super, tylko ten wygląd jabłek odstrasza:)))
Następnym razem, będe wiedziała jak zrobić ;))) no i przede wszystkim jest szybkie, wrzucasz, miksujesz i masz.

Ostatnia edycja:
Hej laski! Z tym ciastem wyszła mała porażka:wściekła/y::-D
Przepis super i samo ciasto wychodzi pyszne:tak:
tylko ten mój pomysł z jabłakmi:baffled:
Jeden wielki niewypał:baffled:
Zdecydowanie o wiele lepsze byłoby pieczone od razu z dodatkiem owoców:tak:
No i jeszcze podkusiło mnie żeby jabłka wymieszać z budyniem. W smaku ok, ale to nawet nie ma wyglądu.:baffled:Do tej pory w szarlotce to robiłam kruche ciasto, na to dawałam jabłka, a na to budyń i na góre ciasto, a tu zrobiłam mieszanke wybuchową:rofl2: ale co tam, mój m. to zje wszystko co słodkie:-D

nie wystraszcie się, tak to wygląda::rofl2: ble :rofl2:

e tam, mi sie wydaje, ze nie jest tak zle i nie wyglada wcale odrzucajaco.
Mi sie podoba:-) Pewnie dlatego , ze ja lubie takie papki na ciastach:-p

Ja dzisiaj kopytami zasypałam kuchnię ale od wczoraj non stop chodzę głodna. więc nie wiem czy na długo starczy.Wilczy apetyt. Jem i za chwilę mnie ssie. Mam nadzieję że to przejdzie:-)

Ja dzisiaj kopytami zasypałam kuchnię ale od wczoraj non stop chodzę głodna. więc nie wiem czy na długo starczy.Wilczy apetyt. Jem i za chwilę mnie ssie. Mam nadzieję że to przejdzie:-)

Ja tak miałam w ubiegłym tygodniu. Pożerałam wszystko, co pod ręką:-D Gęba mi się nie zamykała, ale po trzech dniach mi przeszło:-D chyba najadłam się na zapas:-D

Ja miewam takie dni, ze musze caly czas cos jesc, az do przesady i sama sie dziwie potem, ze takie ilosci jestem w stanie pochlonac. Ale potem cierpie na brzuch i najczesniej mam awersje do jedzenia.

Od dzis postanowilam zaczac pic kawe. Jednak bede te bez kofeiny, bo ta z, cos mi nie chce wchodzi.

I tak dzis powstal przepis na kawe shekerato (kawa mrozona) i naprawde kawoszkom w upalne dni ja polecam. Bo nie dosc, ze beda mialy przyjemnosc, to jeszcze ochlodzenie:-)

Skladniki:
1 kafetiera, z ktorej wychodzi pelna filizanka do espresso kawy i taka miare przyjmuje (jesli pijecie kawe z mlekiem np. pol na pol to takie proporcje, kawa nie musi byc z kafetiery)
1 filizanka mleka
lyzeczka cukru
4 kostki lodu albo i wiecej
to wszystko do shakera albo do urzadzenia co wymiesza i rozdrobni lodzik
potem do szklaneczki i gotowe do delektowania sie :-p
mozna potem wrzucic jeszcze ze 2 cale kostki lodu

reklama
Uwielbiam kopytka!!!

Karoli, przepis fajny i uwielbiam nawet zwykłe frappe, ale mam zakaz picia kawy, także sobie nie pofolguję, niestety...

Do góry