reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki kulinarnie!

A ja za 15 minut wyciągne z piekarnika kokosanki juz niemoge sie doczekac mam taka ochote na słodkie. A drozdzowym ciastem juz sie przejadłam i delicjami czas na jakąś nowość. Ciekawe jakie wyjdą??

reklama
a ja muszę powiedzieć że też skusiłam sie na te kokosanki i wyszły pyszne kiedyś miałam przepis na placek kokosowy na takiej zasadzie jak te kokosanki :tak:
tylko dla mojej całej rodzinki to mało i musiałam kruche ciacha do tego zrobić :-D

Obiecane pierniki:tak:

0,5kg miodu
0,8kg mąki
10dkg tłuszczu (masło lub margaryna)
1szkl cukru
1łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 jaja
1 szkl mleka
1 przypr do piernika
Miód podgrzewamy, dodajemy tłuszcz, cukier i przypr do piernika,
Osobna podgrzewamy mleko, dodajemy sodę. Do maki z proszkiem wbijamy jaja, dodajemy przestygnięty miód i mleko, Ciężko się wyrabia i strasznie się klei:confused2:, ale dacie radę:tak: Podsypujcie mąką;-) Wyrobione ciasto odstawiamy na pół godz, dalej wałkujemy i wycinamy. Pieczemy w 180st ok 20min, muszą się zarumienić.
Lukier:
białka z cukrem pudrem, lepiej by lukier był gęsty bo potem schnie kilka dni. Ja zawsze biały lukier rozlewam na 3części, do jednej dodaję sok malinowy, a do drugiej kakao i tak mam 3kolory:tak:

Załączniki

• P1030940.jpg
    P1030940.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 110
Ja właśnie pękam po naleśnikach z nadzieniem serowo-orzechowo-cynamonowym:sorry:Taka właśnie jest moja dieta bez słodyczy:-D:-D:-D

reklama
lambada.... obśliniłam monitor...
nie macie litości, ja się bronie rękami, nogami, żeby słodyczy nie jeść, a wy mnie tu katujecie takimi pysznościami. I oczywiście przegrywam tą nierówną walkę:rofl2::rofl2::rofl2: gdzie te czasy, że mnie po słodkim mdliło.... :-p:rofl2:

Do góry