reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

No to Dziewczynki napiszę coś o sobie :-)
1 wrześna skończyłam 25 lat, jestem już po studiach i mieszkam sobie z moim przyszłym M :-)
A tak dokładniej to skończyłam politologię - kiedyś moje studia były moją pasją....która się skończyła :-( Otworzyły mi się szeroko oczy i zrozumiałam, że polityka to brudna sprawa....
Z miom J. jesteśmy od 3 lat i muszę przyznać, że droga do naszego szczęścia nie była usłana różami ... Moja druga połowa jest już z tak zwanego odzysku :-D i ma dwie córki (jedna mieszka z nami) Niby wszystko było dobrze z tą córką, ale ostatnio coś wyczytałam na swój temat, co ona napisała - i od tego momentu straciłam do niej wszelkie zaufanie :-( To jest już 15 letnia pannica, tak więc nie jest to małe dziecko, które nie jest w pełni świadome swoich słów.... Bardzo to przeżyłam (tym bardziej, że jestem w ciąży) i na dzień dzisiejszy nie widzę potrzeby utrzymywania z nią kontaktów. Nasza rozmowa ogranicza się do wymuszonego ,,cześć''.
Pracuję w firmie rodzinnej mojego J. i jest mi tam dobrze. Obecnie jestem na zwolnieniu - lekarz zalecił mi szczególne unikanie dużej ilości osób do 11 tygodnia ciąży (okres grypowy) ale tak się złożyło, że nadal jestem na zwolnieniu i staram się unikać tłumów (tym bardziej, że w pracy przewija się ogromna ilość ludzi).
Długo czekaliśmy na Naszą iskierkę i chciałabym dla niej jak najlepiej ( a i tak mnie coś dopadło).
Być może w związku z moją ciążą stałam się wielką panikarą i mało kto to może zrozumie, ale po tym co przeszłam w styczniu rok temu - nie potrafię inaczej....
Wyobrażcie sobie, że na początku robiłam sobie usg prawie co dwa tygodnie. Jak już widziałam, że jest oki, to działało to na mnie bardzo uspakajająco :-D Wiele razy dzwoniłam do mojego gina, czasami z bardzo banalnymi pytaniami i wątpliwościami - a on ani razu mnie nie zlekceważył tylko cierpliwie służył dobrą radą.
Jestem po pierwszym badaniu usg genetycznym i z usg wyszło, że jest ok. Czekam jeszcze na wyniki krwi - mam nadzieję,że będzie dobrze :-) Badania robiłam w szpitalu na Pomorzanach, w poradni genetycznej.
Haniu;
Jak tam zakupy? mam nadzieję, że udane :-)
Wiesz, jeżeli będę miała chłopca - to będzie Mateuszek :-)
Jeżeli dzieczynka to Miłka :-)
Dla mnie najważniejsze aby zdrowe Dzieciątko było.
cudelf;
bardzo współczuję Tobie Twojej sytuacji :-( nie ma nic gorszego niż wtrącający się życzliwi ludzie...
może będę złą synową, ale będę robiła wszystko, aby dziadkowie przesadnie nie rozpieszczali moich Dzieci. Wiem, że z moimi Rodzicami nie będzie problemu.... tylko mogę się domyślać jak z teściami ...

reklama
Witam. dziś mamy całkiem ładną pogodę,
Joasiu to ja skończyłam we wrześniu(26) 26 lat więc jesteśmy prawie w tym samym wieku, co do dbania o ciąże to rozumię dlaczego tak dbasz o siebie, a poza tym to nie przejmuj się tym co inni pomyślą tylko rób to co uważasz za słuszne, a córka twojego odzyskanego :-)męża to pewnie nie pogodziła się że ma macochę:tak: i dlatego pisze głupie rzeczy, w sumie to jeszcze tak naprawdę dziecko, jakoś musicie żyć obok siebie dopóki nie dorośnie na tyle że zacznie własne życie, a może jak urodzisz dziecko to coś się zmieni i będzie kochaną starszą siostrzyczką dla maleństwa i będzie ci pomagać, kto wie...:confused:

cudelf;
ona jest bardziej dla mnie jak siostra z racji tej, że dzieli nas tylko 10 lat :szok:
muszę się jakoś zdystansować...
dzisiaj wyszłam z pieskami i było 11 stopni :szok: gdzie ta zima?

Witam wszystkich. Dziś wybieramy się z mężem na balety:-):-):-)
Ale się cieszę, w końcu sobie potańczę, ;-);-);-)
pogodę mamy nieciekawą ale jakoś dotrwam do rana. A jak tam Mikołaj był, był u was??
Zajrzyjcie tu Gdzie jest m

Hej Dziewczynki;
dzisiaj by byłam na chwilkę (dosłownie) w Galaxy i uciekałam z tamtego miejsca gdzie pieprz rośnie - tyle ludzisków :szok:
będę musiala w tygodniu zrobić prezenty świąteczne bo przecież święta tuż tuż.
najgorsze jest to, że nie mam jeszcze zielonego pojęcia co dla kogo.
byliśmy też naspacerku na Błoniach - fajnie taki spacerek mi zrobił - tym bardziej, że od 2 dni boli mnie okropnie głowa :-( niby to w ciąży normalne...
Na Mikołaja dostałam ukochaną parę kolczyków (już taką miałam ale jeden wpadł mi w najmniej dostępne miejsce w domu). Bardzo się ucieszyłam ponieważ opłakiwałam mojego kolczyka bardzo mocno :-( tym bardziej, że był on z brylantami :-( a wiadomo, że kobiety kochają brylanty, prawda?
Cudelf;
mam nadzieję, że zabawa udana? a gdzie się Bawiliście?

hej, wczoraj odpokutowywałam sobotnie balety, :-(, kac jak nie wiem co:szok::szok::szok::szok: normalnie nie mogłam się rozstać z kibelkiem:-D:-D:-D dopiero ok 16 godziny poczułam się lepiej, nigdy więcej nie będę pić:no::no::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A bawiliśmy się w Cancanie. w sumie to mi sie tam nie podobało i dlatego trochę wypiłam żeby poprawić sobie humor.

witajcie dziewczynki
widzę ,ze nieźle się tu wyczynia... balety się uskutecznia:-D fajnie aż do pozazdroszczenia... cudelfiku ja to mam taką słabą głowę że raczej nie piję... zresztą to na mnie spoczywa opieka nad dziećmi i jakby mnie głowizna miała napindalać i z toaletą bliskie kontakty - to wystarczająco na mnie działa zniechęcająco:tak:
JOasia - mnie galaxy też przeraża... jak mam się tam wybrać to raczej w godzinach rannych... i ostatnio też zgubiłam kolczyka... złotego ... od mamy prezent:-(... kurka tak mi szkoda... nie wiecie czy można zamówić pojedynczego... albo dorobić... no bo co z jednym zrobię...
u mnie potomek juz się obudził ale jeszcze spokojnie leży w łóżeczku:tak: więc nawet do niego nie idę:cool:
pozdrawiam

Hej Dziewczynki;
Ja dzisiaj od rana na nogach - pojechałam do laboratorium i zrobiłam profilaktyczne badanie na toxo - na szczęści jest ok. ale to co ja się naczytałam w internecie - to aż strach :szok: Wolałam dla świętego spokoju zrobić badanko - chociaż je już robiłam do tej pory 2 razy.
później pojechałam go galerii Turzyn i kupiłam sobie parę ciuszków m.in w Carry białą płaszczyko - kurtkę - może to śmieszne ale osatnio mi się taka marzyła :-) zrobiłam także małe prezentowe zakupki.

cudelf;
no to Dałaś po garach :-D Ja ostatnio w can - canie byłam chyba w czerwcu - wtedy kiedy w salonie Mercedesa były wybory misek. Po imprezie zawsze prawie wszyscy idą do tego klubu. Było całkiem fajnie - pamiętem miałam tam wielu adoratorów (co niekoniecznie podobało się mojej połówce ;-)
haniu;
Widziesz,ja doskonale to rozumiem jak to jest gdy zgubi się coś doczego mamy ogromny sentyment. Z zamówieniem jednego kolczyka może być problem, natomiast polecam złotników na ul. Wojska Polskiego - Państwo Sikorscy. Potrafią zrobić naprawdę wiele. Innych nie polecam ponieważ nieestety w Szczecinie jest wielu pseudo złotników partaczy.
Ich zakład mieści się koło delikatesów społem - tych na rogu Jagiellońskiej.
Pozdrawiam Was serdecznie

reklama
Witajcie serdecznie.
Haniu myślę że da się zrobić kolczyk tylko trzeba popytać u złotników, ja osobiście nie znam jakiś konkretnych tylko tam gdzie powiększałam obrączkę ale i tak teraz nie pamiętam teraz gdzie to było.
Zaraz jadę do mamy na wieś, to tam niedaleko Gostynia i to jest totalne zadupie, więc odezwę się dopiero za tydzień (chyba że pójdę do koleżanki bo ona ma internet a u mojej mamy nie ma)
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia.
Ja pozwoliłam sobie na picie bo mieszkamy z teściami jak już pisałam i rano teść zabrał klaudię jak tylko się obudziła i nie musiałam wstawać. To jest jedyny plus tego że mieszkamy razem.

Do góry